YouTube Video Op Autoplay Afspelen Op Website? Ja of Nee?
11 november 2013 

YouTube Video Op Autoplay Afspelen Op Website? Ja of Nee?

Je hebt een leuke video gemaakt en deze “geembed” in bijvoorbeeld de homepagina van je website. Je bent zo enthousiast over de video, dat je de video op automatisch afspelen hebt gezet. Iedereen die op je homepage komt, hoort en ziet je video dan automatisch. Een goede keus? In dit artikel het antwoord.

Als het niet goed voelt. Als je twijfelt of je de video wel op autoplay moet zetten. Doe het dan niet. Een automatisch afspelende video komt opdringerig over. De bezoeker van je website voelt zich overvallen, hetgeen wat minder is voor het vertrouwen. Doorgaans wil de websitebezoeker zelf het heft in handen hebben. Zelf bepalen of hij iets wil afspelen. Zelf bepalen of hij jouw video wel wil zien.

Uiteindelijk kan een autoplay video ook irritatie opwekken. Immers elke keer als een bezoeker naar je website gaat (of teruggaat naar de homepage) wordt de video afgespeeld. Uiteindelijk kan dit structureel in minder bezoekers van je website resulteren.

 

Wil je toch graag dat de bezoekers van je website het filmpje bekijken?

Wil je toch graag dat bezoekers jouw geweldige video moeten zien? Probeer dan een uitdagende en nieuwsgierige thumbnail te ontwerpen. Eentje waarbij de bezoeker kriebels krijgt (en eigenlijk wel moet drukken). Kijk bijvoorbeeld naar mijn website: https://theodekleijn.nl

 

Wanneer wel?

Als bezoekers maar één keer op de website met video komen, kun je deze op autoplay zeten. Denk hierbij aan een verkooppagina, waarbij je de bezoekers wilt overhalen om een bepaald product of dienst af te nemen. Ook op een bedankpagina kun je een autoplay video opnemen. In zo’n video bedank je jouw klant persoonlijk voor zijn of haar aankoop.

In dat geval je de autoplay video gebruikt voor je verkooppagina, moet je wel een krachtige video maken. Eéntje die de aandacht trekt en veel “verkoopkracht” heeft.

Wat is jouw mening over het automatisch laten afspelen van video’s op website’s? Laat hieronder jouw reactie achter.

Over de schrijver
Reactie plaatsen