10 praktische tips om met video te beginnen voor je bedrijf
Direct Toegang
X
10 praktische tips om met video te beginnen voor je bedrijf
50% Complete

Voorkom fouten in je filmpje!

Download het gratis e-book met praktische tips voor het maken van een perfect filmpje.

Page content

Een Videoscript Voor Jou!

Een Videoscript Voor Jou!

Als je als zelfstandig ondernemer een goede video wilt maken voor jouw bedrijf, moet je een videoscript maken. In deze blog leg ik uit wat een videoscript is, waarom je een videoscript moet maken en geef ik jou een gratis Script Checklist!

 

Wat is een videoscript?

Een videoscript is het “verhaalwat je doet en vertelt in je video. In het extreemste geval bevat het script de letterlijke tekst van je video. Het kan ook alleen de hoofdpunten van je video bevatten, maar dan wel in logische volgorde: wat je als eerste behandeld in je video bovenaan.

 

Waarom een videoscript?

De kijkers van video’s worden steeds ongeduldiger. Als de video niet snel antwoord geeft op hun vraag of de waardevolle informatie geeft die ze verwachten, klikken ze een video weg. Om deze reden is mijn advies om je video niet langer te maken dan 40-80 seconden. Daarnaast is mijn advies om direct to the piont te komen. Geen elle lange verhalen , voordat je komt tot de kern van je video. Nee een video direct to the point. Daar scoor je mee.

Om te voorkomen dat je gaat zwalken, is een videoscript noodzakelijk. Gevolgen van een “zwalkende video” zijn:

1.  Je video wordt langer, dan je voor ogen had / de videolengte  zal al snel over de 40-80 seconden gaan.

2. Je geeft informatie die er niet echt toe doet.

3. Je wijkt af van het hoofdonderwerp (zonder dat je dit echt in de gaten hebt).

Maar het belangrijkste punt is dat kijkers van je video afhaken door het zwalken.

 

Gratis Videoscript Checklist

Om het jou makkelijk te maken heb ik een Script Checklist gemaakt. Door deze checklist te volgen, ben je verzekerd van een goede “fundering” voor jouw video. De videoscript checklist help jou om een direct “to the point” video te maken, maar dan wel een efficiënte video. Eentje dus met een goede inleiding, een goede inhoud en een goede afsluiting. Een afsluiting die jou meer klanten oplevert. Klik hier voor de Script Checklist.

Laat hieronder je reactie achter wat je van de checklist vond.

Comment Section

4 reacties op “Een Videoscript Voor Jou!


Door Marius op 28 december 2015

Heldere uitleg Theo, bedankt. Ik kwam op zoek naar tips voor het maken van een script op jouw site terecht. Ik kan er wat mee.

groeten,

Marius


Door Ramon van Meegersen op 7 april 2016

Beste Theo, bedankt voor de checklist, ik heb in 20 minuten de grove outline voor mijn video uitgewerkt, top!Door Start2Fish op 18 augustus 2020

Thanks Theo! We willen hier binnenkort een aantal video’s gaan opzetten voor onszelf. Dat gratis script is een erg goed startpunt!

Plaats een reactie


*


Video Marketing Topics