Waarom is Video Marketing Belangrijk?

Waarom is Video Marketing Belangrijk?

Video marketing: waarom zou je als zelfstandig ondernemer hier iets mee moeten voor jouw bedrijf? Waarom is het tegenwoordig zo belangrijk? In deze blog het antwoord, zodat jij morgen voorligt op jouw concurrenten.

 

Wat is Video Marketing precies?

Om te weten waarom videomarketing zo belangrijk is, moeten we eerst even de klok gelijk zetten. Wat betekent het begrip videomarketing nu eigenlijk? Naar mijn mening bestaat videomarketing uit twee onderdelen.

 

Onderdeel één

Het eerste onderdeel is dat je kijkers trekt naar je video. Het trekken van kijkers kan op verschillende manieren. De bekendste is dat je een YouTube video maakt en die YouTube video goed optimaliseert op een bepaald zoekwoord. Als iemand dan zoekt in YouTube op dat zoekwoord, dan wordt jouw video gevonden. Zo trek je de kijker naar jouw YouTube video.

 

Tweede onderdeel

Het tweede onderdeel is het converteren van de kijkers van je video. Het converteren is eigenlijk het doel wat je hebt met de kijker. Dus wat wil je dat de kijker gaat doen bij het bekijken van jouw video? Een voorbeeld van mijn eigen video’s. De YouTube video’s die ik veel maak, daarmee heb ik als doel dat mensen mijn gratis e-book: “10 videomarketing tips voor beginners” downloaden. Dus op het einde van de video, maak ik ook telkens “reclame” voor het e-book om zo kijkers aan te zetten om zich in te schrijven voor mijn e-book.

Het converteren van de kijker van je video gebeurd doorgaans door een zogenaamde “call to action“. Wil je nog meer achtergrondinformatie over de definitie video marketing? Klik dan even op de onderstaande video:

 

Waarom is Videomarketing belangrijk voor je bedrijf?

Met video maakt jouw doelgroep op een laagdrempelige manier persoonlijk kennis met jou en jouw bedrijf of online winkel. Hierdoor kun je sneller de know, like en trust factor bereiken, wat als grote voordeel heeft dat je zo sneller online klanten kunt “scoren”.

Als je online video’s plaatst is het wel belangrijk dat je als ondernemer persoonlijk in beeld te zien bent.  De kijker kan hierdoor jou beter leren kennen. En ja….er zullen ook kijkers wegklikken omdat ze geen “klik” met jou hebben. Zie dit niet als een negatief gegeven, maar juist als iets positiefs. Zo houd je alleen kijkers over met wie jij graag samenwerkt. Jouw ideale klant.

Bij elk stadium van de know, like en trust, zijn videosoorten aan te geven. Door deze videosoorten toe te passen in de verkooptunnel, kun je snel resultaat bereiken. In het artikel over “wat is de know, like en trust factor?“, heb ik aangegeven dat het belangrijk is om een mailinglijst op te bouwen. Als websitebezoekers eenmaal op je mailinglijst staan, kun je ze geautomatiseerd een verkooptunnel in leiden.

 

De know filmpjes

Om jou te leren kennen is het belangrijk om online zichtbaar te worden. Hierbij kun je denken aan “probleem en antwoord filmpjes”? Met welke problemen zit je doelgroep? Maak daar een filmpje over met het antwoord. Deel kennis in filmpjes. Vertel waar je in gelooft (ik geloof er in dat elke ondernemer zelf goede video’s kan maken met mijn hulp) en waarom je daar in gelooft. Met name kort en krachtige waardevolle filmpjes voor je doelgroep, werken erg goed. Je wordt zo sneller gezien als expert, waardoor je doelgroep nog meer waardevolle content van jou wil hebben.

Deel je kennis en speel in op vragen van je doelgroep. Zo leert jouw doelgroep jou online kennen!

 

De like filmpjes

Dit zijn de filmpjes waar je meer van jezelf laat zien. Bijvoorbeeld in een “achter de schermen” video. Neem de kijker mee met waar je mee bezig bent. Hoe je werkt aan je product of dienst. Vertel verhalen wat je hebt meegemaakt in relatie tot je product of dienst. Verhalen over je kennis. Vertel wat wel en niet werkt. Waar je tegen aan loopt en wat juist goed gaat.

Laat meer van jezelf zien, zo gaan mensen je leuk vinden.

 

De trust filmpjes

Hoofddoel van deze filmpjes: ze laten zien dat je “social proof” bent. Denk aan videotestimonia of reviews van klanten. Ook zelfgemaakte video’s waarin klanten praten over je product horen hier bij.

Een video testimonial is erg krachtig en een goed voorbeeld om de “trust factor” bij je doelgroep los te krijgen

 

Nu jij

Ga je ook voor de know, like en trust factor? Dan kun je niet om video heen.

Maar hoe maak je een kwalitatief goed filmpje, wat de know, like en trust factor in zich heeft? Dit leer je in de praktische workshop videomarketing. Klik hier voor meer informatie.

Over de schrijver
Reactie plaatsen