Videomarketing: Ervaringen Van Ondernemers Met Videomarketing (Video SEO)

Videomarketing: Ervaringen Van Ondernemers Met Videomarketing (Video SEO)

Videomarketing: wat zijn de ervaringen van Nederlandse ondernemers hiermee? In deze videoblog praat ik met een ondernemer over zijn ervaring met videomarketing. Kijk snel en doe je voordeel met dit interview.

Deel deze video op Facebook

Twitter over deze video

De tekst uit de video:

Wat zijn de ervaringen van ondernemers met videomarketing? In deze video praat ik met Andreas Bouman over zijn ervaring met videomarketing. Wat zijn de ervaringen van ondernemers over videomarketing?Vandaag praat ik met Andreas Bouman van haartransplantatie Turkije over zijn ervaring met video marketing. Andreas, kun je wat vertellen over jouw bedrijf Haartransplantatie Turkije. Ja. Haartransplantatie Turkije is gevestigd in Veenendaal en wij bieden haartransplantaties aan door een gerenommeerde arts in Istanbul. Dat is wat we doen. En wat is jouw ervaring met videomarketing? Nou ik zag al vroeg het voordeel van videomarketing, maar in het begin heb ik er eigenlijk nooit, ja af en toe een video geplaatst, maar niet echt structureel aangepakt. In 2011, misschien twee video’s per jaar geplaatst en sinds maart dit jaar, 2015, ben ik er professioneel mee aan de slag gegaan. Wat is precies het voordeel van videomarketing voor jouw bedrijf?

Voordelen video marketing

Er zijn een heleboel voordelen eigenlijk. Om te beginnen zoeken mensen heel veel op YouTube. Het is het tweede zoekkanaal naast Google. Dus er wordt enorm veel gezocht op haartransplantatie, voorbeelden, klinieken, enzovoort. Dus er is heel veel zoekverkeer. Daar wilde ik op gevonden worden. Ten tweede vinden mensen grote lappen tekst vervelend, dus een video geeft een korte tijd heel veel informatie. En ten derde komt op een andere manier de informatie binnen dan dat je het puur als tekst leest. Dus het geeft een professionele betrouwbare indruk. Dat is voor ons heel belangrijk. Dat kan ik me voorstellen.

Videomontage: uitbesteden of zelf doen?

En de montage van de video: doe je dat zelf of besteed je dat uit? Nee. Ik ben a-technisch. Ik heb er geen verstand van. Ik wil wel dat het goed gedaan wordt. Dat besteed ik uit. Waarom besteed je dat uit? Wat is de hoofdreden daar voor? Je hebt het net al een beetje verteld. Ja. Nou goed. Je wilt dus dat het goed gedaan wordt en volgens mij. Het is misschien te doen als je zelf op cursus hebt gevolgd of je verdiept je er in, maar ik heb daar geen tijd en ik denk ook niet dat ik er zo goed in zou zijn. Ik heb er voor gekozen om het uit te besteden. En je vertelde net ook al dat jullie als Haartransplantatie Turkije en YouTube kanaal hebben. Wat is precies de kanaalnaam van jullie YouTube kanaal. Dat is haarimplantatie. Dat heb ik ooit zelf bedacht. Misschien was beter geweest Haartransplantatie Turkije, maar het YouTube kanaal heet dus haarimplantatie. Oke. Nou Andreas bedankt voor dit interview. Graag gedaan. Wil jij als ondernemer ook aan de slag met videomarketing? Vergeet dan niet het gratis e-book: 10 videomarketing tips voor beginners te downloaden. Het downloaden is simpel. Je klikt op het boekje hier aan de zijkant van de video en je kunt gelijk het e-book downloaden. Ik wens je in ieder geval nog een fijne dag toe.

Over de schrijver
JW
Door

JW

op 20 Oct 2015

Hallo Theo, weet jij ook hoe YouTube omgaat met ingebouwde reclame? Ik lees bijvoorbeeld de tekst hieronder, maar die maakt me niet duidelijk wat ze bedoelen. Ik wil video's maken met algemene content met voorin en achterin een promo'tje van een sponsor. YouTube zit vol met reclame voor mensen en bedrijven zelf, dus het lijkt me geen probleem op zich, maar wat bedoelt men bijvoorbeeld met preroll e.d.?Ingesloten sponsoring en advertenties van derden in YouTube-video'sYouTube-videomakers kunnen geen promoties, sponsoring of andere advertenties voor derden opnemen in hun video's als YouTube een vergelijkbare advertentie-indeling biedt, met inbegrip van maar niet beperkt tot videoadvertenties (prerolls, midrolls en postrolls), beeldoverlays en videobumpers. Dit is een overtreding van artikel 4 van onze Servicevoorwaarden en wanneer we ons hiervan bewust worden, behoudt YouTube zich het recht voor om inkomsten genereren uit te schakelen en/of video's met dergelijke onbevoegde promoties voor derden te verwijderen.YouTube-videomakers mogen betaalde productplaatsingen of aanbevelingen opnemen in hun video's als deze voldoen aan ons advertentiebeleid en aan de toepasselijke regelgeving. Klik hier voor meer informatie over ons beleid omtrent betaalde productplaatsingen en aanbevelingen.

Theo de Kleijn
Door

Theo de Kleijn

op 20 Oct 2015

Hoi,Het is inderdaad geen probleem om reclame voor je eigen bedrijf te maken op je eigen YouTube kanaal. Echter als je een video maakt voor je eigen bedrijf op je eigen YouTube kanaal en je zegt vooraf dat de video gesponsord wordt door een ander bedrijf en/of geeft aan het einde van de video aan: "deze video is mogelijk gemaakt door bedrijf Y", dan voldoe je niet aan de richtlijnen van YouTube. Hierdoor heb je kans dat YouTube de betreffende video verwijderd.Echter als je video maar een paar keer bekeken wordt, is de kans klein dat YouTube het opmerkt. Ook is de kans kleiner om opgemerkt te worden als je video's geen inkomsten genereren via je YouTube kanaal.Kortom heb je een populaire video en genereer je via je YouTube kanaal inkomsten (via YouTube), dan is het niet verstandig om andere sponsoren op te nemen in je video. In andere gevallen kun je het wel doen, maar loop je een beperkte kans dat YouTube je video verwijderd.

Reactie plaatsen