Website Koppelen Aan YouTube Account [Stappenplan]
22 november 2015 

Website Koppelen Aan YouTube Account [Stappenplan]

Een vraag die mij vaak gesteld wordt: hoe koppel ik mijn (bedrijfs)website aan mijn YouTube account? Of te wel: ik wil dat kijkers van video’s van mijn YouTube kanaal, rechtstreeks naar mijn website kunnen klikken. In deze blog leg ik stap voor stap uit hoe je een website koppelt aan jouw YouTube (bedrijfs)kanaal.

Om conversie uit je YouTube video’s te halen is het een must dat je YouTube kanaal gekoppeld is aan je website. Met infokaarten en/of annotaties kun je de kijkers in je YouTube video laten klikken naar je homepage of een subpagina van je website. Ik gebruik de annotaties en infokaarten met name om kijkers te laten klikker naar mijn gratis weggever.

Toch blijkt het niet zo makkelijk te zijn, om je website te koppelen aan je YouTube account. Althans ik krijg hier relatief veel vragen over. Zoals met alles, geldt ook hier: “als je het weet is het simpel”. Speciaal voor degene die er niet uitkomen, heb ik een stap voor stap plan ontwikkeld. Als je deze stappen volgt, moet je er uit komen. Laten we dus snel beginnen met het stappenplan.

 

Stap 1: verifiëren dat je de eigenaar bent van het YouTube kanaal

Als eerste stap moet je YouTube laten weten dat jij de eigenaar bent van het YouTube kanaal. Je moet jouw YouTube kanaal verifiëren. Hiervoor log je in, in je YouTube kanaal. Hierna volg je de volgende stap: Ga naar kanaal -> status en functies en klik bovenaan onder “accountstatus” op verifiëren. Verifiëren doe je met je telefoonnummer.

 

Stap 2: voer je website in

Na de verificatie ga je naar kanaal -> geavanceerd en voer je onder “bijbehorende website”, je website in:

bijbehorende website invullen

bijbehorende website invullen: bij de rode pijl

Stap 3: verifiëren dat je de eigenaar van de website bent

Nu moet je YouTube vertellen dat jij de eigenaar van de website bent. Dit doe je door:

Klik na het invoeren van je website, onder de ingevoerde website op de blauwe tekst/link “verifiëren” (van de zin: Als je wilt koppelen aan deze site moet je verifiëren dat je de eigenaar bent). Dan kom je op het volgende scherm:

Tabblad met aanbevolen methode

Tabblad met aanbevolen methode: druk nu op het tabblad “alternatieve methoden”

 

Druk dan op het tabblad “alternatieve methode” en je komt op het volgende scherm:

alternative methode tabblad

alternatieve methode tabblad

Stap 4: HTML tag genereren

Klik bij de alternatieve methode bij “HTML tag” (zet een rondje hiervoor). Je krijgt dan een HTML tag die je moet opnemen in je website. Nadat je de code hebt opgenomen in je website, herhaal je het proces vanaf stap 3 en klik je op verifiëren.

Hieronder het print screen als je het rondje bij HTML tag hebt gezet en je op verifiëren drukt:

html code voor op website

html code voor op website

 

Meer klanten halen uit YouTube

Wil je als zelfstandige ondernemer meer klanten bereiken met YouTube? Dan is het optimaliseren van je YouTube kanaal en video’s een must. Ik kan je hierbij helpen. Neem vrijblijvend contact met mij op.

Over de schrijver
Thijs Brouwer
Door

Thijs Brouwer

op 19 Aug 2017

Hoi Theo, heb je enig idee hoe lang Youtube er vervolgens over doet om de website daadwerkelijk goed te keuren? groet Thijs Brouwer

Theo de Kleijn
Door

Theo de Kleijn

op 19 Aug 2017

Dat zou een kwestie moeten zijn van, ik dacht een paar minuten. YouTube hoeft alleen maar te checken of je code is ingevoerd op je website. Als richtlijn zou je één dag aan kunnen houden. Als het langer duurt dan één dag is er iets misgegaan.

Jan
Door

Jan

op 05 Jun 2018

Hoi Theo, Weet jij raad op het volgende: 1) Ons kanaal is “partner geverifieerd” (Onder Kanaal > Status en functies) 2) Google verificatie-proces is geslaagd 3) Kaarten > infokaart toevoegen > “Linken naar een goedgekeurde website” staat op “niet ingeschakeld” Ook staat bij status bij inkomsten genereren dat die in behandeling is (en waar Youtube vertraging in heeft tot eind juni) Of anders gevraagd: klopt het dat dat hele partnerprogramma van Youtube moet zijn goedgekeurd voor je je website klikbaar kan vermelden? Zou mooi zijn wanneer je hier een antwoord op weet. Thanks Jan

Theo de Kleijn
Door

Theo de Kleijn

op 10 Jun 2018

Hoi Jan, Ze lopen achter met YouTube partner. YouTube meldt het volgende: "Geüpdatet op 1 mei 2018: We lopen achter met de verwerking van aanmeldingen voor het YouTube-partnerprogramma. We hebben ons beoordelingsteam uitgebreid om deze achterstand in te lopen. Aanmeldingen die in behandeling zijn, worden voor het einde van juni beoordeeld. We houden je op de hoogte van eventuele wijzigingen. We geven prioriteit aan kanalen met het hoogste aantal weergaven, aangezien de potentiële opbrengst waarschijnlijk groter is voor deze kanalen." Waarschijnlijk nog even geduld dus.

Reactie plaatsen