Met Zelfvertrouwen Voor De Camera Tips

Met Zelfvertrouwen Voor De Camera Tips

Sta jij als ondernemer met zelfvertrouwen voor de camera? Of ben je zenuwachtig? Ben je bang?  Vind je het spannend? In deze blog 7 valkuilen, waardoor ondernemers onzeker overkomen voor de videocamera (en hoe je deze valkuilen makkelijk voorkomt).

 

Als je vol zelfvertrouwen voor de videocamera staat komt je video krachtig over. Aan de andere kant ben je ook kwetsbaar. Je laat jezelf letterlijk zien. Iedereen kan een mening over jou vormen. Deze gedachte maakt je misschien zenuwachtig. Je voelt je onzekerheid. Dat is jammer, want ook jij kunt vol zelfvertrouwen voor de camera staan.

Als je vol zelfvertrouwen voor de camera staat, voorkom je dat kijkers snel afhaken. Zelfvertrouwen is van vele factoren afhankelijk. De naar mijn mening 7 belangrijkste factoren heb ik op een rijtje gezet.

 

7 tips om met zelfvertrouwen voor de camera te staan

Hier komen ze dan de 7 tips om te stralen voor de camera. Om video’s te maken die graag bekeken worden. Per tip heb ik eerst de valkuil aangegeven en daarna de oplossing. Veel succes en plezier voor de videocamera!

Ook bij mij gaat het niet altijd goed. Dit blijkt wel uit deze video uit 2013. Maar nog steeds maak ik missers 🙂

 

Goede voorbereiding

Valkuil: geen voorbereiding.
Een goed begin is het halve werk. Van te voren duidelijk hebben wat je gaat vertellen. Dit kan perfect aan de hand van een script. Werken met een script, scheelt stress. Het zorgt voor minder spanning. Wil je nog meer goede voorbereiding? Verdiep je dan eens in deze presentatietips.

 

Camera angst

Valkuil: bang zijn voor de camera.
Praten tegen iets wat niets terug zegt. Geen menselijk component. Allen jij en dat apparaat. Vreselijk om jezelf dan ook nog te zien op het schermpje van de camera. Afijn: camera-angst. Wat kun je aan camera angst doen? Handige tips om camera angst te voorkomen.

In 2013 op de video met een knuffel om camera-angst te overwinnen….

 

Comfortabel

Valkuil: gespannen zijn.
Positiviteit. Goede dag. Leuke ontspannende muziek waar je een goed gevoel van krijgt. Draag kleding waarin je jezelf goed voelt. Trek een nieuw pak aan. Afijn creëer een goed gevoel. Neem de video op in een locatie met positiviteit/waar je jezelf goed voelt. Pas gewoonten toe die je rust en positieve energie geven….en dan na deze goede setting…. Stuiter even door de kamer (whaaa). Haal een paar keer diep adem. Ontspan…en dan gaan met die banaan. Tjakka.

 

Twijfelen of je wel leuk genoeg bent voor de camera?

Valkuil: twijfelen of je wel leuk genoeg bent (zelfbeeld).
Ben ik wel leuk genoeg? Mocht je daar aan twijfelen, lees dan eens dit artikel. Afijn iedereen is authentiek en leuk genoeg voor de camera. Je moet het alleen zelf even zien.

 

Besef je goed waar voor je het doet

Valkuil: je hebt geen motivatie waar je het voor doet.
Wie ga jij helpen met je video? Wat is jouw motivatie om video’s op te nemen? Los van het feit dat je altijd andere mensen helpt met jouw video’s, dragen video’s ook bij aan je marketingstrategie. Video is zondermeer goed voor contentmarketing.

 

Twijfel over het onderwerp

Valkuil: je twijfelt aan het onderwerp.
Is mijn onderwerp  wel interessant genoeg? Vraag het gewoon aan je doelgroep. Meld dat je aan de slag gaat met video! Geen inspiratie kijk eens naar deze 5 tips om een video over te maken of betrek de kijker meer bij je bedrijf met deze onderwerpen. Praat in ieder geval over/begin met onderwerpen waar je passie over hebt. Waar je warm van wordt. Waar je van op bloeit. Hierdoor wordt het al makkelijker praten voor de camera en creëer je meer zelfvertrouwen.

 

Volhouden!!

Valkuil: je haakt af na het maken van je eerste video (doorzettingsvermogen).
Vier je overwinningen op videogebied. Een leuke reactie. Een compliment van een familielid. Al 10 video’s op YouTube en het verschil tussen de eerste en tiende zien. Een voldaan gevoel na het opnemen of online zetten van een video.

Toch hebben de meeste ondernemers even een zetje nodig. In dat geval is de praktische workshop videomarketing erg handig. Naast een inspirerende workshop krijg je ook nog uitgebreide nazorg, waardoor ik je stap voor stap help om goede video’s te maken.

Over de schrijver
Reactie plaatsen