Waar Moet Ik Een Video Over Maken?
14 januari 2016 

Waar Moet Ik Een Video Over Maken?

Soms weet je even niet waar je als ondernemer een video over moet maken. Of je nu net begint met videomarketing of al een tijdje bezig bent: je hebt even geen inspiratie. In deze blog handige inspiratietips voor ondernemers die niet weten waar ze een video over moeten maken.

 

even geen inspiratie voor een onderwerp

Interessante video

Een interessante video waarin je als ondernemer kennis overdraagt, begint met een interessant onderwerp voor je doelgroep. Als je een onderwerp in gedachte hebt, kun je jezelf dus het beste even afvragen: “heeft dit onderwerp een toegevoegde waarde voor mijn doelgroep?”. Leert mijn doelgroep er echt is van? Voelt mijn doelgroep zich een stapje verder geholpen?

 

Vraag het aan je mailinglijst

Als je een mailinglijst hebt, kun je het gewoon aan de personen op je mailinglijst vragen: “ik ga binnenkort video’s opnemen, welke onderwerpen wil je graag dat ik behandel in die video’s? ”. Het voordeel hiervan is dat je meer draagvlak creëert bij je mailinglijst. De personen op jouw mailinglijst mogen zich bemoeien met wat jij doet! Daarnaast leveren veel reacties, bruikbare tips op met welke problemen je doelgroep zit. Tot slot kijken personen die gereageerd hebben, sneller naar jouw video’s. Ze kijken of de reactie die zij ingestuurd hebben, behandeld worden in de video.
Kortom het vragen aan jouw mailinglijst levert een win-win situatie op.

 

Websitestatistieken

Mocht je geen of een beperkte mailingslijst hebben, dan kun je ook eens kijken naar je websitestatistieken. Wat zijn de top 10 meest bekeken webpagina’s? Als je blogt, voeren blogartikelen doorgaans de boventoon in die top 10. Maak dan van de meest bekeken blogartikelen, vlogvideo’s. Voordeel is ook dat je die vlogvideo’s dan weer op kunt nemen in je blogartikel. Hierdoor komt je blogpagina hoger in de zoekmachines. Daarnaast worden je vlogvideo’s uiteraard ook gevonden in Google en YouTube.

 

Veel gestelde vragen

Maak een top 10 of top 20 van veel gestelde vragen (via telefoon en mail). Selecteer hieruit de vragen die interessant zijn voor je doelgroep en maak per vraag een afzonderlijke video.
Daarnaast kun je het lijstje ook perfect gebruiken om je website eens te checken. Misschien kun je webpagina’s verbeteren, waardoor je meer vragen afvangt (en dus meer tijd over houdt voor je business).

 

Reacties op Facebook en andere social media

Wat voor reacties, vragen en opmerkingen krijg je zoal? Als je op een gepost berichtje veel reacties krijgt, dan weet je dat het leeft. Een indicator dat het onderwerp interessant kan zijn, om verder uit te diepen in een video.

 

Website concollega

Ook kun je eens een kijkje nemen op de website van jouw concollega. Over wat voor onderwerpen schrijft hij/zij? Welke artikelen krijgt hij veel reacties? Uiteraard is het niet echt fraai om de informatie van jouw concollega één op één om te zetten naar videovorm. Doe dat dus ook niet. Wat je wel kunt doen is een video maken over een gerelateerd onderdeel van het onderwerp.

 

Zoekwoordenonderzoek

Ook kun je op YouTube zelf onderzoek doen: welke video’s in jouw markt worden veel bekeken? Wat voor reacties leveren deze video’s op? Kom je veel dezelfde reacties onder de video tegen, dan leeft dat onderwerp en kun je er zeker een video over maken.

 

Boekje of notitie op smartphone

Soms schiet je iets te binnen. Een leuk onderwerp of iets interessants wat je zojuist hebt meegemaakt. Helaas schiet het meestal net zo snel weer weg, als dat het aan kwam. Zaak dus om je ingeving even vast te leggen. Als je altijd een notitieboekje bij hebt kun je het daar opschrijven en anders op je notitieveld van je smartphone.
Dit geldt ook voor bijeenkomsten of als je een presentatie geeft. Wat voor vragen krijg je?

 

Twijfel?

Twijfel je over een bepaald onderwerp of het behandelen van een antwoord op een bepaalde vraag? Denk dan logisch na: zou ik hier een blog over schrijven voor op mijn website? Als het antwoord “ja” is, kun je er rustig een video over maken. Je mag ook met mij sparren. Stuur me even een mailtje en ik denk met je mee.
Succes!

Over de schrijver
Reactie plaatsen