Waarom Moet  Jij  Een Videopitch Maken Als Ondernemer?
19 maart 2014 

Waarom Moet Jij Een Videopitch Maken Als Ondernemer?

Een videopitch, wat is het voordeel om het te doen? In dit blogartikel leg ik 6 voordelen uit, die een persoonlijke videopitch op de homepage van jouw website heeft.

Eigenlijk mag de videopitch op geen enkele homepage ontbreken. En al helemaal niet op websites van zelfstandig ondernemers. Immers jij bent het gezicht van jouw bedrijf. Je bent je eigen “beeldmerk”. Toch wordt er nog veel te weinig gebruik gemaakt van de kracht om klanten te scoren met een videopitch. Hieronder de 6 voordelen van een persoonlijke videopitch op de homepage van jouw website.

 

 

Voordeel 1: Duidelijkheid over je website

De kijker cq. bezoeker van je website weet gelijk wat er op jouw website te halen is.

In een persoonlijke videopitch moet je dan wel gelijk vertellen waarmee je jouw websitebezoeker kunt helpen. Geef eerst een spiegel aan de websitebezoeker: wat is zijn probleem? Dik het probleem nog meer aan, zodat de herkenning als maar groter wordt. De kijker raakt geboeid. Hierna kom je met de oplossing.

 

Voordeel 2: 24/7

24 uur per dag. 7 Dagen per week werkt de videopitch voor jouw om nieuwe klanten te werven.

De videopitch  werkt dag en nacht krachtig voor jou. Ook als je op vakantie bent of ligt te slapen. Websitebezoekers worden op een korte en bondige manier over gehaald om te doen wat jij wilt dat ze doen. Uiteraard heeft jouw videopitch dan een zogenaamde “call to action”.

 

Voordeel 3: Je doelgroep

Je houdt alleen je doelgroep over en filtert websitebezoekers, die niet jouw doelgroep zijn, er uit.

Zoals bij voordeel 1 aangegeven, creëer je herkenning. Kijkers die zich niet herkennen in het probleem wat je aanstipt, verlaten jouw website. Zij zullen ook niet hetgeen doen wat je wilt (zoals aangegeven bij voordeel 2).

 

Voordeel 4: Jij bepaald

Jij bepaald in de videopitch wat de bezoeker van je website moet doen. Niet andersom. Geweldig toch! Geef in een “call to action” duidelijk aan wat je van de kijker van je video verlangd, wat het voordeel van de kijker is om het te doen; en hoe de kijker het kan doen. Bijvoorbeeld: ”Wil jij op een eenvoudige manier meer klanten werven? Schrijf jezelf hieronder in voor mijn gratis e-book “hoe verleid ik een geïnteresseerde”.

 

Voordeel 5: Persoonlijkheid op jouw website

Een persoonlijke videopitch geeft je website veel meer persoonlijkheid. Ik zie nog steeds heel veel websites van ondernemers die anoniem overkomen. Geen video of zelfs geen foto van de ondernemer is te vinden op de website.

 

De belangrijkste:

Voordeel 6: Vertrouwen

De persoonlijke videopitch geeft vertrouwen aan de kijker.  Ze zien gelijk met wie ze van doen hebben. Vertrouwen is een must om van een websitebezoeker een geïnteresseerde van je product of dienst te maken.

 

Kortom een videopitch is een relatief goedkope en eenvoudige manier om zonder moeite klanten voor jouw bedrijf te werven.

 

Maar….. maak een elevator pitch wel op de juiste manier. Anders mist het zijn doel en efficiëntie. In de gratis cursushoe maak ik een goede YouTube video”, besteed ik uitgebreid aandacht aan het maken van een goede videopitch. Een videopitch die jou meer klanten oplevert. Schrijf je snel in door op deze link te klikken.

Over de schrijver
Reactie plaatsen