Wat Is Belangrijker In Een Video: Beeld of Geluid?
21 januari 2016 

Wat Is Belangrijker In Een Video: Beeld of Geluid?

Als je een video maakt, moet je dan extra goed op het beeld letten of is geluid belangrijker? In deze video geef ik antwoord op die vraag.

Een video met beeld en geluid: maar wat is nu belangrijker?
Tip: kijk de bovenstaande video, dan hoef je de onderstaande tekst niet te lezen

 

Inleidende tekst:

Veel ondernemers worstelen nog met het maken van YouTube video’s. Niet alleen de inhoud laat soms te wensen over, ook de technische kant van de video is gebrekkig en doorgaans van onvoldoende kwaliteit. Met name slecht geluid en slecht beeld zorgt er voor dat de filmpjes zelfs nog onder het amateur nivo komen en absoluut geen professionele uitstraling hebben. Dat is jammer, want met die belabberde uitstraling zorg je ervoor dat de videoboodschap moeilijk te volgen is.
Ook is een slechte video nou niet echt een visitekaartje voor je bedrijf. Sterker nog het zorgt er voor dat de kijker onbewust een “slecht beeld” van jouw onderneming ervaart. Dit is niet het soort branding wat je voor ogen moet hebben. Daarnaast levert slechte audio uiteraard slechte verstaanbaarheid van je video op. De kijker heeft moeite om te volgen wat er gezegd wordt. Haakt af door die gebrekkige audio. Kan klanken en tonen niet goed horen en onderscheiden. Kortom vermijd een video die als hopeloos wordt beleefd. Een flut video beneden peil.
Het mag duidelijk zijn een slechte video moet vermeden worden, maar als je nu moet kiezen tussen “slecht beeld” en “slecht geluid“: waarvoor kun je dan het beste kiezen? In deze videoboodschap het antwoord.

 

Tekst uit de video:

Ja. Wat is belangrijker in een video: beeld of geluid? In deze video geef ik daar het antwoord op. Hoi. Mijn naam is Theo de Kleijn en ik geef geen drumlessen. Wat ik wel doe? Ik help ondernemers met video marketing. In deze video geef ik dus antwoord op de vraag: wat belangrijker is voor je video: geluid of het beeld. Het belangrijkste is toch het geluid. De kijker mag niet afgeleid worden door omgevingsgeluiden of slecht geluid. Het beste kun je ook gebruik maken van bijvoorbeeld een dasspeldmicrofoon, zoals ik nu gebruik. Maar goed, zet die dasspeldmicrofoon dan niet te hard zoals ik in mijn vorige video’s heb gedaan. Dan hoor je mijn ademhaling heel erg goed en dat is niet zo fijn voor de kijker. Heb je ook een vraag over videomarketing, YouTube of het zelf maken van video’s? Laat jouw vraag dan in het reactieveld onder deze video even achter en wie weet beantwoord ik jouw vraag morgen. Vond je deze video leuk, geef hem even een duimpje omhoog. Dan ga ik nu even verder met drummen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen