YouTube Voor Bedrijven: Nummer Eén Ranking Factor YouTube Video's
27 maart 2016 

YouTube Voor Bedrijven: Nummer Eén Ranking Factor YouTube Video's

YouTube voor bedrijven: wat is nu de allerbelangrijkste rankingsfactor voor je video? In deze blog het antwoord.

Tip: als je de bovenstaande video kijkt, hoef je de onderstaande tekst niet te lezen.

YouTube voor bedrijven: hoe wordt je video gevonden?

Als je als ondernemer een YouTube video maakt voor je bedrijf, dan wil je wel dat je video goed vindbaar is in de zoekmachines van YouTube en Google. Maar wat is nu de belangrijkste factor voor de ranking van jouw YouTube video? In deze video geef ik daar het antwoord op en ik geef je handige tips om jouw video hoger te laten ranken in de zoekmachines van YouTube en Google.

 

Hoi. Mijn naam is Theo de Kleijn en ik help ondernemers met videomarketing. In deze video dus antwoord op de vraag wat de belangrijkste rankingsfactor is voor jouw YouTube video. Daarnaast geef ik je nog handige tips hoe je jouw YouTube video hoger kunt krijgen in de zoekmachines.

Afgelopen maandag gaf ik een praktische workshop videomarketing aan ondernemers. En ik stelde aan die ondernemers de vraag: wat is volgens jullie de belangrijkste rankingsfactor voor jouw YouTube video? Bijna alle ondernemers gaven als antwoord: de titel van je YouTube video. Nou helaas is dat niet de belangrijkste rankingsfactor. Het telt wel mee in de rankingsfactoren, maar het is niet het allerbelangrijkste. Het allerbelangrijkste is de kijktijd. Dus hoe langer jouw video wordt bekeken, hoe hoger jouw video komt. Nou, om die kijktijd te verlengen moet je voorkomen dat kijkers afhaken en daar heb ik ook een interessante video over gemaakt. Drie tips om te voorkomen dat de kijkers van je YouTube video afhaken.

 

Is een korte YouTube video de oplossing voor jouw bedrijf?

Nog even terugkomend op die workshop, want in die workshop gaf een ondernemer aan: dan maak ik een video van 10 seconden. Want, voor dat men een video wegklikt, zijn we 10 seconden verder. Dus mijn video wordt dan 100% bekeken en dan heb ik 100% kijktijd en dan komt de video hoog in de zoekmachines.

Dat is niet helemaal waar en ik zal even uitleggen waarom. Aan de hand van twee video’s. We hebben video 1, die duurt één minuut. En we hebben video 2, die duurt totaal 10 minuten. Stel dat video 1 voor 90% gemiddeld bekeken wordt, dan komen we uit op 50 seconden. Dus de kijkduur. De gemiddelde kijktijd van video 1 is 50 seconden. Video 2 wordt maar voor 50% gemiddeld bekeken. Dus 50 van 10 minuten is 5 minuten. Het verschil mag duidelijk zijn. Video 1 wordt dus maar 50 seconden bekeken gemiddeld. Video 2 5 minuten. YouTube telt ook in de ranking, de gemiddelde kijktijd mee en het ligt voor de hand dat deze video van 10 minuten, hoger in de zoekmachines komt dan de video van 1 minuut. Dus zorg er voor dat je video niet te kort is, maar zorg er ook niet voor dat je video te lang is. Het blijkt dat kijkers na 2 tot 3 minuten afhaken. Het is dus verstandig om een video te maken van twee hooguit drie minuten.

Daarnaast is het erg verstandig, want dat is eigenlijk de nummer één factor waardoor mensen blijven kijken, dat je waarde geeft aan je doelgroep. Dus dat je een interessante video maakt, maar ook dat je je kijker net een stapje verder brengt. Dat hij zich geholpen voelt aan het einde van de video. Want dan blijft hij kijken. Dus wil je een goede video maken die tot het einde bekeken wordt, geef dan waarde aan je kijker. Wil je nog meer tips over videomarketing voor jouw bedrijf. Hoe je er mee kunt beginnen en hoe je dat op een goede manier kunt doen? Download dan gratis mijn e-book 10 video marketing tips voor beginners. Hij staat aan die kant. Dus klik er even op het e-boekje en je bent verzekerd van 10 waardevolle tips die jou verder helpen met videomarketing voor jouw bedrijf. Heb je nog een vraag over dit onderwerp, laat jouw vraag dan achter in het reactieveld. Dat kan hieronder. Onder deze video en ik beantwoord jouw vraag dan zo spoedig mogelijk. Ik wens je in ieder geval nog een hele fijne dag toe.

Nou zoals je kunt zien ben ik bezig met de montage van de video en ik zie dat ik een foutje in de video heb gemaakt, dus ik daag je uit om in het reactieveld onder deze video even achter te laten welke fout ik in deze video heb gemaakt. Het is in ieder geval een rekenfout.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen