Vlog Tips Voor Ondernemers | Mijn Ervaring Over Vloggen / Videobloggen
04 oktober 2015 

Vlog Tips Voor Ondernemers | Mijn Ervaring Over Vloggen / Videobloggen

Vlog tips: als je wilt gaan vloggen voor je bedrijf, waar moet je dan rekening mee houden? In deze videoblog deel ik mijn ervaring die ik heb opgedaan met vloggen. Ik geef jou concrete tips die je direct kunt toepassen voor jouw vlogs.

Vlog Tips Voor Ondernemers | Mijn Ervaring Over Vloggen / Videobloggen

Hieronder het “spoorboekje” van de bovenstaande vlogvideo.

0:07 Mijn belofte: de vlogvideo waarin ik een belofte deed aan de abonnees van mijn YouTube kanaal
1:39 Waarom 30 dagen video’s opnemen en publiceren op YouTube?
2:26 Wat is het grootste nadeel van 30 dagen video’s opnemen?
3:00 Wat is belangrijk bij het maken van de video’s?
3:35 Wat levert 30 dagen vloggen maken op? Punt 1
4:02 Moet je als ondernemer wel elke dag een video publiceren op YouTube?
5:07 Wat levert 30 dagen vloggen maken op? Punt 2
5:34 Wat is mijn doel van het maken van YouTube video’s?
5:57 Wat heb ik anders gedaan dan mijn vorige video’s?
6:56 De (mooie) achtergronden die voorbij kwamen in mijn video’s en de moeite die het gekost heeft.
7:30 KIJKTIP 1: Fragmenten met mooie achtergronden die ik buiten heb gefilmd.
8:38 Wat ging er niet goed?
9:37 KIJKTIP 2: Tips om te videobloggen / vloggen voor jouw bedrijf.
12:43 Inleidend verhaal voor de bloopers
13:20 Bedankje aan de kijkers
14:06 KIJKTIP 3: de bloopers

 

Hieronder de tekst uit de video (scrol nog verder naar beneden voor nog meer tips die niet in de video zijn genoemd!):

Vlog tips

Tijdens mijn vakantievlog in Tsjechië, maakte ik de volgende belofte aan mijn YouTube abonnees van mijn YouTube kanaal. “Dus vandaar heb ik besloten om in de maand september elke dag een video te maken, waarbij ik een vraag beantwoord van een kijker.”

Belofte maakt schuld. En ik ben hem nagekomen de belofte, want dit is video 30 van de maand september 2015. Dus elke dag een vlog video online en in deze video ga ik een evaluatie doen en een kijkje achter de schermen geven. Dus twee dingen.

Voor wie is deze vlog video zinvol? Nou, voor jou als YouTube abonnee van mijn YouTube kanaal. Als het goed is heb je deze maand enkele video’s van mij bekeken, of misschien wel allemaal. In deze video geef ik je dus een kijkje achter de schermen en deel ik mijn ervaring over die 30 video’s met jou. Anderzijds is het ook voor ondernemer die willen vloggen voor hun bedrijf is dit een interessante video, want ik deel dus mijn ervaring van, mijn vlogervaring van elke dag een vlogvideo. Dus als je ondernemer bent en je wilt aan de slag met videomarketing en je wilt het op deze manier doen met een vlog: blijf zeker kijken. Ik ga snel verder.

Leidraad

Je ziet het al: ik heb een “leidraadboekje”. Het kladblokje waar ik een beetje de leidraad op heb geschreven. Ga jezelf ook vloggen, zonder dat je veel dingen uit je video wilt knippen, zoals ik vandaag nu doe, dan is het verstandig om ook een leidraad te hebben, zodat je niet van de hak op de tak dingen gaat behandelen.

Waarom elke dag één video maken, 30 dagen lang?

Als eerst de vraag, waarom de 30 dagen videochallenge? Enerzijds vanwege de belofte, maar anderzijds ook omdat ik best veel vragen kreeg van kijkers van mijn video’s en ook via mijn website: TheodeKleijn.nl, kreeg ik veel vragen via de e-mail over bepaalde onderwerpen. En als er veel vragen zijn over bepaalde onderwerpen, dan kun je het beste een video maken. Als je dan weer een vraag krijgt over het onderwerp, dan kun je de link van de video terugmailen: hier heb je het antwoord. Maar ook omdat je dan meer kijkers naar je YouTube kanaal trekt. Niet alleen de ene kijker zal zitten met die vraag, veel meer kijkers zullen met die vraag zitten. Dus het is ook goed om zodoende meer abonnees te krijgen voor je YouTube kanaal.

Wat is het grootste nadeel van elke dag vloggen?

Wat is het grootste nadeel van elke dag een vlog video?Het grootste nadeel is natuurlijk de tijd. Per video ben ik gewoon anderhalf tot twee uur kwijt. Dat zit hem met name in een stukje kwaliteit. Kijk als je een vlogvideo opneemt. Je zet de camera aan en je zwalkt een beetje van links naar rechts en je hebt het over een onderwerp en je drukt de camera uit en je zet het videootje online, dan ben je in 5 of 10 minuten gewoon klaar. Dan heb je niet de kwaliteit die je als ondernemer in ieder geval na wil streven.

Kwaliteit is ook erg belangrijk. Ik heb het al heel vaak verteld in mijn video’s van de afgelopen 30 dagen: content is het belangrijkste. Dus lever waardevolle content, maar ook de kwaliteit van de video moet gewoon goed zijn. Maak je slechte video’s qua kwaliteit en hetgeen wat je vertelt. Is dat onduidelijk. Is dit niet waardevol voor de kijker, dan zul je merken dat jouw YouTube kanaal ineens snel terug loopt, in plaats van oploopt.

Kijkmoeheid

Afgelopen maand heeft me dus wel vijftig nieuwe YouTube abonnees opgeleverd. Of in ieder geval vijftig meer YouTube abonnees opgeleverd dan waar ik mee begon. Begin september zat ik op 650 YouTube abonnees en inmiddels zit ik op 700 YouTube abonnees. Het is me wel opgevallen dat, verhoudingsgewijs zijn er toch best veel abonnees die toch niet meer abonnee zijn.

Elke dag een video kan leiden tot kijkmoeheid van je kijkers

Elke dag een video, kan leiden tot kijkmoeheid van je kijkers.

Dat brengt me bij de vraag: moet je wel elke dag een video maken? De term “kijkmoeheid” van je YouTube kanaal. Op een gegeven moment zijn kijkers “moe” om naar je video’s te kijken. Ze hebben het wel weer een keer gezien. Vooral als je elke dag blijft terugkomen, kan het op een gegeven moment toch een beetje gezien worden als spam. Van nou: Theo de Kleijn heb ik wel genoeg gezien deze week. Daardoor gaan kijkers zich afmelden als abonnee. Dus als ondernemer zijnde is het in ieder geval verstandig om niet dagelijks een video te maken, wil je toch een stijgende lijn in je abonnees.

Het beste resultaat geeft het om één keer per week een video te maken en die dan te maken met goede content en gewoon een leuke video is om naar te kijken. Dus ook de entertainmentfactor erbij te betrekken. Dit heb ik wel geprobeerd om te doen de afgelopen 30 video’s. Zodadelijk kom ik hier op terug.

Voordeel van vloggen (voor mij)

Dan is het grootste voordeel, dat is dus eigenlijk wat ik net heb uitgelegd: uiteindelijk heeft het toch opgeleverd de 50 YouTube abonnees die ik er bij heb gekregen, maar ook dat ik heb nagegaan dat er ook best relatief veel inschrijvers heb gehad voor mijn gratis e-book. Dus het levert mij ook extra traffic op naar mijn website en het uiteindelijke doel van het maken van de YouTube video’s is toch dat ik ondernemers bereik die willen beginnen met videomarketing of al een tijdje bezig zijn met videomarketing. Dat die ondernemers zich gaan inschrijven voor het gratis e-book. En dan op mijn mailinglijst komen. Dat is uiteindelijk de doelstelling van al mijn video’s.

