Welk Onderwerp Voor Mijn Eerste Filmpje Op YouTube? 4 Tips
22 september 2013 

Welk Onderwerp Voor Mijn Eerste Filmpje Op YouTube? 4 Tips

Als jij als zelfstandig ondernemer een voorsprong wilt nemen op je concurrenten, moet je videomarketing inzetten. Je plaatst dan waardevolle persoonlijke video’s op You-Tube.  Je hebt je cameravrees overwonnen en wilt je eerste filmpje voor het internet gaan maken. Maar waarover? In deze blog geef ik jou 4 tips.

 

Tip 1: De klantvraagvideo

Behandel één van de meeste voorkomende vragen van jou klanten. Welke vraag wordt vaak gesteld door jouw klanten? Pak een vraag die je kort en krachtig kunt beantwoorden, maar die wel veel waarde voor de kijker bied. Ik adviseer jou om je eerste filmpje niet langer dan 40-60 seconden te maken. Begin kort. In deze blog leg ik uit wat de voordelen zijn van het maken van video’s over klantvragen.

 

Tip 2: Welkomstvideo voor op je website

Dit is een video waarbij je “persoonlijk” de websitebezoeker verwelkomt. Ik adviseer je om de eerste welkomstvideo niet langer te maken dan 30 seconden. Uit ervaring kan ik je vertellen dat dit niet de laatste welkomstvideo zal zijn. Gaandeweg wordt je kritischer en maak je een nieuwe welkomstvideo(s). Vertel in de welkomvideo wie je bent, wat je doet en wat je op de website te bieden hebt voor de kijker.

 

Tip 3: De uitlegvideo

De uitlegvideo is een afgeleide van tip 1.
Krijg je veel vragen van klanten over hoe ze een bepaald product moeten gebruiken. Laat dan in een video zien hoe. Maak je demonstratievideo niet langer dan 40-60 seconden. Leg wel voldoende uitgebreid uit hoe ze het product moeten gebruiken. Pak een product (als het kan) waarbij je simpel en snel kunt uitleggen hoe het product werkt . Toch adviseer ik je om de eerste video zonder product te maken. Je hebt al genoeg werk om jezelf in beeld te brengen, maak het dus niet ingewikkelder met jezelf + een product. Anderzijds kan het product je ook steun/afleiding geven om je video makkelijker te laten slagen. De keuze is dus aan jou. Wat jij het fijnste vind.

 

Tip 4: Maak uitsluitend video’s voor je bedrijf

Privévideo’s over jouw vakantie. Lollige video’s. Een video met je vrienden. Zet dit soort video’s niet op je YouTubebedrijfskanaal. Houd je YouTubekanaal voor je bedrijf. Later kun je alsnog wat privévideo’s maken die een relatie hebben met je bedrijf. Hoe dat werkt en wat voor video’s dat zijn, daar kom ik in latere blogs op terug.

 

Stappenplan

Speciaal voor jou heb ik een stappenplan gemaakt. Met dit stappenplan is het maken van een YouTube filmpje een fluitje van een cent.

 

Succes!

Ik wens je succes met het maken van je eerste video voor het internet. Laat hieronder achter of het gelukt is en waar je jouw video over hebt gemaakt.

Groetjes,

Theo de Kleijn

Over de schrijver
Reactie plaatsen