Videomarketing Voor Makelaars

Hoe zet je als makelaar een woning met video goed in de markt? In deze blog enkele handige handvaten. Videomarketing voor makelaars!

Videomarketing en woningverkoop

Je kent ze vast wel de fotovideo’s op website’s van makelaars. Een video gemaakt met foto’s. Meestal ook met in en uitzoom werk. Je ziet als kijker dat er weinig aandacht aan is besteed. Niet echt aantrekkelijke video’s. Maar hoe doe je het dan? In deze blog enkele handvaten.

woningvideo maken

een goede woningvideo zorgt voor een snellere verkoop

 

Persoonlijkheid

Mensen doen zaken met mensen. Dit geldt ook bij woningaankoop en verkoop. Tijd dus om jezelf te laten zien. Persoonlijke video’s leveren meer vertrouwen op. Daarnaast wordt de kans aanzienlijk groter dat een geïnteresseerde kijker contact opneemt met jou als makelaar. Ook zijn persoonlijke woningvideo’s onderscheidend.

Moeilijk en veel werk? Je kunt het ook heel makkelijk maken. Alleen in het intro (begin) van de video vertel je enkele pakkende kenmerken van de woning. Daarna gebruik je de foto’s en sluit je week persoonlijk af. Werk bij voorkeur met een rechtstreeks contact. Dus op het einde je eigen telefoonnummer en e-mailadres. Zo wordt de drempel voor de kijker lager om contact met jou op te nemen. Daarnaast kun je zo meer rendement uit je woningvideo halen door af te sluiten met een call to action.

 

Bewegende beelden

De volgende stap kan zijn door de fotobeelden te veranderen door filmbeelden. Bij voorkeur afwisselingen van shots en bewegende beelden. Ook door de inzet van drones kun je een heel mooi, pakkend en overzichtelijk begin maken van je woningvideo.

Voor bewegende beelden door de woning verdient het wel de voorkeur om te werken met een stabilizer. Hierdoor kun je trillingsvrije bewegende beelden maken. Daarnaast kun je de bewegingen soepel/egaal uitvoeren, wat de professionaliteit van de video zeker ten goede komt.

 

Kijk naar woonprogramma’s

Het wiel voor mooie shots en leuke effecten hoef je zelf niet uit te vinden. Er zijn genoeg woonprogramma’s, zoals de Tv makelaar, waarbij je inspiratie op kunt doen voor de opzet van jouw video’s. Wat voor shots worden gebruikt? Hoe is het zoomwerk? Hoe worden bewegende beelden uitgevoerd? Hoe is de afwisseling tussen de beelden? Hoe, wanneer en waar worden teksten toegepast? Afijn genoeg inspiratie en voorbeelden.

 

Benadruk de bijzonderheden van de woning

Beeld, geluid en persoonlijkheid kunnen bij uitstek de bijzonderheden van een woning laten zien. Film jezelf bij een kenmerkend onderdeel van de woning. Vertel over dit onderdeel. Zo benadruk je niet alleen de bijzonderheden, ook zorgt dit voor een afwisseling in de woningvideo.

 

Meer informatie?

Wil je meer weten over hoe je een goede opbouw maakt van een video? Hoe je een afwisselende video maakt en een goede afsluiting van de video maakt, schrijf jezelf dan in voor de praktische workshop videomarketing.

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen