Van Een YouTube Videofragment Een Foto Maken
04 augustus 2014 

Van Een YouTube Videofragment Een Foto Maken

Wil jij van een videofragment van TouTube een foto maken? Bijvoorbeeld een foto die je kunt gebruiken in je blogartikel? Dat is mogelijk. In deze blog leg ik uit hoe je dat doet.

Van Een YouTube Videofragment Een Foto Maken

De tekst uit de video:

In deze video leg ik uit hoe je op een makkelijke manier van een videofragment van YouTube een foto maakt. Hoe je op een makkelijke manier van een videofragement van YouTube een foto maakt leg ik uit achter de computer. Dus loop je even mee. Als eerste moeten we een video opzoeken waarvan we een fotofragment willen maken. Als we zo’n video hebben, is het belangrijk om de video op een groot formaat te zetten. Dus minimaal dit formaat en de video op de hoogste kwaliteit te zetten, zodat we een goede foto kunnen maken van de video. Ik wil bijvoorbeeld van dit fragment een foto maken. Het is eigenlijk simpel. Je drukt op printscreen op het toetsenbord.

Foto bewerken in Paint

Dan ga je naar Paint. Als je in Paint bent, druk je op de knop plakken. Vervolgens druk je op de knop bijsnijden en dan snij je de foto bij. Zo. En dan druk je op bijsnijden. Dan druk je op bestand. Opslaan als. En dan verander je de extensie naar jpeg. En druk op opslaan. Dan is dit het resultaat. Ik wens je in ieder geval nog een fijne dag toe.

Over de schrijver
anouar
Door

anouar

op 16 Aug 2015

Ik wil erg graag een foto io ne yt profiel zetten weet je hoe dat moet. Email me dan aub

Theo de Kleijn
Door

Theo de Kleijn

op 25 Aug 2015

Je moet dan inloggen op je YouTube kanaal. Vervolgens ga je naar het vakje waar je foto moet komen. Ga er met de muis over heen. Je ziet rechtsboven dan een pennetje. Klik op dat pennetje en je kunt je foto instellen.

Ruud de Boer
Door

Ruud de Boer

op 27 Jan 2016

Beste Theo, bedankt voor je uitleg. Vraagje; als je dan op de foto klikt (die je van een videoframgent hebt gemaakt), wordt dan het filmpje afgespeeld? Ik zag dat laatst bij een advertentie, en wil dat zelf ook doen voor mijn vakantiehuis. Dus van een video een foto maken, die foto kan ik dan uploaden op een website, en als er op geklikt wordt wordt het filmpje afgespeeld. Ik wil de foto ook maken van een beeldje in de film (een kasteel wat vlakbij ons vakantiehuis ligt). Alvast bedankt voor je reactie!

Theo de kleijn
Door

Theo de kleijn

op 31 Jan 2016

Hoi Ruud,Als ik je vraag goed begrijp, heb je naar mijn mening 2 opties: 1. Je voegt een foto in op je website en maakt deze klikbaar, zodat als je op de foto klikt je naar het betreffende YouTube filmpje gaat. Als je zelf niet zo technisch bent, kun je dit bespreken met je websitebouwer hij kan je hier mee helpen. 2. Je voegt in YouTube een thumbnail toe aan je video. Deze stel je in als afbeelding. De betreffende video neem je dan op in je website. Op je website zie je dan de thumbnail (zie ook diverse blogartikelen met video op mijn website voor wat ik bedoel). Een handig artikel over de insluitcode vind je hier: https://theodekleijn.nl/youtube-videos-op-je-website-high-definition-hd/Succes.

Emma
Door

Emma

op 30 May 2018

Hallo. Hoe zit dat met de auteursrechten? Als ik van een videofragmenten van iemand anders een foto neem, kan ik die dan gebruiken op mijn website zonder dat ik er problemen kan van krijgen?

Theo de Kleijn
Door

Theo de Kleijn

op 10 Jun 2018

Gebruik je dit voor commerciële cq. bedrijfsmatige doeleinden dan heb je inderdaad toestemming nodig van de persoon die je op je website wilt plaatsen.

Reactie plaatsen