Wat Is Een Elevator Pitch?

“Ik wil als ondernemer een elevator pitch”. Maar wat is een elevator pitch eigenlijk en waar komt deze uitdrukking vandaan? In dit blogartikel leg ik het uit.

Wat versta jij onder een elevator pitch?

Als videomarketeer is het belangrijk dat je weet wat je klant wil. Wat er in de klant om gaat als hij een dienst van je af wil nemen. Wat de klant voor ogen heeft. Immers als je de klant goed begrijpt, kun je meedenken. Tips geven. De klant helpen om het product (doorgaans een video waar de klant zelf in beeld komt), beter te maken. Zo te maken, dat het ook oplevert wat de klant voor ogen heeft met zijn of haar video.

 

Zo ook bij een elevator pitch. Elke ondernemer heeft zo wel zijn gedachte bij de term “elevator pitch”. Helaas is bijna elke gedachte verschillend. Om te beginnen de tijd. Hoe lang is een elevator pitch eigenlijk?

 

Maar ook de boodschap. Wat wil je er mee bereiken? Om deze reden vraag ik als eerste aan een klant wat hij of zij onder een elevator pitch verstaat. Daarna vraag ik door. Alles om een zo goed mogelijk beeld te krijgen, wat de klant onder een elevator pitch verstaat. Het zal niet de eerste keer zijn dat een ondernemer het volgende antwoord geeft op de vraag wat een elevator pitch is: “dit is een flitsende bedrijfsfilm”.

 

Dit brengt mij in dit artikel bij de vraag: “wat versta jij onder een elevator pitch?”.

 

Wat is een elevator pitch en waar komt deze uitdrukking vandaan?

Het mag duidelijk zijn dat het een Engels woord is. Elevator betekend lift. Pitch is een verkooppresentatie. Maar wat heeft een lift hier nu mee te maken? De lift staat voor de tijd. De tijd dat je in een lift doorbrengt als je van de onderste naar de bovenste verdieping van een gebouw gaat. Doorgaans bedraagt die tijd tussen de 30 seconden en 2 minuten. Deze tijd staat dan ook voor de lengte van de (video)verkooppresentatie.

 

Dan de verkooppresentatie. Wat wil je verkopen? Jezelf? Een product of dienst? Of je wilt bereiken/”verkopen” dat kijkers zich inschrijven voor je mailinglijst.

 

Elevator pitch versus videopitch

Elevator pitch wordt ook vaak bij video’s gebruikt. Echter de formele term voor een video met een elevator pitch is een videopitch.

 

10 tips voor een goede videopitch

Wil je meer informatie over een goede videopitch? Lees dan ook mijn artikel: 10 tips voor een goede persoonlijke (video)elevator pitch.

 

Ik ben benieuwd wat jij onder een elevator pitch verstaat. Laat hieronder jouw reactie achter.

Over de schrijver
Reactie plaatsen