Waarom Je De Naam Nieuwsbrief Niet Moet Gebruiken

Waarom Je De Naam Nieuwsbrief Niet Moet Gebruiken

The money is in the list, is een bekende uitdrukking in de internetmarketingwereld. Een uitdrukking die klopt als een huis. Hoe meer mensen jij op je mailinglijst hebt staan hoe hoger jouw omzet (als je mailinglijst op de juiste manier inzet). Maar hoe voorkom je dat mensen zich afmelden voor je nieuwsbrief. In deze blog een waardevolle tip over de naam van je nieuwsbrief.

Veel bedrijven “adverteren” dan ook op hun website met de term: “schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief”. Je krijgt dan wekelijks de nieuwsbrief van dat bedrijf in je mailbox. Maar zitten mensen hier wel op te wachten? Het antwoord is kort en bondig: NEE.

Mensen willen niet overspoeld worden door nieuwsbrieven. Er komt al zoveel in hun mailbox binnen, dat ze het allemaal niet bij kunnen houden. Ze zitten niet te wachten op nieuws van jouw bedrijf….of toch wel?

Bekijk het vanuit de klant

Kortingen. Gratis dingen. Waardevolle informatie. Allemaal dingen die de klant wel graag heeft. Dat moet je dus wel inzetten, maar dan niet via een nieuwsbrief. Iedereen noemt zijn mailing, een nieuwsbrief. Je moet opvallen + Je moet gewoon het voordeel van de klant benoemen. Het beste is dus om geen term zoals nieuwsbrief of e-zine of iets dergelijks te gebruiken.

Benoem in de mail gewoon wat je te melden hebt (en dan alleen de voordelen voor de klant). Een voorbeeld van een titel van jouw mailing kan zijn: “Als jij deze 7 tips over afvallen opvolgt, ben je volgende maand 3 kilo lichter”. Deze titel zegt wat je te melden hebt en geeft aan wat het voordeel voor de lezer is. Deze helderheid en “call to action” zorgt ervoor dat jouw “nieuwsbrief” meer geopend wordt.

Succes met jouw mailmarketing/verzenden van jouw “nieuwsbrieven”. Hieronder nog een waardevolle tip over je nieuwsbrief:

Meer inschrijvers voor je nieuwsbrief

Hoe zou het zijn als meer websitebezoekers zich inschrijven voor je nieuwsbrief? Als je deze 10 tips opvolgt moet het zeker lukken.

Op de automatische piloot e-mails verzamelen

Als websitebezoekers zich inschrijven voor je nieuwsbrief, dan wil je daar geen werk aan hebben. Een autoresponder kan je het werk uit handen nemen. Active Campaign is zo’n programma. Goedkoop, makkelijk in gebruik en veelzijdig.

Maak het persoonlijk met video

Feitelijk is het inschrijven voor je nieuwsbrief de eerste kennismaking met jou en je bedrijf. Het is dan ook erg zinvol om in een persoonlijke video de inschrijver te bedanken. Zo kweek je vertrouwen en “brand” je jezelf. Maar hoe maak je een goed filmpje voor je bedrijf? Als je deze 10 tips toepast, moet het zeker lukken.

Over de schrijver
Reactie plaatsen