De vlog 30 daagse heeft me onder andere 50 YouTube abonnees opgeleverd

De vlog 30 daagse heeft me onder andere 50 YouTube abonnees opgeleverd

 

Wat heb ik anders gedaan in de video’s?

Wat heb ik anders gedaan de afgelopen 30 dagen? Voor dat ik begon met de 30 dagen video’s heb ik nagedacht wat wil ik nu anders doen dan de andere video’s die ik al gemaakt heb? Daar kwam eigenlijk naar voren dat ik wel een persoonlijke toutch in de video wilde hebben. Niet te opvallend, maar wel iets meer van mezelf laten zien, dan in mijn vorige video’s. Dat heb je ook kunnen zien, door enerzijds doordat mijn zonen op de video’s zijn gekomen. Ik heb wat van de omgeving laten zien. Je hebt me een keer gezien achter het drumstel, bijvoorbeeld. Het moet niet echt de de voorgrond komen, maar wel net even die persoonlijke toutch. “Ja, wat is belangrijker in een video: beeld of geluid?” Het is eigenlijk wel gelukt vind ik zelf. Niet bij al mijn video’s. Dat was ook niet de bedoeling, maar wel in hoofdlijn dat de persoonlijke toutch wat meer door kwam.

Dan een ander facet was de achtergrond. De video’s die ik, zeg maar voor september heb opgenomen zijn hoofdzakelijk opgenomen in de studio. Dat is heel fijn, want dan zit je lekker warm, droog, het waait niet en je kunt er alle achtergronden achter zetten die je maar wil. Anderzijds geeft het wel een bepaalde uitstraling als je echt op locatie gaat. Bij de meeste van mijn video’s heb ik ook getracht om een tweede camera er bij te zetten, zodat je echt kon zien dat ik op locatie ben en niet dat ik in de studio sta met een leuke achtergrond er achter. In deze video antwoord op de vraag, wanneer je een vaste microfoon gebruikt, zoals deze. Als je buiten. Als je buiten een video maakt met je videocamera of je smartphone met ingebouwde microfoon.

Een tweede videocamera met waarin je het geheel filmt met een mooie achtergrond, geven een extra dimensie aan je video. Klik hier voor de mooie achtergronden die voorbij kwamen in mijn video’s.

Een tweede camera geeft extra dimensie aan je vlog

Een tweede camera geeft extra dimensie aan je vlog

De fouten bij het opnemen van mijn vlogs

Wat ging niet goed? Vooral de eerste helft van de video’s, stond het geluid van de draadloze microfoon: dasspeldmicrofoon die ik nu gebruik gewoon te hard. Mijn schoonvader zie ook: ik hoor je ademhaling heel erg. Dat klopt ook gewoon, want de microfoon stond veelste hard. Ook buiten.

Een ander punt was de belichting. Als je buiten filmt is dit toch een lastig punt: je hebt te maken met zon. De ene keer komt de zon, schijnt ie heel fel. Dan gaat de zon weer weg. Dan wordt het bewolkt. Daar moet je dan toch op inspelen. Maar anderzijds ook gewoon de belichting van de camera zelf. Ben toch veel gewend om gewoon binnen te filmen, dan is het toch weer eventjes opnieuw alles goed doorkrijgen van hoe werkt alles.

Vlog tips

Dan komen we uit bij de tips: wat is mijn ervaring met videobloggen de afgelopen 30 dagen? Als je als ondernemer een 30 dagen videoblog wilt maken, waar moet je dan rekening meer houden?

