Zelf Succesvolle Filmpjes Maken Voor Je Bedrijf Tip
26 december 2016 

Zelf Succesvolle Filmpjes Maken Voor Je Bedrijf Tip

Als je als zelf succesvolle filmpjes wilt maken voor je bedrijf: waar moet je dan op letten? Copywriter Aartjan van Erkel geeft een waardevolle tip.

Succesvolle video’s maken tip

 

Als je dit filmpje bekijkt, hoef je de onderstaande tekst niet te lezen.

Viral gaan

Is een succesvolle video hetzelfde als een virale video? Nee. Een succesvolle video is voor ondernemers en bedrijven een video die klanten en dus omzet oplevert. Dit kan een viraal filmpje zijn, maar die is eigenlijk niet te maken. In een eerder artikel heb uitgelegd waarom een virale video niet te maken is en dit soort video’s ook niet interessant zijn om meer klanten te krijgen.

Mijn advies is dan ook om je te richten op een kwaliteit goed filmpje die qua content en uitstraling onderscheidend is. Blijf hierbij wel jezelf, anders gaat dit ten koste van de know, like en trust factor. Maar ja. Hoe begin je dan? Wat is je videomarketing strategie? Als je er niet uit komt, kun je mij hier voor inschakelen. Ik help je graag.

 

De tip van Aartjan van Erkel

Aartjan van Erkel is schrijver van het populaire boek “maak ze gek“. Ik stel hem de volgende vraag:”Heb jij nog een goede tip waar je rekening mee moet houden als je een video maakt. Een tip dat je mensen kunt prikkelen of kunt pakken, zeg maar in de video. “Een eerste tip die ik je zou geven is: gooi de eerste paar video’s weg. Dus probeer eerst een beetje relaxt te worden op je video. Vaak is de eerste paar video’s die ik zelf in ieder geval heb gemaakt en die ik ook wel bij andere ondernemers heb gezien, is dat ze wel een beetje aan moeten wennen. Aan de camera voor hun neus. Dat ze zich ongemakkelijk voelen. Het onderbewuste van je klant pakt dit meteen op dat je jezelf ongemakkelijk voelt. Dus als je wilt dat ze zich relaxt gaan voelen door je video. Zorg dan ook dat je zelf relaxt bent als je hem opneemt. Dan heb je het onderbewuste ook gelijk duidelijk gemaakt: he dat is een leuke relaxte ondernemer. Die komt gewoon over zoals hij of zij in werkelijkheid is. Net zoals Theo over komt op zijn eigen video’s. Je snapt gewoon wat dat voor een kerel is. Je vindt hem leuk of je vindt hem niet leuk. Dat maakt niet uit. Je gaat daardoor de klanten aantrekken die jou leuk vinden. Dus zorg dat je in de ontspanning komt bij het maken van de video’s dan zullen ze ook veel meer ontspanning oproepen bij je klanten. Nou perfect. Goede tip Aartjan. Dankjewel voor het snelle interview van één minuut.

 

Zelf een goed filmpje maken?

Wil je als ondernemer zelf een goed filmpje maken voor je bedrijf? Schrijf je dan in voor de praktische workshop videomarketing. Hier leer je onder andere hoe je een pakkend en authentiek filmpje maakt voor jouw bedrijf.

Over de schrijver
Reactie plaatsen