10 praktische tips om met video te beginnen voor je bedrijf
Direct Toegang
X
10 praktische tips om met video te beginnen voor je bedrijf
50% Complete

Voorkom fouten in je filmpje!

Download het gratis e-book met praktische tips voor het maken van een perfect filmpje.

Page content

Vloggen Voor Bedrijven: 7 Tips

Vloggen Voor Bedrijven: 7 Tips

Wil je als bedrijf of ondernemer gaan vloggen? Voorkom de volgende 7 fouten.

Vloggen voor bedrijven tip #1: camera beweging

Als je dit filmpje bekijkt, hoef je de onderstaande tekst niet te lezen.

 

De welkomstvideo. Wat ik bij die vorige vlog heb gedaan, is dat ik de camera heb bewogen. Net zoals ik nu doe. Dat kan, want een vlog dat komt allemaal niet zo precies. Je kunt de camera een beetje bewegen. Je kunt er mee lopen. Je kunt er mee spelen. Het komt allemaal niet zo precies, als je maar duidelijk maakt dat het een vlog is. Wil je de aandacht pakken van de kijker. Tijdens het vloggen wil je toch even goed de aandacht hebben, want je zegt iets speciaals. Iets bijzonders. Iets wat de kijker echt moet weten, dan is mijn advies: stop even met lopen. Stop even met draaien, zoals ik nu doe.

Dus probeer de camera stil te houden en probeer echt in de lens te kijken en jouw boodschap te vertellen die belangrijk is voor de kijker. Want als je namelijk draait met de camera of loopt, dan gaat de kijker meer kijken naar de achtergrond. Wat gebeurd daar? En als je stil staat. Dan pak je even de aandacht en dan kun je iets belangrijks vertellen en komt dat veel beter over.

 

Vloggen voor bedrijven tip #2: belichting buiten

Als je dit filmpje bekijkt, hoef je de onderstaande tekst niet te lezen.
Tekst uit de video:

Af en toe lijk ik wel een Chinees. Daar bedoel ik niets verkeerds mee richting Chinezen, maar dat mijn ogen een beetje spleetogen worden. Dat ligt aan het weer. Dus als de zon schijnt, dan worden mijn ogen kleiner en dat geeft een nadeel voor de camera. Voor jou als kijker. Want doordat je mijn ogen minder goed kunt zien, komt de video toch iets minder persoonlijk over. Dus mijn tip is: houd bij het vloggen rekening met het weer. Als het bewolkt is, net zoals nu dan kun je er voor kiezen om gewoon zo lekker buiten te vloggen. Als echt volop de zon schijnt, dan is mijn advies om in de schaduw te gaan vloggen of onder een parasol. In ieder geval iets waar geen. Waar je niet gehinderd wordt door de zon. Je ogen staan dan verder open en hierdoor maak je meer contact met de kijker. Dat is mijn vlogtip voor vandaag.

 

Vloggen voor bedrijven tip #3: geluid

Als je dit filmpje bekijkt, hoef je de onderstaande tekst niet te lezen.

 

Tekst uit de video:

“Kun je mij een beetje verstaan?” Ik denk dat je niet gehoord hebt, wat ik net zei. Ik vroeg net: kun je mij een beetje verstaan? Dan is mijn vlogtip voor vandaag. Als je zakelijk gaat vloggen met je smartphone, zorg er dan voor dat je net iets harder praat dan je normaal doet. Dan ben je veel beter te verstaan en dan heb je ook minder achtergrondlawaai. Dus succes er mee.

 

Vloggen voor bedrijven tip #4: beeldpositie

Als je dit filmpje bekijkt, hoef je de onderstaande tekst niet te lezen.
Tekst uit de video:

Hoe sta ik in beeld. Het is even de vraag: “hoe sta ik in beeld?”. Daar gaat deze vlogtip van vandaag over. Zorg er voor als je vlogt dat je een beetje redelijk in beeld bent. Dus zoals ik nu in beeld ben. Dat de afstand tot de bovenkant van je hoofd tot de bovenkant van het kader van het beeld. Dat deze afstand niet te veel is, maar ook niet te weinig. Dus een beetje wat ik nu heb. Dat is perfect. Dat je een beetje tot hier zo of verder in beeld bent. Dus niet dat je gezicht vol in beeld is. Vind ik persoonlijk niet zo mooi. Mijn advies is: houd de positie aan die ik nu aan houdt. Als je andere tips hebt, of je hebt een andere mening: laat jouw reactie even onder de video achter.

 

Vloggen voor bedrijven tip #5: efficiënt vloggen

Als je dit filmpje bekijkt, hoef je de onderstaande tekst niet te lezen.

 

Tekst uit de video:

Daar heb je Theo weer met zijn shirt, zul je denken. Dit shirt heb ik 3 of 4 video’s terug ook al aan. Dus ik heb dit shirt de afgelopen video’s telkens aan. Dat is ook gelijk mijn vlogtip voor vandaag, want neem altijd onderweg een papiertje mee, met de vlogvideo’s die je wilt gaan maken. Als de vlogs lekker gaan, zoals dat vandaag gaat, dan kun je de vlogs achter elkaar lekker afmaken. Dan heb je weer lekkere videocontent om een tijdje mee vooruit te kunnen.

 

Vloggen voor bedrijven tip #6: kijken

Als je dit filmpje bekijkt, hoef je de onderstaande tekst niet te lezen.

 

Tekst uit de video:

Eén van de meest voorkomende vlog fouten ga ik vandaag behandelen in deze vlog tip nummer 6. De meest voorkomende fout is dat ondernemers naar zichzelf kijken, als ze beginnen met vloggen. Het is natuurlijk heel goed om naar jezelf te kijken. Net zoals ik nu doe, alleen voor de kijker is dit wat minder want je kijkt de kijker niet aan. Dus kijk altijd als je opneemt in de lens van je smartphone. Dan kom je veel persoonlijker over.

 

Vloggen voor bedrijven tip #7: beeldpositie

Als je dit filmpje bekijkt, hoef je de onderstaande tekst niet te lezen.

 

Tekst uit de video:

Vandaag de laatste vlog tip nummer 7. De laatste vlog tip is iets wat heel veel voor komt bij ondernemers die net gaan vloggen. Dat is dat ze de smartphone in de telefoonstand zetten. Net zoals ik nu heb. Dan ga je dus in de telefoonstand je vlog opnemen en krijg je een verticaal beeld, met twee zwarte balken er naast. Het is veel beter om je smartphone horizontaal te houden, zodat je de hele breedte van het beeld gebruikt en dit komt veel professioneler over.

 

Vloggen voor bedrijven cursus

Wil je in één dag leren hoe je zakelijk kunt vloggen voor jouw bedrijf? Schrijf je dan in voor de praktische workshop vloggen.

 

Comment Section

0 reacties op “Vloggen Voor Bedrijven: 7 Tips

Plaats een reactie


*


Video Marketing Topics