Videostrategie voor jouw bedrijf

Je wilt als ondernemer een videostrategie toepassen om meer klanten aan te trekken voor je bedrijf. Met welke aspecten moet je rekening houden? In deze blog het antwoord.

Videostrategie voor (snel) meer klanten?

Voordat we aan de slag gaan met videostrategie voor jouw bedrijf, is het goed om kennis te nemen van het volgend filmpje. In het filmpje leg ik uit of je snel veel klanten met video kunt krijgen. Het is goed om je het volgende te realiseren (klik op de onderstaande video):

Kun snel je veel klanten aantrekken met video? Ik leg het uit in het bovenstaand filmpje. Proost :-)

Wat is een videostrategie?

Laten we eerst even de klokken gelijk zetten. Bepalen wat we onder videostrategie verstaan. Strategie is een plan om iets te bereiken. Videostrategie is dus een plan met video om iets te bereiken. Dat bereiken zal uiteindelijk meer klanten voor je bedrijf zijn, door online (meer) zichtbaar te zijn. Maar hoe zet je video in om meer klanten te krijgen? Daar gaan we…

Open deur

Dit is vast een open deur, maar toch het begin. Stel jezelf de vraag: wat wil ik met video bereiken? Beantwoord deze vraag zo specifiek mogelijk en bij voorkeur met sub antwoorden. Dus bijvoorbeeld:

hoofdantwoord: Ik wil meer klanten krijgen voor mijn bedrijf.

Sub antwoorden:

  1. ik wil online meer vertrouwen uitstralen. Betrouwbaarder overkomen.
  2. ik wil online meer zichtbaar zijn met mijn bedrijf.
  3. ik wil klanten beter informeren.

Houdt bij het samenstellen van de sub antwoorden duidelijk in je achterhoofd dat video feitelijk geen doel op zich is. Video moet ondersteunend zijn aan je marketing. Stel daarna ook de waarom vraag op de sub antwoorden. Waarom wil je online meer vertrouwen uitstralen? Antwoord kan zijn: omdat hierdoor een betere connectie met mijn doelgroep ontstaat. Ik dichterbij mijn doelgroep kom.

De volgende open deur is je doelgroep. Doe doelgroeponderzoek. Stem de video’s zowel qua inhoud als onderwerp af op je doelgroep. Spreek je doelgroep letterlijk aan. Als de video herkenbaar is voor jouw doelgroep, leidt dit tot meer vertrouwen en uiteindelijk tot een grotere kans dat de kijker zaken met jou gaat doen.

Hoe vaak en wanneer?

Structuur en planning. Als je het goed is heb je al een contentkalender voor je bedrijf. Verwerk hierin ook video. Moet je elke dag een filmpje publiceren op het internet? Elke week of elke maand? Met deze 7 video frequentie tips moet het zeker lukken om het antwoord hierop te geven in jouw situatie.

Overigens is verstandig en efficiënt om meerdere filmpjes in één dag op te nemen. Op een dag dat je jezelf goed voelt. Er zijn nog veel ondernemers die elke week een nieuwe video opnemen. Dat kan. Als je in wilt spelen op de actualiteit die dan speelt. Gaat het om tipvideo’s, dan kun je het beste de video’s in bulk opnemen. Dus dat je bijvoorbeeld 10 tipvideo’s in één dag opneemt. Immers je zult merken dat als je met video’s maken begint, dat het tijd kost om er in te komen. Tijd kost om op te starten.

Welke Onderwerpen?

Over welke (aansprekende) onderwerpen, ga je filmpjes maken? Je kunt denken aan het behandelen van veelgestelde vragen door klanten. Tips over je vakgebied.  Behandel nieuwe ontwikkelingen of trends in je vakgebied. Of denk out of the box, zoals de comedy sketches van Dylan Heagens of een ASMR video.

Meer ideeen om (creatieve) filmpjes te maken voor je bedrijf, vind je in dit ideeënartikel.

Het is wel verstandig om onderwerpen te clusteren of hiervan een videoserie te maken. Je kunt het geclusterde onderwerp dan relateren aan bijvoorbeeld een maand. Als je een winkel voor herenkleding hebt: de maand van de stropdas. Zo breng je structuur aan en spring je niet van “de hak op de tak”. Voordeel hiervan is dat je de kijker mee kunt nemen in de videoserie en in die videoserie geïnteresseerde kijkers kweekt. Aan het einde van de videoserie kun je dan bijvoorbeeld een gratis weggever of een gericht betaald product promoten.

Branding

Een herkenbare slogan in je video. Een herkenbare tune/deuntje. Allemaal ingrediënten waardoor je video meer branding krijgt. Meer informatie vind je in het artikel over een herkenbare slogan en tune.

Ook je videostijl speelt mee in relatie tot de branding. In de volgende video heb ik 3 videostijl tips uitgelegd die je perfect kunt toepassen voor de branding in jouw filmpjes:

Onderscheiden ten opzicht van concurrentie

Het is handig om bij de videostrategie stil te staan bij je concurrentie. Hoe wil je jezelf onderscheiden? Of juist niet, zoals Klaverblad: “Als je maar lang genoeg gewoon blijft, word je vanzelf bijzonder”. Goede slogan overigens!

In de onderstaande video geef ik drie tips, hoe je jezelf kunt onderscheiden met filmpjes ten opzichte van je concurrenten:

Wil je jezelf jouw bedrijf meer onderscheiden? Denk ook eens aan stroytelling. Mensen zijn dol op verhalen van andere mensen. Hoe je strorytelling toepast in je bedrijfsfilmpjes heb ik uitgelegd in deze 9 storytelling tips.

Strategie in de video zelf

Goed. We hebben de randvoorwaarden helder. Nu kunnen we de diepte in. Per video een strategie toepassen om kijkers datgene te laten doen, wat je met die specifieke video wil bereiken. De volgende video is een goed voorbeeld hiervan. Want hoe converteer je kijkers  van je YouTube filmpje, naar websitebezoekers:

Video strategie voor jouw bedrijf?

Wil je een videostrategie ontwikkelen die bij jouw bedrijf past? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Laat video werken voor je bedrijf. Ook als je op vakantie bent :-)

Over de schrijver
Reactie plaatsen