YouTube Abonnees: Hoe Krijg Ik Meer Abonnees? 9 Tips
14 december 2013 

YouTube Abonnees: Hoe Krijg Ik Meer Abonnees? 9 Tips

Voor jou als zelfstandig ondernemer is het duidelijk: om meer klanten binnen te halen moet je videomarketing toepassen. Eén aspect van videomarketing is het aantal abonnees op jouw YouTube kanaal. In dit artikel lees je waarom abonnees op jouw YouTube kanaal belangrijk is. Tot slot geef ik je nog 9 tips waardoor je meer YouTube abonnees krijgt.

 

Waarom zijn abonnees op jouw YouTube kanaal belangrijk?

Abonnees op jouw YouTube kanaal is belangrijk. YouTube neemt de hoeveelheid abonnees van een YouTube kanaal mee bij de ranking van video’s.

 

Stel we hebben twee exact dezelfde video’s  (ook qua inrichting met zoekwoorden en beschrijving). Deze video publiceren we zowel op een kanaal met 3.000 abonnees als een kanaal met 16 abonnees. Het resultaat zal zijn dat de video die we gepubliceerd hebben op het kanaal van 3.000 abonnees veel hoger en veel sneller in de ranking komt als exact dezelfde video van het kanaal met 16 abonnees.

 

Verder is het aantal abonnees belangrijk voor de kijkers naar je video. Als je een kanaal van 3.000 abonnees hebt en je plaatst een video online, dan zal (mijn inschatting) 10% van je abonnees je video binnen 3 dagen bekijken. Dit levert je dus 300 views binnen drie dagen op. En dan hebben we het nog niet over de views die niet via je abonnees binnen komen. Het kanaal van 16 abonnees levert binnen 3 dagen maar 2 kijkers uit je abonnees op.

 

Tot slot is het aantal abonnees ook belangrijk voor verkoopvideo’s. Stel je maakt een verkoopvideo over een product. Stel dat 3% van de kijkers het product daadwerkelijk koopt. Een kanaal van 3000 abonnees levert je dan binnen 3 dagen 9 verkopen op.

Ik geef je 9 tips voor meer YouTube abonnees. Dit zijn lange termijn tips en bedoeld voor ondernemers. Deze tips leveren jou vandaag of morgen niet gelijk 100 of 200 meer abonnees op. Volhouden is het toverwoord dus.

 

Tip 1: Zorg voor goede content. Geef waarde. Geef informatie waar de kijker echt iets aan heeft. Vertel dus geen “luchtledige verhalen”. Als de kijker tevreden is over de waarde van de video, dan zal hij zich veel sneller abonneren. De kijker wil immers je volgende video die je online zet niet missen. Om goede content te maken, volg je mijn stappenplan.

 

Tip 2: Richt je video goed in. Titel, omschrijving, zoekwoorden, etcetera. Alleen dan wordt je video gevonden en kun je kijkers aansporen om zich te abonneren.

 

Tip 3: Wees duidelijk voor welke doelgroep je jouw video maakt. Uitsluitend dan krijg je “echte” abonnees. Abonnees die je doelgroep zijn. Je conversie (abonnees die uiteindelijk je klant worden) zal dan veel hoger zijn en je kunt je ook specifiek richten tot deze doelgroep. In mijn video’s pas ik dit ook toe. Ik richt mij op zelfstandig ondernemers.

 

Tip 4: Zoek naar kanalen waar jouw klanten te vinden zijn. Laat op die kanalen waardevolle reacties en tips achter. Doordat je waardevolle reacties achter laat zullen lezers van jouw reacties, benieuwd zijn wie er achter de reactie zit en doorklikken naar jouw YouTube kanaal. Vervolgens is de kans groot dat ze video’s van jouw YouTube kanaal gaan bekijken. Als je dan tip 1 hebt toegepast, zorgt de reactie op een ander kanaal dus voor meer abonnees.

