Videos Leren Maken Voor Online Website
24 september 2016 

Videos Leren Maken Voor Online Website

Je hebt een online website, maar wilt meer bezoekers. Meer klanten uit je website halen, door video te gaan gebruiken op je website. Waar moet je rekening mee houden? Hoe kun je dit als ondernemer zelf leren? In deze blog handige tips.

Een goede combinatie om video toe te passen op je website. Waarom? Het levert zo veel meer vertrouwen op. Je website krijgt echt een gezicht, als je een persoonlijke video toepast. Met name op de homepage van een website kan een video veel toegevoegde waarde geven.

Tweede belangrijke punt is YouTube. Als je jouw video plaats op YouTube en embed op je website, wordt je website beter gevonden op Google. Daarbij komt ook nog eens de verblijftijd op je website. Als je video toepast op je website, wordt je website langer bezocht. Ook die langere bezoekduur heeft een positief effect op de ranking van je website.

Maar goed waar moet je nu rekening mee houden als je aan de slag gaat met online video op je website? Hier de tips.

 

Website video’s leren maken #tip 1: YouTube

Host je video bij YouTube. De video die je geüpload hebt in YouTube kun je opnemen in je website (embedden heet dit). Zoals bij de introductie van dit artikel aangegeven heeft dit een voordeel voor de ranking van je website in Google.

Een tweede voordeel om YouTube video’s op je website toe te passen is de laadtijd van je webpagina. Doordat de video niet op de server van de website draait, wordt de video; en hierdoor je website sneller geladen. Dit is ook een positief voor de ranking van je website in Google.

YouTube video’s dragen bij aan een betere vindbaarheid van je website

 

Website video’s leren maken #tip 2: Persoonlijk

Vooral als je een zelfstandig ondernemer bent, is het belangrijk om jezelf te laten zien. Persoonlijk in beeld de websitebezoeker aan te spreken. Vergelijk het met een winkelier die die je op een zeer vriendelijk, servicegerichte manier aanspreekt.

Animatiefilmpjes en flitsende beelden: ik adviseer je om deze niet toe te passen op de homepage, de over wie ben ik pagina en de contactpagina. Bij deze webpagina’s is het belangrijk om persoonlijkheid te geven aan de websitebezoeker. Kort bij de websitebezoeker te staan en natuurlijk over te komen.

 

Website video’s leren maken #tip 3: Bovenaan op je homepage

Als je video’s gaat maken voor je website, is de video voor op de homepage het belangrijkste. Hier moet je de kijker aanzetten tot actie. Deze actie kan zijn: telefonisch contact opnemen met jou, een offerte aanvragen of een gratis e-book downloaden.

Omdat video’s kijken steeds meer de standaard wordt, is mijn advies om de video zo hoog mogelijk op de homepage van je website te zetten. Helemaal tegen de bovenzijde is hierbij overdreven. Houdt als stelregel aan dat de video op een smartphone volledig te zien moet zijn, zonder dat de websitebezoeker naar beneden moet scrollen.

 

Website video’s leren maken #tip 4: De juiste kleding

Kom op video niet anders over dan dat je in werkelijkheid bent. Dit geldt ook voor kledinggebruik. Wat voor kleding draag je als je naar klanten gaat? Pas deze kleding(stijl) ook toe in je video. Let ook op dat de kleur kleding contrasteert met de achtergrond. Zo val je meer op in de video en kom je dus beter tot je recht.

Tekst en uitleg over de kleur kleding..ehmm en dat van mij (als niet kleding expert)

 

Website video’s leren maken #tip 5: Woordgebruik

Je video moet makkelijk te begrijpen zijn, anders haken kijkers af. Probeer het dus niet sjeik te doen. Pas bij voorkeur woorden toe die je doelgroep ook gebruikt. Korte zinnen, waarbij je het zo probeert te vertellen dat de kijker een voorstelling (in beeld) kan maken van wat jij vertelt.

 

Website video’s leren maken #tip 6: Energiek

Als een standbeeld voor de camera: niet echt goed voor de binding met de kijker. Probeer energie uit te stralen. Gebruik je handen om woorden te benadrukken. Toon (echte) emotie als dit nodig is. Lach. Straal. Afijn: even tjakka doen voordat je begint met de opname.

Het is best lastig om tegen een camera te praten

 

Website video’s leren maken #tip 7: Meters maken

Oefening baart kunst. Dit geldt helemaal voor video’s maken. Hoe meer je het doet, hoe beter het gaat en hoe leuker (de meeste ondernemers) het vinden. Geef dus niet te snel op.

Download ook het gratis e-book: 10 videomarketing tips voor beginners voor nog meer handige tips om zelf video’s te maken.

 

Website video’s leren maken #tip 8: Homepagevideo toch uitbesteden?

Zoals eerder aangegeven is de homepagevideo de belangrijkste video op je website. Deze video is cruciaal voor de eerste kennismaking met jou en om mensen aan te zetten om actie te ondernemen op je website. Het is zonder meer het overwegen waard om dergelijke “welkomstvideo” door mij te laten maken. Ik denk met je mee over een ijzersterke tekst. Ik begeleid jou, zodat je jezelf kunt zijn voor de camera en je krijgt een professioneel filmpje. Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten. Meer informatie over het maken van een professioneel filmpje door Theo>>

Over de schrijver
Reactie plaatsen