Waarom Doen Ondernemers Niet Aan Videomarketing? 7 Problemen en Antwoorden

Waarom Doen Ondernemers Niet Aan Videomarketing? 7 Problemen en Antwoorden

Video is “hot”. Toch zijn er ook ondernemers die niets aan video doen. Hoe komt dat? In deze blog een opsomming  van de 7 meest voorkomende problemen, waardoor ondernemers niet starten met videomarketing.

Videocontent wordt steeds meer geconsumeerd. Er worden steeds meer filmpjes bekeken. Filmpjes nemen online een steeds grotere positie in. Om je online zichtbaarheid in de toekomst te vergroten is het eigenlijk een must om met video aan de slag te gaan. Waarom? Straks gaat iedereen aan de slag, als de noodzaak echt wordt gevoeld. Het is dan veel moeilijker om je hoofd boven het maaiveld uit te steken. Check het zelf maar. Maakt je concurrent nu al (uitgebreid) gebruik van video?

Door nu te starten, kun je leren. Weet je straks waar je op moet letten. Wordt je straks veel beter gevonden met video. Zijn je video’s veel beter afgestemd op je doelgroep. Nog niet overtuigd van de kracht van video? Lees dan even de 40 voordelen van videomarketing.

Mogelijk ben je al overtuigd over de nut en noodzaak van video, maar komt het er gewoon niet van. In dat geval herken je vast één of meerdere van de volgende problemen.

Te weinig of geen kennis van videomarketing

Ieder zijn vak. Je bent vast niet opgeleid om zelf filmpjes te maken voor je bedrijf. Hierdoor heb je geen of weinig kennis om zelf filmpjes. Je ervaart hierdoor een drempel. Hoe moet ik beginnen? Waar moet ik op letten? Wat voor soort filmpjes moet ik maken voor mijn doelgroep? Hoe verdien ik geld met video? Allemaal vragen die er voor zorgen dat je niet begint met videomarketing.

Oplossing: Begin gewoon. Je leert door het te doen. Uiteraard kan ik jou ook op weg helpen. De praktische workshop videomarketing is de ideale start voor elke ondernemer die filmpjes wil maken voor zijn bedrijf.

Tijdens de praktische workshop videomarketing doe je ervaring om zelf filmpjes te maken voor je bedrijf

Geen of weinig ervaring

Mogelijk heb je links en rechts wat informatie gevonden op internet over videomarketing. Toch ontbreekt het aan de volgende stap: het echt beginnen. Ik geef toe het is best lastig. Lastig om jezelf te zien en te horen op video. Het is uit of je comfortzone: iets doen wat je nog nooit of zelden gedaan hebt. Op de automatische piloot is er helaas niet bij.

Zoals met alles kost ook filmpjes maken in het begin veel kracht en energie. Het niet kunnen doen op de automatische piloot vormt voor ondernemers een probleem. Dat gebrek aan eigen ervaring, maar ook het kunnen terugvallen op ervaring van anderen. Het zorgt er voor dat ondernemers niet beginnen met video’s maken.

Oplossing: waarschijnlijk heb je nog meer dan anderen behoefte aan iemand die wel ervaring heeft. Die jou kan coachen. Een videocoach. Heb je hier behoefte aan, neem dan contact met mij op. Onder het genot van een bakkie koffie of thee kun jij aanvoelen of ik de juiste persoon ben voor jou. Ik kan beter inzoomen op jouw behoeften en hier een stappenplan voor opstellen.

Geen of weinig technische kennis

Dit is de Tourmalet onder de obstakels. Een hoge berg waar veel ondernemers niet even de top van bereiken. Videobewerking. Licht. Geluid. Hoe sta ik in beeld? Toch kun je een heel eind komen met hulp. Wat dacht je van een berg beklimmen met een elektrische fiets. Met een beetje hulp? Je hoeft niet zelf het wiel uit te vinden.

Oplossing: kijk eens naar dit praktische artikel over de techniek van filmpjes maken.

Technisch kun je het zo moeilijk maken als je wilt

Technisch kun je het zo moeilijk maken als je zelf wilt

Geen persoonlijke begeleiding

Omwille van de kosten proberen ondernemers zelf het wiel uit te vinden. Ze sprokkelen informatie vanaf het internet bij elkaar. Doen dan aan zelfstudie en beginnen. Dan komt het moment om aan te voelen: kan ik het zelf of heb ik begeleiding nodig? Soms voelen ze behoefte tot begeleiding, maar dan komt het volgende obstakel: “the money”. Het kost geld en heb ik dat hier wel voor over? Als het antwoord nee is, stranden de meeste ondernemers hier. Ze komen dan niet verder met videomarketing.

Oplossing: loop je vast? Denk dan eens aan persoonlijke begeleiding. Een videocoach. Heb je hier behoefte aan, neem dan contact met mij op. Onder het genot van een bakkie koffie of thee kun jij aanvoelen of ik de juiste persoon ben voor jou. Ik kan beter inzoomen op jouw behoeften en hier een stappenplan voor opstellen.

Slechte ervaringen

Mogelijk heb je ook één video op YouTube gezet en wordt deze amper bekeken. Niet echt een stimulans om nog meer video’s te maken.

Deze slechte ervaring zorgt er bij ondernemers voor dat je niet door gaat met videomarketing. Dat is jammer, want je moet weten dat videomarketing niet even een filmpje op het internet knallen is. Er komt strategie bij kijken. Ook videooptimalisatie is belangrijk voor de vindbaarheid en een vak apart.

Oplossing: Deel jouw slechte ervaring met mij. Geef ook aan wat je wel ziet in video. In een persoonlijk vrijblijvend gesprek ontleden we samen jouw slechte ervaring. Wat heb je goed gedaan, maar vooral wat niet. Zo leer je. Kom je verder en kan ik je verder helpen, zodat jij het vertrouwen in zelf filmpjes maken weer terug krijgt. Maak een afspraak met mij.

Geen tijd

Met alle respect: dit het slechtste excuus wat je kunt maken. Geen tijd.  Als je dit als probleem ziet, wil je eigenlijk helemaal niet aan de slag met videomarketing. Heb ik het mis? Plan dan gewoon tijd in. Maak tijd vrij om te beginnen met persoonlijke filmpjes maken. Het is een kwestie van prioriteren.

Hoor je tot de categorie: ik wil wel, maar ik heb echt geen tijd. Denk dan eens aan uitbesteden.

Oplossing: maak tijd in je planning. Blok tijden om echt aan de slag te gaan met video’s maken. Heb je echt geen tijd? Neem dan vrijblijvend met mij contact op, zodat ik een passend ontzorgpakket kan samenstellen.

Video’s maken is een kwestie van prioritering. Met meenemen in je doelen en hier tijd voor vrij maken

Een gebrek aan wilskracht en doorzettingsvermogen

Om de Tourmalet op de klimmen moet je wilskracht en doorzettingsvermogen hebben. Anders bereik je niet de top. Bij zelf filmpjes maken is dit ook het geval. Het is een kwestie van focus. Video een prominente plaats in laten nemen in je marketingstrategie. Zelf filmpjes maken op de kaart zetten in je content kalender. Hier tijd en geld voor reserveren.

Heb je toch af en toe een schop onder je kont nodig. Of wil je een backup hebben als je vragen hebt, of iets niet kunt halen. Wil je de mogelijkheid hebben om gedeelten uit te besteden. Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Samen bepalen we jouw behoefte en wensen. Ik kan een passend voorstel doen en jou helpen om het volgende level met videomarketing te halen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen