Wat Is Jouw Voordeel Om Zelf Video’s Te Maken?
31 januari 2014 

Wat Is Jouw Voordeel Om Zelf Video’s Te Maken?

In deze blog ondervind jij als zelfstandig ondernemer wat voor jou het voordeel is om met video’s te werken. Je bespaard hierdoor tijd, je verhoogt je omzet en bent voorbereid op de toekomst.

 

De toekomst

Als ondernemer moet je video inzetten om bij te blijven. We gaan steeds meer naar “luie” websites: websites waar de websitebezoeker alleen nog maar hoeft te kijken en luisteren. Ook bestaat in 2015 90% van het internetverkeer uit video. Video kun je voor legio doeleinden inzetten. Leuk en aardig, maar wat voor voordeel levert video nu voor mij op?

 

De makkelijkste vorm die gelijk resultaat oplevert

Er vanuit gaande dat je een zelfstandig ondernemer met een website bent; in dat geval levert jou een persoonlijke welkomstvideo op je website gelijk resultaat op. Een persoonlijke welkomstvideo op je website, geeft:

1. Vertrouwen: de websitebezoeker ziet gelijk met wie hij/zij te doen heeft.

2. Persoonlijkheid: je maakt je website veel persoonlijker.

3. Eerst indruk: het is een eerste kennismaking en een eerste indruk. Deze eerste kennismaking hoef je dus maar één keer op te nemen.

 

Tot slot maken de websitebezoekers ook kennis met jou, terwijl je ligt te slapen, op vakantie bent of aan het werk bent. Ideaal toch.

 

Een welkomstvideo geeft jou direct resultaat: je bereikt dat meer websitebezoekers, klanten worden. Waarom? Door het vertrouwen en de persoonlijkheid die je geeft door de welkomstvideo. Mensen willen zien met wie ze te maken hebben. Ze nemen hierdoor eerder contact met je op.

 

Denk eens na welke processen jou veel tijd kosten? Zet ten minste 5 processen of onderdeel van processen op een rijtje. Stel je krijgt telkens dezelfde vragen via de mail. Kun je hier geen video over maken. Dit bespaart je typewerk. Je kunt de link van de video plakken in je mail en bent feitelijk klaar.

 

Of misschien krijg je veel vragen over een product. Dat kopers niet goed weten hoe ze het product moeten aansluiten. Maak er een video over.

 

Verkoop je producten aan winkeliers of leveranciers? Maak video’s over je nieuwste producten. Leg persoonlijk uit hoe de producten werken en leg de voordelen uit. Stuur al je klanten een mail met je productuitleg. Voordeel is dat je niet bij elke klant telkens opnieuw het product hoeft uit te leggen en voor te stellen: je bespaard dus tijd. Ook bespaar je op autokosten, omdat je niet naar de klant toe hoeft. Tot slot kan de klant zelf bepalen wanneer hij jouw video bekijkt. Uiteraard moet je wel persoonlijk contact houden, maar de bezoekfrequentie kun je hierdoor verlagen en je kunt snel laten weten als je een nieuw product hebt.

 

Welk gedeelte van een proces kun jij automatiseren met video? Laat hieronder jouw reactie achter. Ik ben benieuwd!

Over de schrijver
Reactie plaatsen