 

Tip 5: Zorg ervoor dat jouw YouTubekanaal er netjes en verzorgd uit ziet. Jouw YouTube kanaal is het visitekaartje voor jouw bedrijf. Het is feitelijk je eigen “website” op YouTube. Als je jouw kanaal netjes bijwerkt en een verzorgde blik geeft, komt dit vertrouwd over. Doordat jouw YouTube kanaal meer vertrouwen uit straalt, is de kans groter dat bezoekers zich abonneren.

Werk met een kanaaltrailer voor jouw YouTube kanaal.

 

Tip 6: Vraag in de video’s die je maakt of de kijker zich abonneert op jouw Youtube kanaal. Het blijkt dat” aangestuurde kijkers” sneller overgaan tot de actie die je aanstuurt. Als je in jouw video dus vraagt: “abonneer jezelf op mijn YouTube kanaal door op de knop “abonneren” te klikken onderaan deze video”, levert dit veel meer abonnees op als dat je dit niet doet.

 

Tip 7:  Maak een aparte YouTube video die kijkers aanmoedigt om zich te abonneren op jouw  Youtube kanaal. Koppel hier wel een actie en/of prestatie aan vast. Ik heb ook zo’n video gemaakt: kijk hier naar mijn aanmoedigingsvideo.

 

Tip 8: Kom “voorbij” in elke video en spoor kijker aan om zich te abonneren op jouw YouTube kanaal. Zie het volgende stukje in deze video.

 

Tip 9: Abonneer jezelf op andere YouTube kanalen. Vraag aan de kanaaleigenaar (via YouTubemail, onder het tabblad “inbox” van je YouTubeaccount) of hij zich ook wil abonneren op jouw YouTube kanaal.

 

Tips voor meer YouTube abonnees op jouw YouTubekanaal

Meer tips?

Wil je als ondernemer meer tips over scoren in YouTube en videomarketing? Download dan mijn gratis e-book: “10 videomarketing tips voor beginners“.

Over de schrijver
Charlotte Lindeboom
Door

Charlotte Lindeboom

op 23 Jun 2015

Ik vond het nuttige tips en ga zeker proberen ze toe te passen. Ik heb geen commercieel kanaal, maar vind het toch wel leuk als er meer kijkers komen. Gelijk maar in praktijk brengen: abonneer jij je ook op mijn kanaal? Je bent van harte welkom. Charlotte Lindeboom

Diemanski
Door

Diemanski

op 12 Sep 2015

Met veel video's alleen kom je er niet. Je moet ook kwalitatief goede video's maken voordat je ze upload. Dus de tips die hierboven staan zijn goed. Je moet proberen uniek en vernieuwend te zijn in je video's. Ikzelf heb nu ook ondervonden hoe moeilijk het is om abonnees te krijgen. Helaas geeft YouTube zelf de voorkeur om de grote YouTube boven aan de lijst te zetten. Ergens wel logisch want daar verdienen ze het meest aan. Dus als je weet dat je video's om niveau zijn en je elke week 1 video kan plaatsen zal ik beginnen met je kanaal overal te promoten! Zoals ik hier doe! Check mijn kanaal! Groetjes, Diemanski https://www.youtube.com/channel/UCDCiVn5sLw0NUHRRZ3XddOQ/featured

Theo de Kleijn
Door

Theo de Kleijn

op 12 Sep 2015

Bedankt voor jouw tip om uniek en vernieuwd te zijn. Succes met je kanaal. Groetjes, Theo de Kleijn

ExtremeMangaQueen
Door

ExtremeMangaQueen

op 18 Apr 2016

U zegt: 'Tip 9: Abonneer jezelf op andere YouTube kanalen. Vraag aan de kanaaleigenaar (via YouTubemail, onder het tabblad “inbox” van je YouTubeaccount) of hij zich ook wil abonneren op jouw YouTube kanaal.' Dit is niet de manier om veel trouwe abonnees te krijgen!!! Dit heet sub4sub en is NIET goed.

Theo de kleijn
Door

Theo de kleijn

op 20 Apr 2016

Dat klopt. Is sub voor sub. Dit levert wel een extra abonnee op, maar heeft geen rendement voor je video's/je video's worden hierdoor niet vaker bekeken. Bedankt voor je feed-back.

Kasper Meijer
Door

Kasper Meijer

op 21 May 2016

Hoi ik ben net begonnen met yt. Ik had eerst een ander kanaal ben opnieuw begonnen omdat ik bij dat andere kanaal sub4sub deed. Ik ben dus opnieuw begonnen. Alleen het lukt me niet om er boven uit te komen en ik vind het zo lastig. Ik weet niet wat ik kan doen om mij zelf wat groter te maken en dus meer abonnees te krijgen. Dit is mijn kanaal: https://www.youtube.com/channel/UC8CBja-ulv1zdUwo7zzwMEQ Kan je mij helpen? Van Kasper

Theo de kleijn
Door

Theo de kleijn

op 21 May 2016

Hoi Kasper, Abonnees is niet iets wat aan komt waaien. Daar is tijd voor nodig. Enkel tips voor jou: -> Het is belangrijk om duidelijk te zijn wat er op je kanaal valt te halen. Dit moet uit de banner en "welkomstvideo" blijken. -> Kies voor een duidelijke doelgroep: dus geen video's voor iedereen. -> Maak kwalitatieve goede video's die aanspreken en opvallen bij je doelgroep. Verder is het in ieder geval goed om wekelijks een nieuwe video online te zetten. Succes!

RealsoldierYT
Door

RealsoldierYT

op 04 Jun 2016

Thx voor de tips..... Ik heb er echt wat aan! :)

Theo de kleijn
Door

Theo de kleijn

op 04 Jun 2016

Graag gedaan. Succes!

Eline
Door

Eline

op 22 Jun 2016

Goede tips! Ik begin ook gelijk maar met reclame maken: 'Abonneer op het YouTube kanaal IAmDrawing voor elke week een nieuwe originele video! ' alvast bedankt! :D

Theo de kleijn
Door

Theo de kleijn

op 23 Jun 2016

Succes met de opzet en het maken van je filmpjes.

nathan boydens
Door

nathan boydens

op 26 Jul 2016

hoi ik vond het nuttige tips. zouden jullie willen abonneren op mijn kanaal? dankje

Theo de kleijn
Door

Theo de kleijn

op 27 Jul 2016

Bedankt voor je berichtje. Ik ga even een kijkje nemen op je kanaal.

Wim Groenendijk
Door

Wim Groenendijk

op 08 Jul 2019

Bedankt voor de nuttige tips! Ik ben net begonnen met YouTube en alle informatie is welkom!

Theo de Kleijn
Door

Theo de Kleijn

op 28 Jul 2019

Graag gedaan. Succes.

Franco Di Nitto
Door

Franco Di Nitto

op 03 Oct 2021

Hallo, ik ben geen YouTube specialist (dwz ben niet zo bezig met abonnementen enz eerder met de inhoud) maar ik heb een muziek kanaal van 5090 abonnees. Toch is er iets mis met mijn kanaal ivm deze abonnees denk ik. Ik heb mijn lijst van abonnees openbaar gezet (daarvoor stonden deze privé gewoon zonder reden) en ik zie nog geen 1000 abonnees. Waar zijn mijn andere abonnees vraag ik me af. Ik zie zeer veel mensen niet meer. Dat kan natuurlijk maar ik vind het wel erg vreemd 🧐. Mijn content is wel veranderd. Eerst klassiek/New Age nu eerder ook populaire stukken. Daar zal het ook aan liggen maar ik zie geen 5090 abonnees. Alleen het cijfer bij mijn channel naam. Hoe kan ik YouTube contacteren? Zijn er mogelijkheden? Bij voorbaat voor uw antwoord terug. Met vriendelijke groet FD

Reactie plaatsen