5 Voordelen Van Een Persoonlijke Welkomstvideo Voor Op Jouw Website
12 februari 2014 

5 Voordelen Van Een Persoonlijke Welkomstvideo Voor Op Jouw Website

Een welkomstvideo op je website is eigenlijk het minimale wat je moet hebben, als je met video’s gaat werken. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van een persoonlijke welkomstvideo? In deze blog het antwoord, waardoor je vast nog meer overtuigd raakt van de nut en noodzaak van een persoonlijke welkomstvideo.

Eerst even de technische voordelen/aspecten:

Technische voordelen van een welkomstvideo op je website

  1. Een video (mits een goede en uitdagende thumbnail) wordt sneller aangeklikt dan andere klikacties op een website. Wanneer heb jij voor het laatst een homepage geopend waarop ook een video staat? En wat heb je als eerste op die website aangeklikt? Juist ja, de video.
  2. Een video valt snel op. Het is één van de grootste aandachtstrekkers op een website.
  3. Een video, mits geembed, gaat nauwelijks ten koste van de downloadtijd van je website.
  4. De bezoekduur van je homepage wordt langer. Uit onderzoek blijkt dat de bezoektijd van websites met video’s veel langer is dan van websites zonder video. Een langere bezoektijd heeft een positief effect op de ranking van je website in Google.

5 Voordelen van een persoonlijke welkomstvideo zelf

Voordeel 1

Als je een welkomstvideo op je website zet, hebben websitebezoekers al met je kennis gemaakt. Dit verlaagd de drempel om contact met je op te nemen. Ook kun je de kennismaking over slaan.

Doordat de websitebezoeker weet met wie hij aan de andere kant van de telefoon of mail van doen heeft, ontstaat er al een soort “vriendschap”/liggen de verhoudingen al minder formeel. Dit aspect is positief voor de verdere contacten.

Voordeel 2

Een welkomstvideo geeft een goede weergave van wie je bent.

Mensen vormen gelijk een mening over wie je bent. Door een persoonlijke welkomstvideo kan de kijker gelijk zijn mening vormen en aanvoelen of jij de juiste persoon bent voor het oplossen van zijn probleem. Feitelijk is een welkomstvideo goed voor een eerste schifting: mensen die geïnteresseerd zijn in jou en jouw product zullen verder actie ondernemen (bijvoorbeeld zich inschrijven op je nieuwsbrief). Resultaat hiervan is dat de websitebezoekers die je over houdt, echt geïnteresseerd zijn.

Voordeel 3

Een welkomstvideo geeft een goede weergave hoe je communiceert.

Op welke manier vertel je iets. Hoe is je houding. Hoe is je persoonlijkheid.

Voordeel 4

Een welkomstvideo geeft een goede weergave  wat je kunt doen voor mensen.

Uiteraard vertel je in de welkomstvideo wat je kunt betekenen voor het probleem van jouw websitebezoeker.

Het allerbelangrijkste voordeel: nummer 5

Een welkomstvideo geeft vertrouwen.

Een zeer belangrijk aspect van een persoonlijke welkomstvideo’s is vertrouwen. En vertrouwen is erg belangrijk. Dit bepaald voor een erg groot gedeelte of de websitebezoeker verder met jou in zee wil.

Het mag duidelijk zijn dat je als (zelfstandig) ondernemer een persoonlijke welkomstvideo op je site moet zetten. Jij bent immers zelf het gezicht van jouw bedrijf.

Ik heb het wel heel makkelijk voor je gemaakt. Als je jezelf inschrijft voor de gratis cursus “hoe maak ik een goede YouTube video voor mijn bedrijf”,  leer je hoe je een goede persoonlijke welkomstvideo maakt voor op je website. Klik hier om jezelf in te schrijven.

Over de schrijver
Reactie plaatsen