Welk Social Media Past Bij Mijn Bedrijf?

Welk social media platform past het beste bij jouw bedrijf? Ik denk dat jij net als de meeste ondernemers door de bomen het bos niet meer ziet. In dit blogartikel gaan we terug naar de basis. De basis die je nodig hebt om social media in te zetten voor jouw bedrijf.


 

De basis

Welk social platform je ook wilt gebruiken, de basis is je website. Dit is het kloppend online hart van je onderneming. Het is dan ook belangrijk om te investeren in je website. Al helemaal als je geen betaalde campagnes wilt opzetten. Realiseer je wel dat je dan op een andere manier moet investeren in je website: bloggen. Bloggen koste feitelijk niets, alleen de tijd dan. Ik praat uit eigen ervaring. Momenteel heb ik ruim 300 blogberichten op mijn website staan. Hier haal ik tussen de 250 (zaterdag) en 500 (maandag) webbezoekers per dag mee binnen.

Groot nadeel van bloggen is wel de tijd. Het duurt een half jaar tot een jaar voordat artikelen goed worden opgepakt door Google. Ook duurt het een tijd voordat je online reputatie hebt opgebouwd, waardoor ook nieuwe blogartikel sneller scoren in Google. Bloggen is dan ook iets van de langs adem, maar perfect als je langzaam en stapsgewijs je bedrijf online wilt opbouwen.

 

Maximaal 3 social media platformen

Een duidelijke keuze maken. Je kunt je tijd maar één keer uitgeven. Als je jouw tijd moet verspreiden over 6 social media platvormen, dan heb je per platform minder tijd. Wordt het vanalles een beetje, waardoor je niet online zichtbaar wordt. Beperk je dus tot twee, hooguit drie social media platformen.

 

Doelgroep

Je moet duidelijk hebben wie je doelgroep is, anders kun je de stap naar het juiste social media platform niet maken. Denk aan man/vrouw, leeftijd, opleiding, vrije tijd bezigheden, werk, etc. Om je doelgroep beter te bepalen kun je ook eens kijken in het artikel: hoe bereik ik mijn doelgroep?


Als ondernemer ben ik ook zelf op Facebook te vinden…

Na het bepalen van je doelgroep is stap 2 om na te gaan welk social media je doelgroep met name gebruikt. Je kunt dit nagaan door het gewoon te vragen aan je huidige klanten. Waar hangen ze uit. Ik kan je op een presenteerblaadje geven dat Facebook en LinkedIn hier met kop en schouders boven uit komen. Met name de particuliere markt (personen ouder dan 18 jaar) zitten duidelijk op Facebook. De B to B (bedrijven en zelfstandigen) zitten mogelijk iets minder op LinkedIn dan Facebook, maar zijn op LinkedIn veel beter bereikbaar.

 

Vergeten onderdeel

De kansen van video worden nog onvoldoende benut door ondernemers en bedrijven. Facebook gaat de komende tijd veel meer inspelen op Video en de verwachting is dat over een paar jaar Facebook grotendeels alleen uit video bestaat. Algemeen is de tendens dat steeds meer video wordt geconsumeerd op het internet. Wanneer heb jij voor het laatst een video bekeken? Afijn dit zegt al genoeg. Maar pas jij al video toe in je marketing? Nee? Dan kun je nu heel makkelijk beginnen met het e-book 10 videomarketing tips voor beginners.

Over de schrijver
Reactie plaatsen