10 praktische tips om met video te beginnen voor je bedrijf
Direct Toegang
X
10 praktische tips om met video te beginnen voor je bedrijf
50% Complete

Voorkom fouten in je filmpje!

Download het gratis e-book met praktische tips voor het maken van een perfect filmpje.

Page content

Video’s Knippen met Windows Moviemaker: Hoe Doe Je Dat?

Video’s Knippen met Windows Moviemaker: Hoe Doe Je Dat?

Video: Video’s Knippen met Windows Moviemaker. Hoe Doe Je Dat?

http://www.youtube.com/watch?v=YTeLiYXzWmQ

Windows Moviemaker

Hieronder vind je de tekst uit de bovenstaande video:

In deze video ga ik uitleggen hoe je opgenomen beeldmateriaal kunt knippen met de Windows Moviemaker. Om te beginnen start je Windows Moviemaker op. Daarna ga je naar de knop video of foto toevoegen. Volgens selecteer je het opgenomen beeldmateriaal. Klik je op “openen”.

 

Nu zie je het opgenomen beeldmateriaal en daaronder een grafiekje. Dat grafiekje geeft de tekst aan. Dus in dit geval ben ik hier aan het praten en hier houd ik stil, dan valt het grafiekje naar beneden. Met deze knop (zie video: betreft “lijnknop”) kun je schuiven en kun je achterhalen waar je moet gaan knippen. Je schuift dan naar een bepaald moment. Doorgaans zijn momenten waar het even stil is, momenten waar je kunt gaan knippen.

 

Toevallig weet ik dat dit materiaal wat hiervoor zit allemaal materiaal is wat ik niet nodig heb. Dus hier moet ik ergens gaan knippen. Vervolgens kan ik met dat lijntje gaan schuiven om te bepalen wanneer ik ga praten. Dat is dus dit moment.

 

Dan zet je het lijntje, waar je wilt gaan knippen. Vervolgens ga je naar de knop “bewerken” en ga je naar “splitsen”. Die knop “splitsen” druk je in en op dat moment is je clip gesplitst. Dit materiaal het niet nodig. Ik selecteer het en ik druk op de delete knop op het toetsenbord.

 

Ditzelfde doe je voor het einde van je video. Dat is ik camera uitzet, is niet interessant voor de kijker. Hier kan ik, na mijn laatste woordje “video”,opnieuw knippen. Dit doe ik weer door op de knop “spitsen” te drukken en dit selecteer ik dan weer en druk op de knop “delete” op je toetsenbord.

 

Vervolgens kunnen we het bestand opslaan. Naar bestand en dan naar “film opslaan”. Pak “high defintion” en gebruik mpeg4. Dat is eigenlijk de beste upload format voor youtube.

Geef je film een naam. Sla de film op.

Succes met het knippen van jouw film!

Audioversie van de video:
[jwplayer player=”1″ mediaid=”2833″]

Comment Section

16 reacties op “Video’s Knippen met Windows Moviemaker: Hoe Doe Je Dat?


Door Klaziena Waerts op 27 januari 2014

Hoi Theo,

Hoe kun je met Windows Moviemaker een stukje van je video er tussenuit halen?

Met vriendelijke groet,
Klaziena


Door Theo de Kleijn op 27 januari 2014

Hoi Klaziena,

Je kunt met Windows Moviemaker ook een stukje er tussen uit halen. In deze video haalde ik het eerste en het laatste stukje weg.

Wil je bijvoorbeeld een middenstukje weghalen. Knip de video dan eerst in 3 delen. Zo kun je knippen: http://youtu.be/YTeLiYXzWmQ?t=1m17s. Vervolgens selecteer je het middelste deel, door dit deel aan te klikken en daarna op de deleteknop van je toetsenbord te drukken: http://youtu.be/YTeLiYXzWmQ?t=1m32s. Daarna worden de overgebleven stukjes automatisch tegen elkaar aangeplakt.

Kun je hier verder mee?

Groetjes,
Theo de Kleijn


Door Lilian op 8 januari 2016

Hallo Theo, ik wil voor mezel een video maken maar iedere keer als ik een foto erin zet komt hij er dubbel in te staan en dat wil ik dus niet, hoe kan ik dit weg krijgen???

