YouTube Domeinnamen: Heb jij Jouw YouTube Domeinnaam Al Geclaimd?
16 oktober 2013 

YouTube Domeinnamen: Heb jij Jouw YouTube Domeinnaam Al Geclaimd?

Er speelt veel over het claimen van domeinnamen. Goede domeinnamen zijn veel geld waard. Welke domeinnamen op dit moment absoluut vergeten worden, zijn de domeinnamen op YouTube. Ook wel de kanaal URL’s genoemd. In dit blogartikel leg ik het nut en de noodzaak uit om ook op YouTube een domeinnaam te claimen.

Elke kanaal op YouTube heeft zijn eigen URL, ook wel YouTube domeinnaam genoemd. Deze kanaal URL kan zijn: http://www.youtube.com/user/kinderkleding . Tot en met http://www.youtube.com/user/ is de kanaal URL altijd hetzelfde. Hierna kun je de rest van de URL zelf bepalen…. ten minste als je kanaalnaam niet bezet is! Als ik kinderkleding verkoop is het logisch dat mijn kanaal-URL kinderkleding heet. Al helemaal als ik een website heb, die www.kinderkleding.nl heet.

 

Als ik op www.kinderkleding. zoek, blijkt dat er al 11 extensies vergeven zijn, zoals nl, com, nu, be, du, eu. Het verbaasd me dan ook dat ten tijde van het schrijven van dit artikel (d.d. 2-10-2013)  de kanaal URL: http://www.youtube.com/user/kinderkleding nog gewoon beschikbaar is. Dit geeft aan dat YouTube door veel (heel veel) ondernemers niet wordt toegepast. Terwijl YouTube zoekmachine nummer twee is in Nederland (en waarschijnlijk vanaf 2015 zoekmachine nummer 1). Een ander feit is bijvoorbeeld dat YouTube filmpjes het meest geschaarde content/onderdeel is op Facebook. De waarde van video wordt door heel veel ondernemers erg onderschat. Dat is fijn, want zo ligt er voor jou een geweldige kans om videomarketing toe te passen (ik maak het jou daarin wel heel makkelijk, zie hieronder het gratis stappenplan).

 

De Waarde van een goede YouTube URL / domeinnaam

Natuurlijk is het fijn dat je YouTube url van je kanaal, strookt met de naam van je website. Naast dat dit netjes is, ben je zo ook makkelijker te vinden op YouTube. Verder draagt het bij aan de zoekresultaten. Dit licht ik toe aan de hand van een voorbeeld:

Er zijn 2 verschillende youtube kanaal URL’s. De ene url is http://www.youtube.com/user/houtentuinmeubelen en de andere is http://www.youtube.com/user/houtentuinmeubelen . Beide kanalen zijn hetzelfde geoptimaliseerd. Op beide kanalen staan dezelfde filmpjes die ook weer hetzelfde geoptimaliseerd zijn. Eén van de filmpjes heeft als titel “kinderkleding”. Als ik nu op kinderkleding zoek, zal het filmpje van de kinderkleding urlnaam eerder in de zoekresultaten worden getoond. Overigens kan er veel verschil zitten. In dit voorbeeld heb ik het woord “goedkoop” in de kanaal URL opgenomen. Het blijkt dat dit woord niet echt positief meehelpt voor de ranking (al zou je anders verwachten).

Overigens is de kanaalnaam iets anders dan de kanaal URL. In dit blogartikel leg ik de verschillen uit.

 

Gratis Stappenplan Voor Een Geslaagde YouTube Video

Stap nu in de wereld die videomarketing heet en laat de klanten naar jou komen (in plaats van andersom). Hoe? Ik maak het wel heel simpel voor jou. Als je nu mijn gratis e-book download, neem ik je ondermeer aan de hand mee in de wereld die videomarketing heet. Je leert stapsgewijs hoe je videomarketing op een goede en efficiënte manier toepast.

Kun je niet wachten? Kijk dan nu alvast naar mijn stappenplan voor het maken van een video.

Over de schrijver
Reactie plaatsen