Waarom Wordt Mijn YouTube Video Zo Slecht Gevonden?
25 januari 2016 

Waarom Wordt Mijn YouTube Video Zo Slecht Gevonden?

Je hebt als ondernemer veel energie gestoken in het maken van een YouTube video. De video staat drie weken online en slechts 3 views. Hoe kan het toch dat mijn YouTube video zo slecht gevonden en bekeken wordt? In dit artikel het antwoord. Inclusief 5 handige tips om je YouTube video wel vindbaar te maken. 

 

Wil je als ondernemer nu echt aan de slag met videomarketing voor je bedrijf? Schrijf jezelf dan in voor de praktische workshop videomarketing op maandag 7 maart 2016. Klik hier voor meer informatie.

Als je de bovenstaande video kijkt, hoef je de onderstaande tekst niet te lezen!

 

Inleidende tekst:

Het is niet leuk als je YouTube video’s blijven hangen op een paar views. Als ondernemer wil je rendement en resultaat uit de dingen die je doet. Dit geldt ook voor video’s maken. Je maakt de video’s voor jouw bedrijf. Meestal met het uiteindelijke doel om meer klanten en dus meer omzet te krijgen. Dat slechts een paar kijkers naar je filmpje hebben gekeken voldoet niet aan je verwachtingen. Het grootste gedeelte van de ondernemers gooit de handdoek dan al in de ring. Het werkt niet: dus stoppen. Echter YouTube en een filmpje vindbaar maken in de zoekresultaten van zoekmachines zoals die van YouTube en Google is een vak apart. “Schoenmaker blijft bij je lees” is het spreekwoord wat hier perfect bij past.
Helaas is het geen kwestie van even snel een video “posten” en de klanten komen vanzelf. De vindbaarheid van jouw geuploade YouTube video is van vele factoren en facetten afhankelijk. In deze video antwoord op de vraag wat de redenen zijn dat jouw video zo slecht gevonden wordt. Hierbij geef ik je 5 tips en aandachtspunten zodat jouw volgend filmpje wel zoekmachinevriendelijk is,

tips voor betere vindbaarheid op YouTube

De blokjes vallen in elkaar: met deze 5 tips, wordt je beter vindbaar op YouTube en Google.

 

Tekst uit de video:

Je wordt er moedeloos van. Je maakt YouTube video’s, maar die YouTube video’s worden maar een paar keer bekeken. Hoe kan dat toch? In deze video geef ik jou het antwoord. Hoi. Mijn naam is Theo de Kleijn en ik help ondernemers met video marketing. In deze video antwoord op de vraag, hoe het toch komt dat je video op YouTube zo weinig bekeken wordt? Want als ondernemer wil je rendement. Je wilt iets maken voor op YouTube, maar dan wil je wel dat er gekeken wordt en dat je video rendement oplevert. Dat je video weinig bekeken wordt, is van vele factoren afhankelijk.

 

5 tips voor betere vindbaarheid

De vijf belangrijkste factoren behandel ik in deze video. Lever waardevolle informatie, waar je doelgroep echt iets aan heeft. Alleen als je waardevolle content plaatst, wordt je video heel lang bekeken. Hoe langer je video wordt bekeken, hoe hoger je video komt in de zoekresultaten.

Google en YouTube moeten weten waar je video over gaat. Het optimaliseren van je video is daarom bittere noodzaak. De kijker moet ongestoord kunnen genieten van jouw video. Hij mag niet afgeleid worden. Met name slecht geluid, zorgt er voor dat kijkers vroegtijdig afhaken.

Aspecten dat je een duidelijke uitleg geeft in je video. Dat je een goede trigger aan het begin van je video hebt. Dat je een juiste call to action toepast en dat je video niet te lang maakt, dragen bij dat je video tot het einde van je video bekeken wordt. En dat is erg belangrijk om hoger te komen in de zoekresultaten.

Stel een vraag aan je kijker, waar ze op kunnen reageren in het reactieveld. Werp een stelling op. Zet aan tot duimpjes omhoog. Het zijn allemaal factoren, waardoor jou video hoger komt in de zoekresultaten. Met name veel reacties op je video en duimpjes omhoog dragen bij dat je video hoger komt, dan de video’s van je concurrenten.

Vergeet je video niet te delen op social media, zoals LinkedIn, Twitter, Facebook. Hoe meer je video bekeken wordt, hoe beter het is voor de ranking van je video. Heb je een vraag over videomarketing, YouTube of het zelf maken van video’s? Laat jouw vraag dan in het reactieveld onder deze video even achter en wie weet beantwoord ik jou vraag morgen. Download hem even gratis. Die kant. Daar staat ie. Die kant he. Ja die kant. Het gratis e-boekje “10 video marketing tips voor beginners” , en je kunt morgen aan de slag met videomarketing voor jouw bedrijf. Ik wens je tot slot nog een hele fijne dag toe.

Over de schrijver
Stefanie
Door

Stefanie

op 21 May 2016

Zou het helpen om, meer exposure te creëren, de volledig gesproken tekst onder de video zetten? (zoals jij doet hier op je website)

Theo de kleijn
Door

Theo de kleijn

op 22 May 2016

Hoi Stefanie, Voor de ranking en vindbaarheid van het artikel is het zeker goed om de gesproken tekst onder de video te zetten.

Eugenie
Door

Eugenie

op 30 Dec 2018

Hai Theo, Ik sta voor een raadsel. mijn dochter haar YouTube kanaal heeft 30k aan subs en 12.5 miljoen views en sinds 2 weken komen haar views niet boven de 1/2k uit …??? zou het ermee te maken kunnen hebben dat ze sinds kort een website heeft met een ingebouwde YouTube plugin ? of dat ze tags in al haar filmpjes gebruikt ??? Help ! ik weet niet waar het in kan zitten...

Theo de Kleijn
Door

Theo de Kleijn

op 05 Jan 2019

Dat is koffiedik kijken. Het kan met de koppeling van de website te maken hebben, als het een commerciële website is. Andere mogelijkheid is dat het kanaal een strike heeft gehad of in de film jongeren voor komen. In ieder geval kun je proberen om de YouTube code weer van je website af te halen en kijken of dit meer views oplevert. Dan heb je dat in ieder geval uitgesloten.

Reactie plaatsen