Waarom Moet Je Jouw YouTube Filmpje Van Goed Geluid Voorzien?
20 september 2013 

Waarom Moet Je Jouw YouTube Filmpje Van Goed Geluid Voorzien?

Als jij als zelfstandig ondernemer een voorsprong wilt nemen op je concurrenten, moet je You-Tube marketing inzetten. Je plaatst dan waardevolle video’s op You-Tube. Naast de inhoud van de video, moet de video weinig “ruis” bevatten. Dit werkt storend voor de kijker, waardoor hij sneller het filmpje weg klikt.

Het geluid (meestal de spraak) in een video is essentieel. In deze blog geef ik aan waarom je jouw video van goed geluid moet voorzien. In een andere blog geef ik jou tips hoe je goed geluid krijgt.

Vijf redenen waarom je jouw filmpje van goed geluid moet voorzien:

Reden 1: Afhakers van jouw video. Zodra de video “niet fijn” is, haken kijkers af. Er moeten dus geen storende factoren zijn.

Reden 2: Je video komt slordig/niet goed afgewerkt over.

Reden 3: Je boodschap komt niet over omdat hij half wegvalt.

Het geluid valt uit/weg of er komt even een auto voorbij zetten. Natuurlijk kan het gebeuren dat er iets onverwachts gebeurd, wat invloed heeft op het geluid. Dat is dan jammer, denk je misschien. Doe jezelf en de kijker een plezier: doe de track dan opnieuw!

Reden 4: De kijkers worden afgeleid van achtergrondgeluid.

Denk aan iemand die op de achtergrond aan het bellen is. Kijkers zijn toch nieuwsgierig. Ze zullen proberen om het telefoongesprek te beluisteren in plaats van jou. Naast deze afleiding, kan hierdoor ook een vertrouwd telefoongesprek ongewild op het internet komen. Ook telefoons die afgaan en geluid uit andere ruimten zijn een storende factor.

Reden 5: De kijker moet zich inspannen.

Je moet het zo makkelijk mogelijk maken voor kijker. Als de kijker zich moeten inspannen om naar je te luisteren, kun je voor de kijker een associatie oproepen dat jij inspanning opwekt bij anderen. Deze associatie is niet bevorderlijk voor je business. Klanten willen op een makkelijke manier, zonder inspanning (als het kan) het probleem opgelost hebben.

Ga met You-Tubemarketing voor meer klanten. Ik help jou graag.  Download mijn gratis e-book “10 direct toepasbare tips voor meer klanten”. Je ontvangt dan ook wekelijks tips over onder meer You-Tubemarketing.  Download dus nu mijn gratis E-book en ontvang leuke kado’s.

Over de schrijver
Reactie plaatsen