Zes Voordelen Videoimpressie Van Een Open Dag Of Evenement
25 oktober 2013 

Zes Voordelen Videoimpressie Van Een Open Dag Of Evenement

Organiseer jij als zelfstandig ondernemer een evenement of open dag voor jouw bedrijf? Haal het maximale rendement uit die dag. Een rendement die jouw bedrijf meer klanten oplevert en je volgende evenement of open dag versterkt. Maar hoe?

Maak een videoimpressie

Maak een video impressie van de open dag of van het evenement. De “makkelijke” versie van de video impressie is dat je een film maakt van alle foto’s die genomen zijn. Je plaatst dan alle (mooie foto’s) in een logische volgorde achter elkaar.

Helaas komt het “fotofilmpje” wat minder enthousiast over dan een filmpje van opgenomen filmmateriaal. Als je de kijker een echt gevoel wilt geven van jouw open dag of evenement, moet je een echt filmpje maken. Zo kan de kijker zich inleven. De gezellige sfeer proeven. Ervaren hoe het bij jouw evenement of open dag was.

Waarom is een goed filmpje belangrijk

Uiteraard wil je een goed beeld geven van de open dag of evenement. Immers het filmpje is het visitekaartje van jouw bedrijf. Het geeft aan wat je aan klantbinding doet en hoe je dat doet. Ook moeten door het filmpje, kijkers enthousiast worden: daar wil ik de volgende keer ook bij zijn. Daarnaast kweek je met jouw filmpje “good feeling” bij de kijker. Algemeen waardeert een kijker het als je iets gratis organiseert voor iedereen.

Alles valt of staat dan wel met een goed en waardevol filmpje. Maak je filmpje in ieder geval niet te lang. Eén tot anderhalve minuut is genoeg, anders haken kijkers af. Werk met veel verschillende shots en geef een goede impressie van de open dag. Lijkt het je allemaal lastig? Volg dan mijn stappenplan en schrijf je in voor de gratis Kado’s. Ik help jou dan bij videomarketing.

Hieronder een voorbeeld van een impressievideo

De voordelen van een geode videoimpressie zijn:

  1. Het levert jou meer bezoekers op voor je volgend evenement of open dag.
  2. Je kunt de video gebruiken in artikelen op je website waarin je een nieuwe open dag aangekondigd. Kijkers worden zo overgehaald om te komen naar je volgende open dag.
  3. Je video wordt ook gevonden bij de zoekresultaten in Google en YouTube.
  4. Je kunt bezoekers van de open dag of evenement het filmpje mailen (na verkregen e-mailadressen). Hier een leuke actie aan koppelen. Zo houdt je de bezoekers warm over je open dag en zullen ze meer gaan praten/ “reclame” maken bij anderen over je evenement. Ook heb je kans dat ze jouw video op Twitter of Facebook verspreiden. Gratis reclame dus!
  5. Het laat aan de “buitenwereld” zien dat je (gratis) dingen voor iedereen organiseert.
  6. Je kunt jouw video afsluiten met een “call to action”. Bijvoorbeeld: we hebben een speciale aanbieding voor jou. 20% korting op tuinplanten. Klik op deze link en profiteer. De kijker wordt dan via het filmpje doorgeleid naar een salespagina of pagina met een kortingsbon op je website. Zo levert je open dag weer meer klanten op.

Ook kun je jouw videoimpressie combineren/versterken met videoreviews. In de videoreviews vertellen bezoekers wat ze van de open dag of het evenement vonden.

Meer tips over videomarketing? Schrijf je snel in voor gratis kado’s.

Over de schrijver
Reactie plaatsen