Videomarketing Voor Beginners

Je bent ondernemer en hebt geen idee waar je moet beginnen met videomarketing. Je weet wel dat het belangrijk is en dat het de komende jaren steeds belangrijker wordt. Kortom je kunt niet achterblijven. Maar waar begin je? In deze blog: “videomarketing voor beginners, zo begin je”.

Video’s die werken voor jouw bedrijf. Die klanten voor je bedrijf winnen terwijl je ligt te slapen. “Klanten binnen halen voor jouw bedrijf met video’s”, dat is mijn definitie van videomarketing.

 

Video’s geven vertrouwen, vooral persoonlijke video’s. Ze worden steeds populairder. Jongeren lezen amper nog teksten en YouTube staat op het punt Google in te halen, als het gaat om de populairste zoekmachine. Als ondernemer kun je daarom niet meer achterblijven . Video wordt steeds belangrijker. Tijd dus om videomarketing in te zetten voor jouw bedrijf. Maar waar begin je eigenlijk?

 

Herken jij dit ook?

Je wilt wel (persoonlijke) video’s maken voor je bedrijf, maar voelt je erg oncomfortabel voor de videocamera. Wat zullen de kijkers van me denken? Ik krijg vast kritiek? Wat heb ik een rare stem? Ik zie er niet uit? Ik vind het raar om tegen zo’n ding te praten.
Een andere reden is de techniek: staat de camera wel goed? Ben ik goed te verstaan? Sta ik goed in beeld? Ben ik goed te zien?

 

Het zijn terechte vragen die je jezelf stelt….. maar als je op dit niveau blijft hangen, komt er niets terecht van videomarketing. Tijd dus om uit je comfortzone te treden.

 

Iedereen kan niet van jou houden: wees jezelf voor de videocamera Waarom houden vrienden en familie van jou? Juist om wie je bent. Om wat je doet. Om hoe je bent. Dat je te vertrouwen bent. Kortom ze houden van jou omdat je bent zoals je bent. Dit geldt ook voor het publiek wat naar je video kijkt. Er zullen, net zoals in het “echte leven”, altijd mensen zijn die je niet mogen. Mensen waarmee je geen klik hebt. Accepteer dit. Doe je voor de videocamera niet anders voor als wie je bent. Zie mensen die van je (video’s) houden als een kans. Deze mensen zijn potentiële klanten voor je bedrijf!

 

Maak je dus (net zoals in het “echte leven) niet druk om personen die je video/jou op de video niet leuk vinden. Dit is nu eenmaal zo. Begin gewoon met het maken van een video en ben jezelf.

 

Waar begin je met videomarketing voor jouw bedrijf?

Hieronder tips/een stappenplan hoe je uit het niets begint. Doorzetten is hierbij het toverwoord. Ik wens je alle succes toe. Ik heb ook door de zure appel heen moeten bijten, dus het gaat jou ook lukken.

 

Tip 1:
Laat alles los Bij je eerste video ga je jezelf niet druk maken over zaken, zoals licht, geluid of wat vinden anderen. Nee, je neemt gewoon met een telefoon of een ander bestaand videoopameapparaat op en denkt nergens over na. Alleen over de tekst die je gaat zeggen.

 

Tip 2:
Maak een snelle video:

  1. Praat tegen de camera, denk hierbij dat je tegen een goede vriend of vriendin (of je ideale klant) praat. Je kunt ook je beste vriend of vriendin vragen om de video op te nemen (zodat je ook echt tegen je vriend of vriendin praat). Maak, als het kan, de videoopname op een plaats waar je graag komt of in een ruimte in huis waar je graag bent.
  2. Spreek uit je hart. Doe jezelf niet anders voor als wie je bent.
  3. Vertel eerst wie je bent en wat je doet.
  4. Geef dan een korte tip (de tip mag overal over gaan).
  5. Als je niet tevreden bent, doe je het nog één keer opnieuw. Voor de perfectionisten: doe de opname niet meer dan vijf keer opnieuw.

 

Tip 3:
Leer van het doen!

Was de video te begrijpen?

Wat viel je nog meer op?

Wat kun je verbeteren? Schrijf verbeterpunten op en probeer deze punten de volgende video beter te doen.

 

Tip 4:
Maak meerdere video’s, zodat je meer ervaring en meer comfort opbouwt

Maak minimaal 20 verschillende video’s volgens de tips die ik hierboven heb gegeven. Probeer elke video beter te maken dan de video er voor. Laat je niet uit het veld slaan. Dit is voor de meeste mensen iets buiten hun comfortzone. Je merkt echter dat het steeds makkelijker wordt, om tegen de camera te praten. Dat je jezelf al comfortabeler gaat voelen voor de camera.

 

Tip 5:
Heb je tip 4 opgevolgd? Dan ben je klaar om de volgende stap te zetten in videomarketing voor jouw bedrijf. Schrijf jezelf in voor de gratis cursus “hoe maak ik een goede video voor mijn bedrijf” en je gaat echt op weg om videomarketing op een goede manier in te zetten voor je bedrijf. Klik hier om je in te schrijven.

Mijn peptalk voor als je cameravrees hebt:

Over de schrijver
Reactie plaatsen