Wat Voor Welkomstvideo Moet Je Als Ondernemer Op Je Homepage Zetten?
27 januari 2014 

Wat Voor Welkomstvideo Moet Je Als Ondernemer Op Je Homepage Zetten?

Voor veel ondernemers is het duidelijk. Op je homepage moet een (welkomst)video staan. Een video wordt nu eenmaal veel sneller aangeklikt en elle lange teksten lezen, daar hebben veel websitebezoekers geen tijd meer voor. Lekker achterover zitten en kijken en luisteren, dat is wat de websitebezoeker wil. Maar wat voor welkomstvideo moet je de websitebezoeker voorschotelen?

Eerst even wat je niet moet doen:

Je bent als ondernemer trots op de flitsende bedrijfsfilm die gemaakt is voor jouw bedrijf. Zo trots dat je deze bedrijfsfilm op je homepage van je website zet. Immers de bedrijfsfilm is het visitekaartje van jouw bedrijf. Dat mag iedereen zien…. Mis! Zit een websitebezoeker wel te wachten op een bedrijfsfilm? Ik denk dat 99% van de websitebezoekers niet zit te wachten op een flitsende bedrijfsfilm. Ze willen niet weten hoe je heet, wat jij doet of wat jouw bedrijf doet. Ze zijn ook niet geïnteresseerd hoe jouw product wordt geproduceerd.

Waar is je websitebezoeker wel naar op zoek?

Een websitebezoeker zit doorgaans met een probleem. Via Google gaat hij zoeken naar het antwoord op het probleem. Je raad het al, als de websitebezoeker via Google bij jouw website uitkomt, wil hij alleen het antwoord op zijn probleem. Dat is dus ook de kern van de welkomstvideo: benoemen hoe jij het probleem van de websitebezoeker kunt oplossen.

Stappen voor de inhoud van je welkomstvideo:

Stap 1: Ga na wie jouw ideale klant is.
Maak de welkomstvideo voor jouw ideale klant.

Stap 2: Waarom komt jouw ideale klant op jouw website?
Stel dat jouw ideale klant voor het eerst op jouw website terecht komt. Waarom komt hij dan op je website? Omdat hij een probleem heeft? Voor ontspanning?

Stap 3: Er vanuit gaande dat jouw ideale klant op je website komt om een probleem op te lossen: welke probleem heeft jouw ideale klant?
Stap 4: Hoe kun jij dit probleem oplossen en heb je misschien iets om gratis weg te geven?
Je kunt niet gelijk een product van 3000 Euro verkopen in je welkomstvideo. Je moet de websitebezoeker weten te binden (want voor het weet is ie weg en komt ie nooit meer terug). Dat binden moet je heel laagdrempelig doen. Biedt een gratis videoreeks met e-book aan. Behandel in de videoreeks een aspect waarbij de websitebezoeker (korter) bij de oplossing voor zijn probleem komt.

Waar je op moet letten bij het maken van video’s, leer je in de gratis cursus “hoe maak ik een goede YouTube video voor mijn bedrijf”. Schrijf jezelf hier in voor de cursus en ontvang nog meer gratis cadeaus.

Oh, ja. Houdt de welkomstvideo persoonlijk. Dit wekt meer vertrouwen. Kom dus zelf in beeld!

Over de schrijver
Reactie plaatsen