Wanneer Gebruik Je Een Handmicrofoon?
18 februari 2016 

Wanneer Gebruik Je Een Handmicrofoon?

Als je als ondernemer persoonlijke video’s maakt voor je bedrijf, wanneer gebruik je dan een handmicrofoon? In deze video leg ik het uit aan de hand van een praktische voorbeeld.

Wanneer Gebruik Je Een Handmicrofoon Bij Het Opnemen Van Een Video?
Tip: als je de bovenstaande video bekijkt, hoef je de onderstaande tekst niet te lezen.

 

Inleidende tekst:
Als je buiten een video opneemt, wil je wel verstaanbaar zijn. Maar hoe doe je dat? In deze video leg ik uit wanneer je een handmicrofoon gebruikt. Vooral in een rumoerige omgeving of een omgeving met veel achtergrondgeluid is een bekabelde microfoon een uitkomst om verstaanbaar te blijven. Wel moet je videocamera beschikken over een externe aansluiting in de vorm van een mini jack of XLR aansluiting.

 
Tekst uit de YouTube video:
In deze video antwoord op de vraag wanneer je een vaste microfoon gebruikt in je video, zoals deze. Hoi. Mijn naam is Theo de Kleijn en ik help ondernemers met videomarketing. In deze video dus antwoord op de vraag: wanneer je een handmicrofoon gebruikt, zoals ik vandaag gebruik. Deze dus. Het mag duidelijk zijn. Een handmicrofoon gebruik je als je heel veel omgevingsgeluiden hebt, zoals ik hier heb bij de snelweg. Je hoort veel auto’s en als je toch goed verstaanbaar moet zijn, dan gebruik je dus zo’n microfoon. Hierdoor kun je met de microfoon korter bij je mond praten en ben je dus nog best goed te verstaan, ondanks dat je nog heel veel omgevingsgeluiden hebt.

 

Aansluiting op videocamera

Als je wilt werken met een vast microfoon, dan moet je wel een aansluiting hebben voor je microfoon op je videocamera. Dan kan zijn dat je een XLR aansluiting hebt, of een mini-jack aansluiting. Heb je geen mini-jack aansluiting of geen XLR aansluiting op je camera, dan kun je helaas geen gebruik maken van een externe handmicrofoon zoals ik nu gebruik. Heb je een vraag over video marketing, YouTube of het zelf maken van video’s laat jouw vraag dan in het reactieveld onder deze video achter en wie weet beantwoord ik jouw vraag morgen in een persoonlijke video. Abonneer jezelf ook even op mijn YouTube kanaal, want dan ben je wekelijks verzekerd van video’s over videomarketing. Tot slot download hem even gratis. Aan die kant staat ie. Het gratis e-book: “10 videomarketing tips voor beginners“. Als je hem download, kun je gelijk aan de slag met videomarketing voorn jouw bedrijf. Tot slot wens ik je nog een hele fijne dag toe. De locatie waar ik nu sta, is niet zo mooi. Als ik de camera ga draaien, dan ontstaat er wel een mooier landschap. Zo doen we even een 360 graden view. En dan zijn we weer terug bij mij.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen