Welke Camera Is Geschikt Voor Vloggen?
30 april 2016 

Welke Camera Is Geschikt Voor Vloggen?

Wil je als ondernemer zakelijk gaan vloggen? Dan stel je jezelf vast de vraag: “welke camera kan ik het beste gebruiken?”. In deze vlog een handig overzicht van populaire camera’s om mee te vloggen. Ook geef ik een advies welke vlogcamera je op dit moment (mei 2017) het beste kunt kopen.

 

Beste volgcamera’s van 2017

De Canon Powershot G7x is en blijft nog steeds een goede keuze (blijkt ook weer uit deze review van begin 2017). Wordt gebruikt door veel bekende YouTuber. Makkelijk mee te nemen. Goed in donkere omstandigheden. Helaas is het niet mogelijk om met de G7x slow motion of time lapse te maken. Ook ontbreekt een aansluiting om een externe microfoon aan te sluiten. Misschien dus nog even wachten op de opvolger van de G7x.

 

Familievloggers “De Bellinga’s” leggen uit waarom zij  in april 2017 gekozen hebben voor de Sony RX100 mark5 vlogcamera: Praktisch. Compact. Makkelijk mee te nemen. Uitmuntende beeldkwaliteit. Supersnelle focus. Perfecte scherpstelling voor je hoofd (gezichtsherkenning). Wazige beelden van jezelf behoren tot het verleden. Geeft goed beeld in het donker. 4K resolutie. Ver in te zoomen door uitschuifbare lens.

 

Beste volgcamera’s van 2015: nog steeds een goede keuze

Handig overzicht van de top 3 beste camera’s om mee te vloggen. Ook geschikt voor zakelijke vloggen:

Uit deze video:

Canon PowerShot ELPH 300 HS:
Makkelijk te gebruiken en mee te nemen. Ook voor niet techneuten. Perfect om mee te beginnen. Goede prijs kwaliteit verhouding. Goedkoopste camera van de drie uit deze video.

The Canon S120:
Duurder dan de ELPH 300 HS. Maar wel een betere lens. Met touche screen. Goede microfoonpositie voor vloggers. Goede stabilisatie. Voor allround vloggebruik zeker de beste camera.

The Canon G7X:
Populaire camera. Het is de S120 met betere lens. Betere belichting (ook in donkere opnamen). Met handig Pop-op screen. Wel duurdere prijsklasse.

 

Vlogcamera’s top 5 (mei 2016)

Een kort en krachtige top 5 van camera’s die je specifiek kunt gebruiken voor vloggen:

Canon PowerShot G7 X:
Zie hiervoor. Een veel gebruikte camera bij vloggers. Erg populair en qua gebruik specifiek geschikt om mee te vloggen.

Sony Cyber-Shot RX100 III:
Geeft een goed beeld.

Canon EOS 70D:
Een groot voordeel is dat je een externe microfoon kunt aansluiten op deze camera. Verder heeft deze camera een goede “dslr beelduitstraling” (achtergrond onscherp).

GoPro Hero4 Black:
Met name geschikt als je veel onderweg vlogt en/of tijdens het sporten.

iPhone 6 (or Galaxy S6):
Perfect om mee te beginnen. Groot voordeel is dat je geen aparte vlogcamera hoeft te kopen, omdat je hiervoor dus je telefoon gebruikt.

 

Omdat ik geen cameraverkoper/adviseur ben, heb ik nog verder gesurfd op YouTube. Hieruit komt toch vaak de Canon PowerShot G7 X  en G5X uit als beste vlogcamera van dit moment, maar de Sony RX100 mark5 lijkt een goede concurrent .

Welke is dan de beste: de G7X of de G5X? Kijk de onderstaande vergelijkingsvideo en maak jouw keuze:

 

Doorpakken met videomarketing voor jouw bedrijf?

Het bepalen van de juiste camera om video’s mee te gaan maken voor je bedrijf is één stap. Mogelijk wil je nu echt aan de slag met video’s maken voor je bedrijf? In dat geval is de praktische workshop videomarketing erg handig. Zo hoef je het wiel zelf niet uit te vinden en maak je een vliegende start met videomarketing voor jouw bedrijf.

Over de schrijver
Reactie plaatsen