Wat Voor Soort Video Ga Jij Maken? Alle Soorten Video's Opgesomd!
11 oktober 2013 

Wat Voor Soort Video Ga Jij Maken? Alle Soorten Video's Opgesomd!

Als jij als zelfstandig ondernemer een voorsprong wilt nemen op je concurrenten, moet je videomarketing inzetten. Je plaatst dan waardevolle online video’s op You-Tube. Maar wat voor soort video’s kan ik allemaal maken?

Er zijn heel veel verschillende soorten video’s. Ik beperk me hier even tot de meest voorkomende soorten:

1. “De pratende persoon video“: Een persoon in beeld legt iets uit. Dit kan over een product gaan, het beantwoorden van een vraag of een gebeurtenis die heeft plaatsgevonden.

2. “Schermbeeld video“: Dit betreft een opname van het beeldscherm vergezeld van een voice-over of tekst. Meestal is dit een uitlegvideo. Denk bijvoorbeeld aan een uitlegvideo “hoe maak ik in Word een automatische inhoudsopgave”.

3. “De PowerPoint video“: Dit betreft een video waarin met behulp van PowerPoint een bepaald onderwerp wordt behandeld. Dit videotype heeft dus veel weg van de “schermbeeld video”. Ook deze video werkt doorgaans met een voice-over.

4. “De website video“: Dit betreft een video, waarin wordt uitgelegd wat je allemaal op een website kunt vinden en hoe de website werkt. Ook deze video wordt met een opname van “het beeldscherm” weergegeven vergezeld met tekst of een voice-over.

5. “De white board video” (of een flipover video): Dit betreft een video waarin doorgaans zowel een persoon in beeld uitleg geeft en zo nu en dan zijn uitleg toelicht/ondersteund met het schrijven van tekst op een white board of flipover.

6. “De tekstvideo“: Dit betreft een video met uitsluitend tekst (zonder gesproken woord). De tekst kan aangevuld zijn met foto’s. Zie bijvoorbeeld deze video.

Dit waren ze dan: de meest voorkomende videosoorten. Heb jij nog een toevoeging op deze lijst? Laat je reactie hieronder achter.

Kijk ook naar mijn stappenplan om zelf een perfecte video te maken.

Over de schrijver
Joanne hihi
Door

Joanne hihi

op 26 Nov 2016

Wel handig maar heb je nog meer tips voor een YouTube filmpje zonder mijn persoon in het beeld dat zou ik zeer op prijs stellen

Theo de kleijn
Reactie plaatsen