YouTube video plaatsen op Facebook met grote thumbnail

YouTube video plaatsen op Facebook met grote thumbnail

Hoe plaats je een YouTube video op Facebook met een grote thumbnail. Dus gewoon een “videoplaatje”, zoals je dit ook ziet als je een filmpje rechtstreeks upload naar Facebook. In dit blogartikel leg ik het stap voor stap uit, zodat je filmpje meer bekeken wordt op Facebook. 

Als je als ondernemer een YouTube filmpje post op Facebook, wil je wel dat het filmpje veel bekeken wordt. Dat het filmpje opvalt in de tijdlijn van je volgers. Echter als je een YouTube link in je Facebook berichtje opneemt, kom je er bekaaid vanaf: je krijgt een klein plaatje (thumbnail) die niet echt opvalt.

Hoe krijg je dan toch een groot plaatje? In de onderstaande video leg ik het stap voor stap uit:

Als je deze video bekijkt, hoef je de onderstaande tekst niet te lezen.
 

Youtube video direct afspelen op Facebook

Hoe krijg je een YouTube video op Facebook met een grote thumbnail? Dus met een grote afbeelding? In deze video leg ik het stap voor stap uit, dus blijf kijken.

Hoi. Mijn naam is Theo de Kleijn en ik help ondernemers met videomarketing. In deze video dus uitleg hoe je een grote thumbnail krijgt van je YouTube video. Dus je past een YouTube video toe op Facebook en je krijgt dan toch een groot plaatje. Hoe doe je dat?

 

Normaal gesproken als je een YouTube video link in Facebook opneemt, dan krijg je dit:

YouTube video direct afspelen op Facebook

 

Dan krijg een heel klein plaatje. Dat wil je niet. Je wil juist zo’n plaatje hebben:

YouTube filmpje op Facebook bedrijfspagina
 

Hoe doe je dat?

Als eerste ga je naar jouw YouTube kanaal of naar de video die je wilt opnemen in je Facebook pagina. Stel dat het dit filmpje is. Dan ga ik de link gebruiken van die video. Bij delen kun je de link pakken. Dan kopiëren. Dan ga je naar YT2FB.com. De link vind je in de beschrijving van deze video. Volgens mij zeg ik het niet goed, maar dat maakt niet uit. YT2FB dus.

Je doet rechter muisknop. Plakken. Hier heb je dan de link. Doe je even enter. Dan gaat ie dus het plaatje maken voor je. Dit krijg je dan te zien op Facebook. Vervolgens klik je op pro toolbox. Dan krijg je de link. Create link moet je dan nog even doen. Dan heb je hier dus de link. Dan kun je hier copy doen, of alles selecteren en kopiëren.

Vervolgens ga je naar https://Goo.gl. Het is Goo.gl. Ik zal de link van deze site ook in de beschrijving van deze video zetten. Vervolgens doe je weer rechter muisknop: plakken. Dan “shorten url”: krijg een kleinere link. Dan doe je eventjes dit. Dit icoontje indrukken. Dan kopieert ie de korte link. Hij heeft hem nu gekopieerd.

Dan ga je naar je Facebook pagina, waar je dus je berichtje in wilt plaatsen met die grote thumbnail. Dan doe je dus die link die je net hebt gekregen, die plak je en dan doe je publiceren. Dan staat ie dus groot op je tijdlijn. Dit geldt uitsluitend voor desktop kijkers. Dus zie je dit berichtje van mij op je telefoon. Op je smartphone. Dan zie je dus gewoon, wat je altijd al zag. Dan zie je dus gewoon dit. Desktop gebruikers zien gewoon dit berichtje.

Naast een grote thumbnail, moet je video nog meer ingrediënten hebben om op te vallen in Facebook. Als je deze 10 Facebook video marketing tips toepast, komt het zeker goed.

 

Nog meer video marketing tips, om te scoren in Facebook?

Wil je nog meer tips en trics hoe je videomarketing goed kunt inzetten voor je bedrijf? Download dan mijn gratis e-book 10 videomarketing tips voor beginners.

Over de schrijver
Reactie plaatsen