Wat is de know, like en trust factor precies? In deze blog legt Jessica Butts het op een eenvoudige manier uit.
De know, like en trust factor helder uitgelegd door Jessica Butts.
Know Like en Trust factor
Wat zou het mooi zijn wanneer je een websitebezoeker op jouw website krijgt, deze gelijk jouw product of dienst afneemt van 997 Euro. Helaas werkt het niet zo. Je moet eest de “know, like en trust factor” online opbouwen met je websitebezoeker. Hierbij is stap één om het e-mailadres te vergaren en de bezoeker op je mailinglijst te krijgen. Staan ze eenmaal op je mailinglijst dan kun je geautomatiseerd gaan werken aan de know, like en trust factor.
De Know factor
“Ze moeten jou eerst leren kennen”. Om jou te leren kennen, moeten mensen weten dat je bestaat. Online zichtbaarheid is dus erg belangrijk. Online zichtbaarheid kost tijd. Zorg voor een (video) marketingplan. Pas branding toe. Bepaal je doelgroep. Kies een kleine niche/markt. Beantwoord problemen van je doelgroep. Jij moet je klanten verstaan en op dezelfde golflengte je content produceren. Denk aan videocontent en blogs. De mensen die jou kennen, moeten aan jouw product of dienst denken als het probleem zich voordoet wat jij oplost.
De like factor
Nadat ze kennis met je jou en je product of dienst hebben gemaakt, komt de volgende stap: het leuk vinden.
“Ze moeten je product of dienst leuk vinden”. Om dit in gang te zetten, moet je authentiek zijn. Moet je jouw doelgroep echt begrijpen. Wat maakt je product of dienst anders dan de rest? Versta en begrijp je jouw doelgroep echt? Voel je met hun mee? Ben je iemand die hun probleem als geen ander kent en ook zo onder woorden kan brengen dat je doelgroep zegt: “die begrijpt mij”?
Niet iedereen zal jou en/of je product/dienst leuk vinden. Dat is maar goed ook. Zo trek je klanten aan die bij jou passen. Gelijkgestemden. Kortom je trekt jouw ideale klant aan!
De trust factor
Vertrouwen krijg je door social proof. Anderen gaan jouw product of dienst promoten. Ze worden ambassadeurs, omdat ze erg tevreden zijn over je product of dienst. Dit kan uitmonden in een bedankfilmpje van een klant, een foto aan jou waarin ze tevreden je product gebruiken. Dit materiaal van jouw ambassadeurs kun je perfect gebruiken om vertrouwen te kweken bij personen die in de “like factor stadium” zitten.
In een persoonlijk filmpje kan de know, like en trust samen komen
Een filmpje heeft het allemaal
Een filmpje kan alle drie de elementen in zich hebben. Denk aan een filmpje waarin je een probleem van je doelgroep behandeld en de oplossing geeft. Door zo’n filmpje wordt je gevonden door aspirant klanten die met het probleem zitten. Als je waardevolle informatie geeft, gaan ze je leuk vinden. Is de informatie zo waardevol dat ze na het kijken “fan” van jou worden? Dan sturen ze jouw filmpje door naar kennissen. Whalla in één filmpje de know, like en trust opgebouwd.
Maar hoe maak je een kwalitatief goed filmpje, wat de know, like en trust factor in zich heeft? Dit leer je in de praktische workshop videomarketing. Klik hier voor meer informatie.
5 redenen waarom adverteren belangrijk is voor (startende) ondernemers
op 15 Jul 2020