Niet Zelf In Beeld Filmen Tips

Heb je als ondernemer moeite om persoonlijk in beeld jezelf te laten zien? In deze blog 7 mogelijkheden om ongezien, maar toch met een persoonlijke touche een filmpje te maken.

Mogelijk begint het bij jou als ondernemer ook te kriebelen. Je voelt dat je iets met filmpjes moet gaan doen, maar wilt zelf niet in beeld te zien zijn. Mogelijk heb je camera angst of vind je het niet fijn dat anderen jou kunnen zien. Gelukkig zijn er goede alternatieven, waardoor je wel te horen maar niet te zien bent.

 

Unboxing

Als je jouw volgers wilt meenemen in een nieuw product. In een product wat je net gekocht hebt en ook interessant kan zijn voor je doelgroep. Dan is de unboxing video een leuk idee.

 

Neem in dat geval de kijker mee vanaf het begin dat je het pakketje open maakt tot het moment dat het product werkend in beeld te zien is. Je kunt hierbij werken met een camera op statief die gericht is op je handen. Tijdens het uitpakken doe je live verslag. Een andere mogelijkheid is om te werken met een voice over tijdens de montage. Hierdoor heb je de vrijheid om stukken er uit te knippen en/of handelingen te versnellen.

Zo nu en dan doe ik ook aan unboxing, maar dan wel persoonlijk in beeld

 

Animatie filmpje

Er zijn online genoeg programma’s waarmee je op een makkelijke manier een animatiefilmpje kunt maken. PowToon is zo’n programma. Een andere mogelijkheid is dat je het zelf doet met een whiteboard of papier.

 

Schermopname

Neem je beeldscherm op en vertel tegelijkertijd wat je handelingen zijn. Wat voor stappen je moet nemen. Een handig en gratis schermopnameprogramma is Camstudio.

 

Action camera opname

Zet een action camera op je hoofd. Film wat je doet en geef tekst en uitleg. Dit soort filmpjes zijn wel meer geschikt voor (snel) bewegende beelden, zoals rennen, fietsen of andere sporten.

 

Film met een selfie stick

Gebruik je selfie stick andersom. Dus je neemt niet jezelf op, maar wat je voor je ziet. Geef ook hier tekst en uitleg. Dit is in het verlengde van de action camera, maar met name geschikt voor rustige beelden.

 

Fotofilm

In je videobewerkingsprogramma voer je foto’s in. Daarna spreek je tekst in. Uiteraard hebben de foto’s een relatie met het onderwerp van het fotofilmpje. Ook kun je denken aan het opnemen van een power point presentatie.

 

Toch zelf in beeld?

Ik ben grote voorstander om jezelf als ondernemer wel te laten zien. Immers jij bent het gezicht en de branding van je eigen bedrijf. Laat jezelf dus letterlijk zien en kweek zo meer connectie en vertrouwen naar de kijker. Heb je hulp nodig? Schrijf je dan in voor de praktische workshop videomarketing. In de workshop leer je op een laagdrempelige manier om bekend te raken met het maken van persoonlijke filmpjes voor je bedrijf.

Over de schrijver
Reactie plaatsen