 

Goede voorbereiding

Ik heb al gezegd dat je best veel tijd kwijt bent als je het goed wilt doen, per video. Het is dan ook goed om de content die je wilt maken, toch vooraf al uit te schrijven. Na te denken over: wat voor vragen ga je beantwoorden? Hoe ga je die vragen beantwoorden?Welke locatie ga ik gebruiken? Wat wil ik zeggen in een video? Dat je dat gewoon uitschrijft en ook dat je zoekwoorden onderzoek gaat doen. Op welke zoekwoorden wil ik gevonden worden qua video? Dus Video SEO zoals het netjes hoort, onderzoek. Dat is één. Als je dat doet, dan bespaard je dat ook een hoop werk tijdens de 30 dagen video challenge, om het zo maar te zeggen. Wat je wilt gaan opnemen en hoe je het wilt gaan doen heb je al bepaald.

 

Reserve materiaal

Verder is het heel verstandig om twee reserve video’s achter de hand te houden. Ik had op 18 september even. De video van 18 september, die trouwens nu in beeld voor bij komt. Klik er even op dan kun je het zien. Dat was eigenlijk een “hap snap video”. Dat had te maken met tijd. Ik had gewoon geen tijd meer om een nette video, goed video te maken. Ik had geen reserve video’s meer. Dus ik had eigenlijk gewoon meer reserve video’s moeten hebben. Dus voor een 30 dagen video challenge, zou je kunnen zeggen dan ga ik op drie tot vier reserve video’s zitten, dan weet ik zeker dat ik genoeg video’s achter de hand heb op het moment dat ik bijvoorbeeld te weinig tijd hebt om een video te maken die dag.

 

Reserveer tijd

Volgende tip is dat je gewoon tijd reserveert per dag om dit te doen. Het kost je gewoon anderhalf tot twee uur per dag. Reserveer die tijd ook. Houdt rekening met je werkplanning en reserveer die tijd.

 

Zorgvuldigheid: “bij twijfel niet publiceren” en maak goede content

Een andere tip is: probeer het zorgvuldig te doen. Wat ik ook al eerder aan gaf in deze video: probeer het goed te doen, of doe het niet. Als je twijfelt over: “moet ik dit wel online zetten, want ik ben er zelf niet tevreden over”, dan zet je de video niet online. Als je gewoon slechte content of een slechte video online zet dan heeft het consequenties voor je YouTube abonnees, maar ook voor de kijktijd van je video. Zoals je misschien ervaren hebt, de afgelopen video’s is kijktijd heel belangrijk voor de vindbaarheid van je video, maar ook dus hoe hoger dat ie komt in de ranking van de zoekmachines. Dus probeer ook goede content te maken. Dat waren eigenlijk zo’n beetje de tips.

 

Onderscheidend

Als je als ondernemer een vakantievlog maakt, dan laat je meer van je persoonlijke kant zien. Daarnaast geeft een vakantievlog jezelf doorgaans beter weer: je bent ontspannen en doet inspiratie op.

Onderscheid jezelf als ondernemer met een vakantievlog

Onderscheid jezelf als ondernemer met een vakantievlog

Bloopers

Dan komen we uit bij de bloopers. Natuurlijk als je heel veel video’s maakt, dan gaat er ook wel eens iets mis. Dat maakt de video eigenlijk ook wel leuk. De blooper die ik niet had verwacht, want het is een statisch filmpje is de blooper met de koffie: je drinkt koffie en legt wat uit voor de camera en toch gaat er iets mis. Ja dat is eigenlijk achteraf gezien wel geinig dat het juist in die video gebeurd. Meerdere bloopers: ik heb ze even op een rijtje gezet. Kijk er even naar. Ze komen dadelijk als laatste.

