Wanneer Pas Je Een Animatiefilmpje Toe Voor Je Bedrijf?
23 augustus 2016 

Wanneer Pas Je Een Animatiefilmpje Toe Voor Je Bedrijf?

Wanneer is het interessant om animatiefilmpjes in te zetten, en wanneer juist niet? In dit videointerview beantwoord Charlotte van Leeuwen deze vragen. Handig voor als je twijfelt over de inzet van animatievideo’s voor jouw bedrijf.

Charlotte vertelt wanneer je animatievideo’s nu juist gebruikt in je marketing

 

Tekst uit de video:

Wanneer een animatiefilmpje?

Als je als zelfstandig ondernemer animatievideo’s wilt gaan toepassen. Waar moet je dan precies op letten? Wanneer pas je een animatievideo toe? In deze video heb ik een interview met Charlotte van Leeuwen van Bord en Stift en met haar praat ik over animtatievideo’s. Charlotte welkom. Dankjewel. Kun je wat vertellen over je bedrijf en over jezelf? Ja zeker. Ik ben dus Charlotte van Leeuwen en ik ben bord en stift 3 jaar geleden begonnen. Wat we doen is dat we van die getekende filmpjes maken. Om complexe dingen simpel uit te leggen.

 

Onderscheidend

Waar onderscheidt jouw bedrijf zich in ten opzichte van de concurrenten? Wat ons eigenlijk onderscheid is dat we niet begonnen zijn als design studio, maar echt als uitlegstudio. We zijn vooral heel goed in die complexiteit snappen. Wat ons ook onderscheid is dat we een hele duidelijke keuze hebben gemaakt. Dus we doen niet filmpjes met mensen in beeld. We doen niet met foto’s. Echt alleen getekende filmpjes.

Als je als zelfstandig ondernemer animatievideo’s gaat toepassen voor je bedrijf: wanneer pas je dan animatievideo’s toe? Ik denk vooral als je te maken hebt met complexiteit. Dus als je iets doet wat heel helder en straight forward is, dan zou ik vooral ook zelf als ondernemer wat vertellen en in beeld komen. Op het moment dat je te maken hebt met bijvoorbeeld een complexe dienst, of iets wat met software te maken heeft. Of rondom duurzaamheid. Zaken die mensen niet meteen vatten. Dan kunnen tekeningen, iets heel helder maken. Dus dan kun je als ondernemer tekeningen maken om het uit te leggen.

Uiteraard is het nadeel van animatievideo’s dat de ondernemer niet zelf lijfelijk in beeld is.
Hoe maak je samenhangende filmpjes afgestemd op jouw bedrijf? Ondersteunend aan jouw marketing? Inspelend op de behoefte van jouw klanten? Afijn een videomarketing plan dat geheel is afgestemd op jouw bedrijfssituatie. Interesse? Neem geheel vrijblijvend contact met mij op.

Zelf een animatievideo tekenen

Als je zelf nu aan het tekenen gaat op een white board met stiften, waar moet je dan op letten qua kleurgebruik? Wat we vaak doen is dat we de kleuren proberen aan te passen op de huisstijl van iemand. Dus iemand gebruikt veel oranje, dan gaan wij dat ook gebruiken. Ik vind het vaak mooi om te kiezen voor simpelheid. Dus om niet honderd kleuren te gebruiken, maar bijvoorbeeld vier basis kleuren en die terug te laten komen.

Verder kun je zelf op deze manier zelf een animatiefilmpjes maken.

Een met de hand getekende animatie

Een met de hand getekend animatiefilmpje

 

Concrete voorbeelden

Kun je tot slot nog drie concrete voorbeelden noemen, wanneer ondernemers animatiefilmpjes het beste in kunnen zetten voor hun bedrijf? Ja dat kan voor een heleboel verschillende dingen, maar onder andere als je bijvoorbeeld software ontwikkeld. Te maken hebt met iets complex wat niet zo simpel uit te leggen is. Of als je als ondernemer bezig houdt met wet en regelgeving. Wat soms best wel droge stof is, maar die je toch op een interessante manier wilt uitleggen. Of als je bijvoorbeeld met een crowd funding campagne bezig bent en je wilt uitleggen wat je concept is. Wat je doet en dat je daar geld voor inzamelt. Wanneer kan het voor zelfstandig ondernemers interessant zijn om gebruik te maken van jullie diensten? Ik denk op het moment dat ze te maken hebben met iets complex. Als ze heel weinig tijd hebben om dat zelf te doen. Omdat wij dus echt helpen met het hele proces uit handen nemen. Ook als ze er budget voor hebben ingeruimd. Charlotte bedankt voor jouw komst hier naar Dreumel. Dankjewel dat ik hier mocht zijn.

 

Videomarketing strategie

Hoe maak je samenhangende soorten filmpjes afgestemd op jouw bedrijf? Ondersteunend aan jouw marketing? Inspelend op de behoefte van jouw klanten? Afijn een videomarketing plan dat geheel is afgestemd op jouw bedrijfssituatie. Interesse? Neem geheel vrijblijvend contact met mij op.

Over de schrijver
Reactie plaatsen