YouTube biedt de mogelijkheid om standaard instellingen voor het uploaden van video’s in te geven. Dit is erg handig, vooral als je tijd wilt besparen tijdens het uploaden van je video’s op YouTube. In deze blog leg ik uit waar je de standaard instellingen kunt vinden en wat je hier in moet stellen.
Waar vind ik de standaard instellingen?
Log in op je YouTube kanaal. Klik rechtsboven op het icoontje Uploaden (zie afbeelding hierboven). Selecteer Videobeheer. Je komt dan op de videobeheer/uploadpagina uit. Selecteer dan aan de linkse kant “Kanaalinstellingen” en klik dan onder kanaalinstellingen op “standaardinstellingen”. Je krijgt dan het volgende scherm.
Wat is het voordeel om de standaard instellingen in te vullen?
Het voordeel om standaard instelling in te vullen is, dat je niet bij elke upload dezelfde standaard handelingen hoeft te verrichten. Dingen die je selecteert of invult bij de standaardinstellingen, staan standaard bij de upload van je video. Dus stel je zet bij de beschrijving van je video altijd je naam en e-mailadres, dan is het handig om dit bij de standaard instellingen in te geven. Je naam en e-mailadres zijn dan al ingevuld bij de uploads.
Wat kun je allemaal standaard invullen?
Privacy: Mijn advies is om deze niet op openbaar te zetten. Zie dit blogartikel voor meer informatie over de privacymogelijkheden.
Categorie: Selecteer hier een categorie waar de meeste van je up te loaden video’s in vallen. Bij mij is dit mensen &Blogs.
Licentie: Zet dit op “Standaard You Tube-licentie”.
Titel: Hier geef je de titel van je video in. Mijn advies is om deze regel vrij te laten. Ik heb hier niets ingevuld, omdat elke video voor mij een andere titel heeft.
Beschrijving: Hier kun je de beschrijving inzetten die in al je video’s terug komt. Zet je in alle video’s je naam en adres, dan kun je deze hier invullen.
Tags: De zoekwoorden. Pas je voor alle video’s dezelfde zoekwoorden toe, dan kun je deze hier invullen. Ikzelf gebruik alleen mijn kanaalnaam als zoekwoord wat ik in elk filmpje ingeef. Verder zijn de zoekwoorden altijd verschillend.
Na de tags volgen wat “vinkvelden” die voor zich spreken. Bij de advertentie-indelingen kun je kiezen om geen advertentie voor, tijdens of na je video te laten zien. Alhoewel advertenties niet fijn/irritatie kunnen opwekken bij de kijker en zodoende een afleiding zijn voor je filmpje, is mijn advies om deze toch aan te laten staan. Voor de zoekresultaten en vindbaarheid van je filmpje is het namelijk beter.
Kies bij Ondertitelingscertificering voor: “deze inhoud is nooit uitgezonden op de televisie in de Verenigde Staten.
Videoverbeteringen voorstellen: kun je op aan of uit zetten. Wat je eigen voorkeur heeft.
Videolocatie: maak je veel video’s op dezelfde locatie, dan kun je die locatie hier ingeven. Vind elke video telkens op een andere locatie plaats, dan laat je dit veld leeg.
Videostatistieken: Kun je aan of uitzetten. Zet je deze aan, dan kan iedereen de statistieken van je filmpje zien. Zelf heb ik deze uitstaan.