Afsluiting van de evaluatie video

Tot slot wens ik iedereen die gekeken heeft en die ook een reactie heeft gegeven. Dus kijkers bedankt, maar ook degene die gekeken hebben en een reactie hebben gegeven onder de video: heel erg bedankt. Top dat jullie het allemaal gedaan hebben, want uiteindelijk doe ik het voor de kijkers. Om jullie zoveel mogelijk informatie te geven. Dat brengt me natuurlijk bij het reguliere riedeltje: heb je een vraag over video-marketing, YouTube of het zelf maken van video’s, laat jouw vraag dan achter onderin het reactieveld. Dit geeft mij munitie om meer filmpjes te maken. Vanaf nu zul je me moeten missen. Eén keer in de week is nu de planning dat er een video online komt. Dus volgende week woensdag is de eerst komende video na de video van vandaag. Gaan we snel kijken naar de bloopers. En ik wens je in ieder geval nog een hele fijne dag toe. En dat kijkt de kijker ook graag naar jou. Dus heb je een day off dan kun je het beste even geen video opnemen. Oh, chips. Nou. Fijn. Nou dan proberen we het nog één keer. Dit is onze film. Ja. Even kijken of ik goed in beeld zit. Ja. Nou, begin jij maar Harm. Ho. Hij valt er door heen. Ho. Heb je een vraag over video-marketing, YouTube of het zelf maken van video’s? Laat jouw vraag dan in het reactieveld onder deze video even achter en wie weet beantwoord ik jouw vraag morgen in een persoonlijke video. Abonneer jezelf ook even op mijn YouTube kanaal, want dan ben je wekelijks verzekerd van video’s over videomarketing. Tot slot download hem gratis. Aan die kant staat ie. Het gratis e-book: “10 videomarketing tips voor beginners“. Als je hem download kun je gelijk aan de slag met videomarketing voor jouw bedrijf. Tot slot wens ik je nog een hele fijne dag toe.

Nog meer tips….

Houdt de kijker erbij: zorg voor een langere kijktijd

Om goed gevonden te worden met je vlog is het belangrijk dat er lang gekeken wordt. De kijktijd is het belangrijkste facet om je video hoger te laten scoren in de zoekmachine van Google en YouTube. Het is dan ook noodzaak om te voorkomen dat kijkers afhaken. Je moet de kijker er zo lang mogelijk bijhouden. En dat is lastig. De spanningsboog van de kijker neemt snel af. Uit onderzoek blijkt dat na anderhalf tot twee minuten de kijker het wel gezien heeft.

Toch zijn er handige tips en trucs om te voorkomen dat kijkers je video wegklikken. In deze blog heb ik 8 tips gegeven die gegarandeerd bijdragen aan een langere kijktijd.

Maak begrijpelijke vlogvideo’s

Het is een open deur, maar wordt door veel ondernemers niet goed toegepast: duidelijkheid in je video’s. Ze springen van de hak op de tak. Gebruiken vakjargon. Weiden veelste ver uit… en zo kan ik nog wel even door gaan. Als de kijker niet snapt wat je verteld. Moeite moet doen om jouw verhaal te volgen, dan is de kans groot dat je video wordt weggeklikt.

Toch kan elke ondernemer begrijpelijke video’s maken. Je moet alleen even weten waar je rekening mee moet houden. In dit artikel geef ik je 9 tips voor een begrijpelijke video.

Pakkend begin

De eerste 10 seconden van je vlog zijn het belangrijkste. De kijker beslist dan of de kijker antwoord geeft op het probleem waar hij of zij mee zit. Het is belangrijk om gelijk “ter zake” te komen. Dit doe je door herkenning op te roepen bij de kijker.  In deze vlog heb ik de ingrediënten uitgelegd waar je rekening mee moet houden.

Resetten van de aandacht

Een monotone video is enerzijds niet echt sprankelend voor de kijker, anderzijds verslapt de aandacht. Het is dan ook zaak om de aandacht van de kijker er bij te houden. Dit kun je op verschillende manieren doen. Zo kun je van standpunt veranderen in de video. Gebruik je een zoom of laat je een stilte vallen. 4 Tips om opnieuw de aandacht van de kijker te trekken, lees je in dit artikel.

Zorg dat je goed te verstaan bent

De kijker moet geen moeite hoeven te doen om jou te verstaan. Geluid is het belangrijkste van je video. Nog belangrijker dan beeld en belichting. Bij voorkeur gebruik je daarom een externe microfoon op je smartphone of videocamera. Een externe microfoon kun je alleen gebruiken als je camera beschikt over een zogenaamde mini jack aansluiting of XLR aansluiting.

