Hoe Kan Ik YouTube Inzetten Voor Mijn Bedrijf?
05 november 2014 

Hoe Kan Ik YouTube Inzetten Voor Mijn Bedrijf?

YouTube inzetten voor je bedrijf. Hoe doe je dat? Waar moet je op letten? In deze blog het antwoord.

Hoe jij YouTube voor jouw bedrijf kunt inzetten, is een hele brede vraag. Draait het om. Stel vragen aan jezelf:

> Wat wil je met YouTube bereiken?

> Hoe kan YouTube je marketing campagne versterken?

> Wat voor soort video’s ga je op YouTube publiceren?

> Wil ik video’s zowel op YouTube publiceren als op mijn website?

Laat je bij de antwoorden niet belemmeren door factoren als: hoe maak ik een filmpje? Hoe krijg ik een goed YouTube kanaal? Et cetera. Nee zonder belemmeringen, antwoord geven.

Nadat je helder hebt hoe je YouTube wilt inzetten voor je bedrijf, maak je een stappenplan. Wat moet je allemaal doen om tot dit doel te komen? Mocht je hier niet uitkomen, mail mij dan en ik denk met je mee.

Vervolgens ga je elke stap concretiseren in tijd en te nemen actie.

Filmpje op je Website

Hoe je YouTube ook in wilt zetten. Een filmpje op je website is eigenlijk wel een must. Het draagt bij aan gebruiksgemak. Daarom adviseer ik je in ieder geval om een welkomstvideo te maken voor je website.

YouTube draagt hoe dan ook bij om beter gevonden te worden. Uiteraard moet je je filmpje dan wel goed optimaliseren.

Zelf een filmpje maken of uitbesteden?

Een YouTube filmpje kan de eerste kennismaking met jou en jouw bedrijf zijn. Het zou toch zonde zijn als kijkers via een “bagger” filmpje kennis met je maken. Aan de andere kant hoeft het ook geen “over de top” video te zijn. Afhankelijk van je doelgroep is een laagdrempelige video die goed in elkaar steekt en netjes overkomt al perfect. Ook is het een kwestie van oefenen en doen. Je zult merken dat het steeds beter gaat.

Beginnen met videomarketing Toch zijn er veel ondernemers die wel ideeën hebben, maar niet die eerste stap zetten. Misschien behoor je ook tot deze groep? Speciaal voor jou heb ik een praktische workshop video marketing ontwikkeld. Ik geef jouw een duwtje en een vliegende start om zelf aan de slag te gaan met video marketing voor jouw bedrijf.

Laat hieronder jouw reactie achter hoe jij YouTube wilt inzetten voor jouw bedrijf. Ik geef je dan tips terug waar je op moet letten

Over de schrijver
Reactie plaatsen