Video is tegenwoordig niet meer weg te denken in online cursussen. Misschien ben jij als ondernemer ook bezig om een online cursus op te zetten met video? Je moet dan een keuze maken voor het soort videoplayer dat je gaat toepassen in jouw cursus. In deze videoblog leg ik uit welke videoplayer jij het beste kunt gebruiken voor jouw online cursus.
Welke videoplayer gebruiken voor jouw e-learning cursus?
Tip: kijk de bovenstaande video, dan hoef je de onderstaande tekst niet te lezen
Videoplayer voor jouw online curus
tekst uit de video:
Je wilt als ondernemer een online cursus maken. In die online cursus wil je ook videolessen toepassen. Maar welke videoplayer kun je nu het beste toepassen voor jouw online cursus? In deze video geef ik daar het antwoord op.
Hoi. Mijn naam is Theo de Kleijn en ik help ondernemers met videomarketing. In deze video dus antwoord op de vraag welke videoplayer jij als ondernemer het beste toe kunt passen voor jouw online cursus. De bekendste videoplayers zijn YouTube en Vimeo.
Voor- en nadelen YouTube
Het grote voordeel van YouTube: het is gratis. Verder is het makkelijk in het gebruik. Je kunt makkelijk video’s uploaden en deze makkelijk op cursuspagina’s plaatsen. Het nadeel van YouTube is dat je overgeleverd bent aan een andere partij. Dus je video’s worden gehost bij YouTube. Op het moment dat YouTube de stekker er uit trekt of je video delete, dan heb je dus een probleem voor jouw cursus.
Een ander nadeel is dat YouTube toch wat goedkoop oogt. Te meer omdat iedereen de player kent van de “gratis” video’s. Als je dus een YouTube videoplayer in je cursus opneemt, dan zien mensen dat en komt dat wat goedkoop over. Het goedkoop overkomen, hoeft geen probleem te zijn op het moment dat jij een cursus aanbiedt van 79 Euro. Maar als jij een online cursus aanbied van 2000 Euro, dan verwacht de koper van zo’n cursus kwaliteit. En die straal je dan niet helemaal uit met zo’n YouTube videoplayer.
Mijn advies
Mijn advies is dan ook: heb je een duurder online videopakket. Dus zeg maar boven de 150, 200 Euro, dan adviseer ik je om een Vimeo player toe te passen. Dus je video’s up te loaden naar Vimeo. Het nadeel is dat je een betaald account zal moeten nemen bij Vimeo.
Het voordeel is dat je video’s veel professioneler. Veel mooier qua videoplayer en ook qua beeld overkomen. Daarnaast kun je met een betaald Vimeo account je video’s beter afschermen dan met YouTube.
Wil je een andere videoplayer dan YouTube of Vimeo, dan adviseer ik je om Wistia als videoplayer toe te passen.
Vragen?
Heb jij als ondernemer nog vragen over het maken van een online videocursus? Laat jouw vraag dan in het reactieveld, onder deze video even achter en ik beantwoord jouw vraag zo snel mogelijk. Vergeet hem ook niet gratis te downloaden. Het gratis e-book:”10 videomarketing tips voor beginners” en je kunt vandaag al aan de slag met videomarketing voor jouw bedrijf. Tot slot wens ik je nog een hele fijne dag toe.