Wat Moet Je Zeggen In Het Begin Van Je Video
31 december 2014 

Wat Moet Je Zeggen In Het Begin Van Je Video

Als je een persoonlijke video maakt voor je bedrijf, wat moet je dan als eerste zeggen? In deze blog het antwoord, inclusief een voorbeeld.

Deel deze video op Facebook

Twitter over deze video

Wat moet je als eerste zeggen in een persoonlijke video die je als ondernemer maakt? In deze video het antwoord met een voorbeeld.

Ik ben benieuwd wat jij als eerste zou zeggen in jouw persoonlijke video. Laat jouw reactie hieronder achter.

De tekst uit de video:

De eerste woorden die je vertelt in een video

Wat moet je zeggen in het begin van je video. Dus dit gedeelte zeg maar. De eerste vijf seconden. Wat moet je dan precies in jouw video zeggen als zelfstandig ondernemer? In deze video geef ik daar het antwoord op. Hoi. Mijn naam is Theo de Kleijn en ik help ondernemers met videomarketing. Ja, wat moet je precies zeggen in het begin van je video?

De fout van veel ondernemers

Ik zie heel veel ondernemers die niet duidelijk zijn in hun video. Ze geven niet duidelijk aan waar de video over gaat en je moet dan 30 seconden of misschien wel één minuut lang de video bekijken om enigszins door te hebben van: “waar gaat deze video over”.

Wat moet je zeggen?

Het is belangrijk om in de eerste vijf seconde van de video de aandacht van de kijker vast te houden. Dit kun je doen door in één zin de samenvatting van je hele video te geven en die samenvattende zin in het begin van je video te vertellen. Ik zou zeggen bekijk even wat video’s van mij, zodat je kunt zien wat ik hiermee bedoel. Dus stel dat mijn doelgroep is: zelfstandig ondernemers en ik wil voor die doelgroep een video maken waarin ik uitleg hoe je jouw website hoger krijgt in Google dan zou de zin als volgt kunnen zijn: “is jouw website in Google ook moeilijk te vinden? In deze video geef ik jou, als zelfstandig ondernemer een tip waardoor jouw website beter gevonden wordt in Google. Ik zou zeggen probeer het eens uit om een goede introductie te maken van jouw YouTube video. Het is moeilijker dan dat je denkt. Laat jouw ervaring hieronder. Onder deze video even achter in het reactieveld. Mocht je nog geen abonnee zijn van mijn YouTube kanaal, abonneer jezelf dan even op mijn YouTube kanaal. Dit kun je makkelijk doen door te klikken op de button “abonneren”. Die vind je hieronder. Je bent dan wekelijks verzekerd van video’s  over videomarketing, het zelf maken van video’s en YouTube. Tot slot wens ik je nog een hele fijne dag toe.

Ik ben benieuwd wat jij als eerste zou zeggen in jouw persoonlijke video. Laat jouw reactie hieronder achter.

Over de schrijver
Erik Denekamp
Door

Erik Denekamp

op 21 Aug 2015

Hallo Theo,Hoe je een video moet gaan beginnen in jou voorbeeld kan alleen als je met gesproken tekst (Voice-over of iemand in beeld) werkt, maar hoe te werken met een 3D intro??Wat je mensen ook kan adviseren is om gelijk in het begin een CTA (Call-to-Action) te plaatsen zodat mensen gelijk getriggerd zijn. Op mijn website staan een aantal voorbeelden van video's die interactief zijn gemaakt wat in het algemeen goed werkt voor een stijgende positie van video's in Google.

Reactie plaatsen