YouTube Fan Finder (Fanzoeker) Toepassen Voor Jouw Bedrijf. Ja of Nee?
26 november 2013 

YouTube Fan Finder (Fanzoeker) Toepassen Voor Jouw Bedrijf. Ja of Nee?

Wat is Fan Finder ?

Fan Finder is een nieuwe functie van YouTube. In Nederland heet het Fan Zoeker. Deze functie maakt het mogelijk om een korte video te gebruiken als een advertentie in YouTube. De advertentie dient voor het promoten van jouw YouTube kanaal. YouTube geeft aan dat ze de Fan Finder video als advertentie  tonen aan kijkers die wellicht geïnteresseerd zijn in jouw YouTube kanaal. Door te klikken op de advertentie worden de kijkers naar je YouTube bedrijfskanaal “gelokt” en kan dit uiteindelijk meer klanten voor je bedrijf opleveren. Je moet de Fan Finder video dan wel op de juiste manier inrichten.

Het gebruik van de Fan Finder is helemaal gratis!

 

Hoe vaak wordt je Fan Finder video getoond?

Omdat het nieuw is, is het voor mij nog onduidelijk hoe vaak je video per dag wordt vertoond. Ik heb zojuist een Fan Finder video gemaakt en zal de statistieken bijhouden en op dit blog vermelden.

Vooralsnog begrijp ik, van de mensen die een YouTube kanaal hebben met veel video’s en abonnees, dat we onszelf niet teveel voor moeten stellen over het aantal weergaves per dag. Kortom Fan Finder zal waarschijnlijk niet bijdragen aan een explosie van nieuwe bezoekers aan je video en YouTubekanaal.

 

Aparte Fan Finder video maken?

Je kunt een bestaande video gebruiken als Fan Finder video. Echter de bestaande video zal doorgaans niet helemaal in het teken staan om reclame te maken voor jouw YouTube kanaal. Hierdoor mis je de doelstelling, met als resultaat dat kijkers minder zullen doorklikken en de video door de kijkers niet wordt begrepen (in de context van Fan Finder).

Het is dus goed om een aparte Fan Finder video te maken en gelijk in de eerste seconden de aandacht van de kijker te pakken. Wees hier creatief in en wek gelijk nieuwsgierigheid. Hierdoor zullen kijkers je hele video willen zien en klikken door.

 

Op dit moment heb ik de indruk dat Fan Finder niet echt/bijna niet bijdraagt aan de vindbaarheid van jouw YouTube kanaal en hierdoor ook (indirect) weinig nieuwe klanten zal opleveren voor je bedrijf.

 

Kost het jou veel tijd om video’s te maken en te uploaden naar YouTube, dan is mijn advies om de Fan Finder niet in te zetten. Je kunt dan nog wel overwegen om een bestaande video op je YouTube kanaal te gebruiken als Fan Finder. De makkelijkste manier hierin is om je welkomstvideo van je YouTubekanaal ook als Fan Finder in te stellen.

 

Ben je makkelijk met video’s maken en kost alles weinig tijd, dan is mijn advies om wel een aparte Fan Finder video te maken. Besteed hierbij wel veel aandacht aan de eerste 5 seconden van de video. Deze moet echt pakkend zijn.

Laat hieronder jouw Fan Finder video achter of deel jouw ervaring met Fan Finder.

Video Voor Fanzoeker (Nieuwe Functie YouTube)

Over de schrijver
Reactie plaatsen