Windows Movie Maker Uitleg

Windows Movie Maker Uitleg. Een uitleg van de basishandelingen van Moviemaker vind je in dit artikel met uitlegvideo’s.  

De afgelopen 2 jaar heb ik diverse uitlegvideo’s gemaakt over Windows Moviemaker. In dit artikel een handige opsomming van alle gepubliceerde video’s en artikelen.

 

Splitsen met Windows Movie Maker:

Video’s Knippen met Windows Moviemaker. Hoe Doe Je Dat?

In deze video leg ik stap voor stap uit hoe je in Moviemaker een video knipt. Overigens spreekt Moviemaker over het “splitsen” van een videofragment. Afijn de handeling hoe je een videofragement in 3 stukjes verdeeld en het middelste fragmentje er uit haalt, wordt in deze video behandeld.

Je kunt voor meer informatie ook kijken naar het artikel over het splitsen van een video.

 

 

Afbeelding toevoegen aan videofragment:

Afbeelding Toevoegen In Windows Moviemaker Tijdens Videofragment Met Gesproken Tekst | Tutorial

In deze video geef ik uitleg hoe je een andere afbeelding in je video toevoegt, dan het videobeeld wat je opgenomen hebt. Kortom het geluid wat je opgenomen loopt door, maar je ziet een ander plaatje/foto in beeld.

 

 

Hoe kun je een voice-over toevoegen aan je video?

Wel Te Horen, Niet Te Zien: Gesproken Tekst Opnemen Met Windows Moviemaker

Hoe voeg je gesproken tekst toe aan je filmpje. In deze stap voor stap video leg ik uit hoe je een voice-over toevoegt aan je video.

Voor meer informatie over het toevoegen van gesproken tekst, vind je in dit artikel.

 

Hoe voeg je tekst toe aan je video?

Windows Moviemaker: Hoe Voeg Je Tekst Toe Aan Je Video? (Tutorial)

Hoe voeg je tekst toe aan je video? In deze video doe ik het voor en kun je het nadoen. Tekst werkt ondersteunend aan je videoboodschap. Je video wordt beter begrepen.

Meer informatie over het toevoegen van (geschreven) tekst, vind je in dit artikel.

 

Vragen?

Heb je nog vragen over het videobewerkingsprogramma Windows Moviemaker? Laat jouw vraag hieronder achter in het reactieveld.

 

 

 

Over de schrijver
Daniel van hoof
Door

Daniel van hoof

op 24 Jan 2016

Heb met WMM een serie afbeeldingen voorzien van muziek en opgfeslagen op een USB stick. Wanneer ik deze in mijn TV steek, zijn de foto's niet terug te vinden ? Kunt U zeggen wat ik fout doe ? Moet ik het project anders opslaan of herkend mijn TV het project niet ? Ik hoor het graag van U... Alvast bedankt... Daniel.

Theo de kleijn
Door

Theo de kleijn

op 31 Jan 2016

Je moet even kijken met welke extensie je de serie afbeeldingen hebt opgeslagen. Bij voorkeur zou ik dit in MP4 doen. Vervolgens moet je nagaan of je TV een MP4 file kan afspelen.

Bart
Door

Bart

op 13 Jul 2016

Als ik tekst wil toevoegen, klik ik op bijschrift in WMM en kan ik een tekstje toevoegen. Echter kan ik maar een tekstballon toevoegen, maar als ik bijvoorbeeld wil zeggen: Bart Student En dan wil ik Bart bv in lettergrootte 20 en student in 16, dan kan dat niet.. Hij past automatisch alles aan naar een grootte. Hoe los ik dat op of kan dat niet?

Theo de kleijn
Door

Theo de kleijn

op 13 Jul 2016

Hoi Bart, Helaas kun je met Windows Moviemaker geen verschillende tekstgrootte binnen één kader toepassen. Ook kun je niet meerdere tekstkaders in hetzelfde beeldfragment toepassen. Verder kun je ook de tekstkleur niet per woord of zin veranderen. Mogelijk kun je werken met een plaatje met tekst. Met paint kun je dan bijvoorbeeld een plaatje met tekst maken, wat je als afbeelding in de video plakt. Groetjes, Theo

Dorien
Door

Dorien

op 12 Jan 2017

Hoi, Wij hebben met moviemaker een comlicatie van filmpjes gemaakt. Alleen nu we het op een andere computer openen maar dat lukt niet. Wat moeten we nu doen? Groetjes, Studenten van de HAN.

