YouTube Video Over Vakantie: doen of niet doen?
17 juli 2014 

YouTube Video Over Vakantie: doen of niet doen?

Je hebt een YouTube kanaal voor je bedrijf. Op dit kanaal geef je waardevolle informatie weg aan de abonnees van jouw YouTube kanaal. Maar is het verstandig om tijdens je vakantie een vakantievideo te posten op je YouTube kanaal? In deze blog het antwoord.

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen. Mijn advies is om het niet te doen, of je moet een YouTube kanaal hebben over vakantiebestemmingen :-). Heb je, net als ik, een YouTubekanaal wat feitelijk niets met vakantiebestemmingen te maken heeft, dan valt je vakantievideo echt uit de toon. Abonnees van je YouTube kanaal verwachten waardevolle informatie over de nice/marktsegement/jouw specialisatie.

 

Kies je toch er voor om een vakantievideo te posten, dan verdeel je de abonnees van je YouTube kanaal in twee gedeelten. Het ene gedeelte vind je video tof. Je laat je menselijke kant zien. Ze zien jou als een goede vriend. Van een goede vriend wil je toch ook weten waar hij tijdens zijn vakantie is geweest?

Het andere gedeelte van je abonnees snappen de video niet/kunnen de video niet plaatsen tussen de informatie die je plaatst. Ze ergeren zich aan de “slechte” video die geen waardevolle informatie geeft (voor het doel waar deze groep zich heeft geabonneerd op jouw YouTube kanaal). Gevolg: abonnees gaan zich afmelden als abonnee van je YouTube kanaal.

Wat kan dan wel?

Het is natuurlijk perfect mogelijk om het te combineren. Een waardevolle tip geven op een bekende plaats (bijvoorbeeld bij de Toren van Pisa). Die bekende plaats geeft een extra dimensie aan je video. Een andere optie is dat je eerst een waardevolle tip geeft en dan nog wat vertelt over de locatie waar je bent. Kijkers die geïnteresseerd zijn blijven doorkijken, andere kijkers hebben de waardevolle tip tot zich genomen en gaan naar een andere video kijken.

Mijn vakantievideo

Deze video kan dus eigenlijk niet voor op mijn YouTube kanaal. Hij staat er toch op. Gemaakt in de tijd dat ik nog niet zo bezig was wat wel en niet verstandig was. Inmiddels weet ik wel beter….

Over de schrijver
Reactie plaatsen