Groetjes Lilian.


Door Theo de kleijn op 18 januari 2016

Hoi Lilian,

Hoe bedoel je dubbel? Onder elkaar of naast elkaar. Over elkaar lijkt me geen probleem, omdat je dan toch maar één foto ziet.

Groetjes,
Theo


Door Janine op 28 januari 2016

Hallo,
Misschien heeft iemand de oplossing van mijn probleem. Die ik ondervind met het programma movie maker.

Tot heden kon ik prima video’s maken. Sinds kort ondervind ik hiermee een probleem.
Als de video van foto 1 naar foto 2 gaat, zie ik foto 1 nog wazig in beeld. Met andere woorden, ik zie de foto’s ”door elkaar heen/dubbel”.
Dit gebeurt ook als hij van foto 2 naar 3 gaat, van foto 4 naar 5 enz.
Iemand een idee hoe ik dit kan verhelpen?
Met vriendelijke groet,
Janine


Door Melanie op 18 februari 2016

Hoi,
Als ik een clip wil splitsen op moviemaker wordt de clip helemaal zwart. Je kan nog wel geluid horen, maar het beeld is dan weg. Hoe los ik dit op? Heb al geprobeerd om een nieuwe versie van windows te downloaden maar daar is het probleem nog steeds niet mee opgelost…


Door Theo de kleijn op 22 februari 2016

Hoi Melanie,

Ik heb geen idee wat je fout doet. Als je normaal een clip splitst, zie je geen zwarte beelden.Zie ook de uitlegvideo voor de beelden die je normaal ziet.


Door Karin op 16 maart 2016

Ik heb een aantal losse video fragmenten, die ik wil koppelen tot een film. Als ik de eerste clip op het storybord heb staan, druk ik op video toevoegen. Ik selecteer dan fragment 2 en wil dat die erachter komt testaan. Maar dan is het eerste fragment weg. Wat doe ik fout?


Door Theo de kleijn op 17 maart 2016

Hoi Karin,

Ik heb daar helaas geen oplossing voor/voor zover ik weet kan het niet wat je wilt. Je moet dan dus (een groot) project maken, waarbij je telkens verschillende videofragmenten inlaad en bewerkt.

Een andere oplossing is om per project een MP4 bestand te maken en deze allemaal afzonderlijk in het grote project te laden.


Door Christel op 3 mei 2016

Ik wil een foto ofwel stil beeld uit de video halen die ik als foto kan gebruiken. Hoe doe ik dat?


Door Theo de kleijn op 3 mei 2016

Je kunt dan een print-screen maken van het fragment waar je een foto van wilt hebben en dit bijvoorbeeld importeren in Paint.


Door Toon kluitmans op 10 februari 2017

Goedenavond,
sins kort ben ik begonnen met anoloog naar digital. de vraag is hoe kreeg ik de tekst uit het beeld wat op de film staat wat er op genomen is op dat moment . ik zie graag uw antwoord te gemoed.
b.v.d.


Door Theo de kleijn op 14 februari 2017

Beste Toon,

Ik snap je vraag niet helemaal. Wil je de tekst afzonderlijk opnemen of de tekst juist “afplakken”?

Groetjes,
Theo de Kleijn


Door Monique op 20 november 2017

Beste Theo, ik wil graag een video-opname scheiden zodat ik ze apart kan opslaan. Hoe moet ik dat doen?


Door Theo de Kleijn op 3 december 2017

Bedoel je dat je het beeld en geluid wil scheiden? Dus een apart videofile en een aparte audiofile?


Door Dante op 22 mei 2019

Hoi Theo,
Een video kunnen knippen snap ik, maar eigenlijk wil ik nu elk apart geknipt stukje kunnen opslaan als aparte video. Het komt erop neer dat ik er meerdere bestanden van wil maken uiteindelijk. Hoe doe ik dat? Of kan dat wel uberhaupt met windows movie maker?

Met vriendelijke groet,
Dante

Plaats een reactie


*


Video Marketing Topics