Theo de kleijn
Door

Theo de kleijn

op 13 Jan 2017

Hoi, Ik kan het helaas hier vandaan niet zien. Mogelijk heb je alleen de file in Moviemaker geïmporteerd en kan Moviemaker de videobestanden waar de file naar verwijst niet vinden, omdat de files niet in de juiste directory staan of niet op de andere computer staan.

Gerrit
Door

Gerrit

op 22 Feb 2017

Hallo, Ik heb even een vraag. Ik wil een overgang tussen de clips toevoegen maar ik krijg geen overgangen te zien. ik weet waar ik op moet klikken en zo, maar ik krijg de overgangen niet. ik heb van alles geprobeerd maar niks wil, ik heb dit al wel vaker gehad. ik kan alleen het pannen en zoomen kiezen.

Theo de kleijn
Door

Theo de kleijn

op 23 Feb 2017

Ik kan hier vandaan niet zien hoe je scherm er uit ziet en welke functionaliteiten je hebt. Als je op YouTube zoekt op Moviemaker overgangen dan kom je vast wat uitlegvideo's tegen. Succes.

Sascha
Door

Sascha

op 28 Feb 2018

Hallo, Ik heb mijn film ingeladen in movie maker en dit is goed gegaan, ik hoor wel geluid bij afspelen maat heb geen beeld? Hoe kan dit.

Theo de Kleijn
Door

Theo de Kleijn

op 05 Apr 2018

Mogelijk heb je de film opgenomen in een extensie die Moviemaker niet herkent/pakt/ondersteund. Een ander mogelijkheid is dat je een mp3 hebt geïmporteerd.

Dorien Smit
Door

Dorien Smit

op 27 Dec 2018

Hallo, Ik heb mijn filmpjes geladen in de tijdlijn van moviemaker. Nu begint ieder nieuwe stukje film met een vertraging in het beeld, na 2 seconden gaat dit weer over in de normale snelheid. Weet u hoe dit kan? Mvg

Theo de Kleijn
Door

Theo de Kleijn

op 05 Jan 2019

Mogelijk heeft dit te maken dat je een overgang hebt ingevoegd. Als je niet weet wat het is, kun je mogelijk opnieuw een tijdlijn aanmaken om te kijken of het bij een nieuwe video ook zo werkt. Anders is het mogelijk een "bug".

petra
Door

petra

op 14 Feb 2020

Heb in moviemaker een video gemaakt daarna geinporteerd op computer opgeslagen. Als ik hem nu afspeel krijg ik een balk met moviemaker er doorheen?? Hoe krijg ik dat weg.

Angela
Door

Angela

op 18 Sep 2020

Reactie Sjeela 18-9-2020 ik heb hetzelfde, die balk door dat filmpje, ik denk dat je die licentie code moet kopen, en ergens in moet voeren, dan is het filmpje eigendom van jou, en bewaar die licentiecode goed, hij is altijd geldig, dit is mijn mening, misschien iemand anders een gratis optie

Esther
Door

Esther

op 26 Mar 2020

Beste Theo, Bij het opnemen is per ongeluk een stuk van de muur er bij gekomen die ik niet in beeld had willen helpen. Kan ik in WMM dat stuk beeld er af 'knippen'?

nancy
Door

nancy

op 18 Apr 2020

Hoe kan ik ná een video een fragment toevoegen met alleen tekst, dus geen video? Ik heb nu een video gemaakt en zeg daarin dat ik een paar tips geef, maar die tips wil ik via tekst laten zien met een afbeelding erbij. Pas aan het einde van deze tips berichten wil ik weer een video plaatsen. Kunt u mij helpen?

Reactie plaatsen