Heeft je camera geen aansluiting voor een externe microfoon dan kun je er voor kiezen om het geluid apart op te nemen. Dit kan met een audio recorder. Dit is een apparaatje wat (alleen) het geluid opneemt. Zet de audio-recorder tijdens de opnamen wel zo dicht mogelijk bij je mond, zodat omgevingsgeluid zoveel mogelijk wordt vermeden. Let er wel op dat je audio recorder niet in beeld te zien is. Dit is slordig en zorgt bij de kijker ook voor afleiding als zo’n audio-recorder in beeld staat.

Het grote nadeel om de audio apart op te nemen, is dat je bij de montage het geluid en het beeld moet synchroniseren. Afhankelijk van je videobewerkingsprogramma, kan dit nog al een klus zijn.

Kies je er voor om de externe microfoon van je video-opname apparaat te gebruiken, dan is het goed om rekening te houden met de volgende tips, als je buiten filmt. Film je binnen dan moet je rekening houden met deze aspecten.

 

Zorg er voor dat je video iets oplevert: nieuwe klanten?

Als ondernemer wil je rendement. Als je iets doet, dan moet het wel iets opleveren. Dit geldt ook voor het maken van videoblogs. Bepaal dan ook wat je wilt dat de kijkers aan het einde van je video gaan doen. Moeten ze naar je website? Je gratis e-book downloaden? Wil je dat ze je bellen? Of moeten ze een gratis offerte opvragen? Afijn bepaal een duidelijk doel. Het mag maar één punt zijn.

Als je bepaald hebt wat je wil dat de kijker aan het einde van je video gaat doen, dan maak je een call to action. Een call to action bestaat uit drie onderdelen:

  1. Wat wil je wat de kijker gaat doen?
  2. Hoe moet de kijker het doen?
  3. Waarom moet de kijker het doen (wat is het voordeel van de kijker om het te doen?)

 

Een call to action is niet zo simpel als het lijkt. Hoe je een goede call to action maakt heb ik in dit artikel uitgelegd.

 

Een call to action kun je op verschillende manieren inzetten tijdens jouw YouTube video. In dit artikel heb ik 7 mogelijkheden voor jou opgesomd.

Spontaan

Je vlog moet spontaan zijn. Lees dus niet voor. De kijker heeft dit door en hierdoor komt de video wat “robot” achtig over. Al helemaal als je ogen ook nog eens van links naar rechts bewegen. Het is niet “naturel” en doet hierdoor afbreuk aan de spontaniteit van je video.

Structuur

Als je meerdere (vlog)video’s maakt voor je bedrijf, zorg dan voor structuur. Houdt de opbouw van je video in al je video’s hetzelfde. Dit komt vertrouwd over voor de kijker, waardoor deze langer naar je video zal kijken. Het is ook goed om als allerlaatste in je video een toegift te doen. Denk aan een kort kijkje achter de schermen of een blooper die je gemaakt hebt tijdens je opname. Het geeft net wat lossigheid aan je video… en niet onbelangrijk: het laat zien dat je een mens van vlees en bloed bent en jij ook fouten maakt zoals iedereen.

Probeer niet viraal te gaan

“Ik wil een virale video. Zo’n video die op Facebook door iedereen gedeeld wordt. Is goed voor de reclame van mijn bedrijf.” Dit denken veel ondernemers. Maar is dit wel zo. Is het wel verstandig om een virale video voor je bedrijf te maken? Los van het feit dat het erg moeilijk is, speelt ook de component “branding” mee. De kans is groot dat je met je bedrijf anders over komt, dan je zelf wilt. Ook loop je het risico dat je de verkeerde doelgroep aantrekt. Meer informatie over een virale video lees je hier.

Toon expertise

Je bent als ondernemer de expert op jouw vakgebied. Laat dit ook duidelijk in je video naar voren komen. Praat met passie. Deel tips waar je veel over weet. Deel je ervaring. Vooral video’s waar jij jouw ervaring deelt: daar smullen de kijkers van. Welke fouten heb je gemaakt en wat heb je gedaan om te komen waar je nu bent.

