Wat Is Het Verschil Tussen Een Video En Een Film?

Wat Is Het Verschil Tussen Een Video En Een Film?

Video en film worden in het spraakgebruik nog vaak door elkaar gebruikt. Ook ik maak mij hier schuldig aan. Maar wat is nu precies het verschil tussen een video en een film? In deze blog (met video) leg ik het uit.

Deel op Facebook

Twitter over deze video

De tekst uit de video:

In deze video leg ik uit wat het verschil is tussen een film en een video. Hoi. Mijn naam is Theo de Kleijn en ik help ondernemers met videomarketing. In deze video leg ik dus uit wat het verschil is tussen een film en een video. Feit: de woorden “video” en “film” worden in het spraakgebruik door elkaar heen gebruikt. Toch hebben beide woorden een hele andere betekenis. Een film zijn dia’s die snel achter elkaar getoond worden. Doorgaans zijn  de dia’s opgenomen in een zogenaamde filmrol. Dat ziet er zo uit. En in een filmrol worden alle afbeeldingen achter elkaar onder elkaar weergegeven. Als je die dus snel afdraait dan gaan de beelden bewegen. Een video zijn fotobeelden die achter elkaar zijn gezet. De meeste videocamera’s werken tegenwoordig met 30 foto’s per seconde. Dus als je die 30 foto’s achter elkaar in één seconde laat zien, dan krijg je dus een bewegend beeld.

Analoge en digitale video

Je hebt twee soorten video’s. De analoge video en de digitale video. Kenmerk van een digitale video is dat je hem niet vast kunt houden. Hij is niet tastbaar. Het is gewoon een bestand. Dus bijvoorbeeld een mp4 bestand. En zo’n mp4 bestand bestaat feitelijk uit allemaal nulletjes en ééntjes, maar kun je niet in je hand houden. Een analoge video is daarintegen wel tastbaar. Denk bijvoorbeeld aan een videoband van een videorecorder of aan een video8 camera die met een bandje werkt. Dan worden de beelden dus op een bandje opgenomen met een signaal. Maar ten opzichte van de film kun je dus niet de videobeelden echt op de band zien. Het is gewoon een signaal wat op de band wordt opgenomen.

Tips over videomarketing?

Wil je meer tips over videomarketing of YouTube?Abonneer jezelf dan op mijn abonneer jezelf op mijn YouTube kanaal. Dit kun je heel makkelijk doen door op de knop abonneren te drukken en die vind je hier onder mij. Dus druk er even op. En ben je ondernemer? En wil je aan de slag met videomarketing? Vergeet dan ook niet mijn gratis e-book: “10 videomarketing tips voor beginners”  te downloaden.

Over de schrijver
Reactie plaatsen