Wat Is Online Videomarketing? | Definitie Videomarketing

Wat Is Online Videomarketing? | Definitie Videomarketing

Wat betekent het begrip online videomarketing precies? In deze vlog leg ik het uit aan de hand van een praktisch voorbeeld.

In deze video leg ik de term online videomarketing uit

Als je de bovenstaande video bekijkt, hoef je de onderstaande tekst niet te lezen!

De definitie online videomarketing

In deze video dus antwoord op de vraag: wat het begrip videomarketing nu precies betekent. Het begrip videomarketing wordt door ondernemers verschillend geïnterpreteerd en ook verschillend uitgelegd. Mat wat betekent het nu precies? Ik heb wat afgestruind op het internet. Ik heb natuurlijk ook mijn eigen visie op het begrip online videomarketing, maar ik heb ook even gekeken wat wordt er op internet allemaal over verteld. En ik kwam een leuk filmpje tegen van Tonny Loorbach. Dat filmpje kun je hier zien. Dus als je er op klikt, kom je bij het filmpje uit. En hij legt in dat filmpje op een makkelijke en eenvoudige manier uit wat onder het begrip internetmarketing verstaan moet worden. Nou als ik het internet even weg gum en ik vervang het door video, dan staat er videomarketing. Wat Tonny uitlegt over het begrip internetmarketing dan kan ik prefect gebruiken voor deze video. Om jullie uit te leggen, wat online videomarketing precies betekent.

Bestaat uit twee onderdelen

De definitie online videomarketing bestaat uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel is dat je kijkers trekt naar je video. Het trekken van kijkers kan op verschillende manieren. De bekendste is dat je een YouTube video maakt en die YouTube video goed optimaliseert op een bepaald zoekwoord. Als iemand dan zoekt in YouTube op dat zoekwoord, dan wordt jouw video gevonden en zo trek je de kijker naar jouw YouTube video. Het tweede onderdeel is het converteren van de kijkers van je video. Het converteren is eigenlijk het doel wat je hebt met de kijker. Dus wat wil je dat de kijker gaat doen bij het bekijken van jouw video? Een voorbeeld van mijn eigen video’s. De YouTube video’s die ik veel maak, daarmee heb ik als doel dat mensen mijn gratis e-book: “10 videomarketing tips voor beginners” downloaden. Dus op het einde van de video, maak ik ook telkens “reclame” voor het e-book om zo de kijker te bewerkstelligen; om kijkers aan te zetten om zich in te schrijven voor mijn e-book en dan ook dat ze op mijn mailinglijst terecht komen. Het converteren van de kijker van je video gebeurd doorgaans door een zogenaamde “call to action“. Wat een call to action precies is en hoe je dat precies moet doen in de video; een call to action toepassen, dat kun je zien in deze video die nu in beeld verschijnt. Dus klik er even op en dan kom je op die video uit.

Praktisch voorbeeld

Je verkoopt als ondernemer online grasmaaiers. Dus mensen kunnen online bij jou op de website een grasmaaier bestellen. En om klanten die een grasmaaier gekocht hebben, zo goed mogelijk van dienst te zijn heb je een gemaakt. In deze video leg je uit hoe je de grasmaaier moet bedienen en waar je allemaal op moet letten voor wat betreft het onderhoud van die grasmaaier.

Is zo’n instructievideo; een instructievideo over zo’n grasmaaier is dat een vorm van videomarketing? Nou het trekken van kijkers naar je video zal niet zo moeilijk zijn. Als iemand online een grasmaaier heeft gekocht dan kun je hem of haar een mailtje sturen met de link naar de video, zodat de koper de instructievideo kan kijken. De uiteindelijke doelstelling van de video, van de instructievideo, is dat kopers zelfstandig de grasmaaier kunnen bedienen en de grasmaaier kunnen onderhouden. Dus dat is het conversiedoel van die instructievideo. En ja dan is er sprake van videomarketing. De verkoper van de grasmaaier trekt kijkers naar de video en converteert die tot het doel wat ie wil. Het doel is dan dus zelfstandig de grasmaaier kunnen bedienen en onderhouden.

Voordeel instructievideo

Het voordeel dat de verkoper zo’n instructievideo maakt, is dat hij tijd over houdt ten opzichte van een winkelier die grasmaaiers in de winkel verkoopt. Hij hoeft niet telkens uit te leggen hoe zo’n grasmaaier werkt en bespaard daardoor tijd en dus ook geld en kan zijn grasmaaier goedkoper aanbieden. Het tweede voordeel is dat als hij die instructievideo op YouTube zet, die instructievideo ook gevonden wordt door iemand die bijvoorbeeld grasmaaiers intypt. Of werking grasmaaier van een bepaald type. Het voordeel daarvan is, dat die mensen die dus zoeken op een bepaalde werking van een grasmaaier van een bepaald type, wellicht uitkomen bij zijn instructievideo en hij daardoor wordt gezien als een expert. Als hij het instructievideotje heel goed gemaakt heeft. En daardoor kan hij weer nieuwe klanten aantrekken. Zo dat was dan mijn uitleg over het begrip videomarketing.

Ik heb heel benieuwd wat jij verstaat onder het begrip, de definitie videomarketing. Dus laat jouw reactie even achter onder deze video en geef even aan wat jij onder de definitie videomarketing verstaat. Verder bedank ik je hartelijk voor het kijken en ik wil je nog even wijzen op het gratis e-bookje “10 videomarketing tips voor beginners“. Dus download hem even gratis. Klik er even op en dan kun je morgen al aan de slag met videomarketing voor jouw bedrijf.

Over de schrijver
Reactie plaatsen