Hoe je jouw expertise kunt tonen in een video, kun je lezen in deze 4 tips.

Achtergrondmuziek

Je video kan interessanter worden als je achtergrondmuziek gebruikt. Toch is het per definitie niet zo, dat je altijd achtergrondmuziek moet toepassen. Wanneer je wel en niet achtergrondmuziek moet toepassen in je video is mede afhankelijk van je boodschap.Vertel je echt iets heel belangrijks, dan is het beter om de achtergrondmuziek weg te laten. De kijker kan zich zo volledig richten op wat je zegt. Wil je een bepaalde emotie in je video beter naar voren laten komen, dan is de juiste achtergrondmuziek perfect. De video wordt door je kijker zo intenser beleefd, waardoor deze langer zal kijken.

Belangrijk bij achtergrondmuziek is dat de achtergrond niet te hard staat. Als de achtergrondmuziek te hard staat, moet de kijker moeite gaan doen om jou te verstaan. Dit leidt tot het wegklikken van je video.

Verschillende soorten video’s

Het is goed om te variëren met het soort video. Zo lever je verschillende soorten video-content en bedien je meerdere kijkers. Ook ervaart de kijker je zo eens anders. Je komt veelzijdiger over.

Facebook video’s

Nog weinig toegepast door ondernemers: persoonlijke Facebook video’s. Hier liggen zeker nog mogelijkheden, maar pas dan wel de volgende 10 Facebook Videomarketing Tips toe.

 

Maak video’s over klantvragen

Je krijgt vast veel (dezelfde) vragen van klanten of potentiële klanten. Maak een top 10 van veelgestelde vragen en maak per vraag een (vlog)video met het antwoord. Voordeel is dat je bijvoorbeeld vragenstellers in je mail, kunt verwijzen naar een persoonlijke video die je hebt gemaakt met het antwoord. Hierdoor leren geïnteresseerden jou beter kennen en kweek je veel meer vertrouwen (wat erg goed is om geïnteresseerden over te halen om zaken met jou te gaan doen).

Daarnaast trek je met een klantvraagvideo ook andere personen aan die met dezelfde vraag zitten. Je wordt dus letterlijk meer zichtbaar op het internet. Hierdoor levert die video meer traffic op voor je website (als je de YouTube video linkt naar je website) en stijgt je website daardoor ook in de zoekresultaten. Tot slot is het algemeen bekend dat de bezoektijd van website’s met video’s, langer is dan van website’s zonder video’s.

 

Vlog cursus?

Wil je zelf ook gaan vloggen, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Hoe je het allemaal moet doen? Wat je moet zeggen? Volg dan de vlogcursus.

 

 

Over de schrijver
El
Door

El

op 21 Sep 2016

Hallo Theo, complimenten voor je mobiele site! Je geeft duidelijke en handige informatie op een prettige manier. Ik heb nog wel een vraag. Bij welk type vlog zou jij een transcript toevoegen en hoe maak je deze makkelijk? Bvd El PS recoreder moet zijn recorder.

Theo de kleijn
Door

Theo de kleijn

op 21 Sep 2016

Bedankt voor je compliment, opmerking en vraag. Voor wat betreft het transcript: dit is mede afhankelijk op welk platform je de video's upload. Voor YouTube zou ik altijd een transcript toevoegen. Het is (afhankelijk van de lengte van je vlog) wel wat werk, maar draagt gegarandeerd bij aan een betere vindbaarheid van je vlog in YouTube. Bij Facebook is het een beetje: hoeveel tijd en energie wil je er in steken. Als Facebook volgers je kennen en geïnteresseerd zijn in je vlog, gaan ze je nieuwe vlog toch wel even aanklikken/kijken. Wil je nog een hogere klik/kijkconversie voor je vlog in Facebook, dan adviseer ik je zonder meer een transcript toe te voegen.

Reactie plaatsen