Hoe Zet Je Jouw Visitekaartje Effectief In Tijdens Een Netwerkbijeenkomst?

Hoe Zet Je Jouw Visitekaartje Effectief In Tijdens Een Netwerkbijeenkomst?

Tijdens netwerkbijeenkomsten deelt iedereen visitekaartjes uit. Maar hoe haal je meer bezoekers naar je website met je visitekaartje? In deze blog het antwoord.

Visitekaartjes

Afgelopen weekend (5 en 6 oktober 2013) was ik bij de Business Bootcamp. Een bijeenkomst met zo’n 1800 ondernemers. Ik heb tijdens de bijeenkomst een kleine 80 visitekaartjes “gescoord”. Echter geen enkel visitekaartje viel echt op. Kleuren, logo’s, plaatsjes, (nietszeggende) teksten. De enige visitekaartjes die wel uit toon viel (voor mij persoonlijk), was het visitekaartje van Piet Bergsma. Hij had namelijk een visitekaartje waar een foto van zijn hoofd op het hele visitekaartje stond. Uiteraard stond er ook tekst op, maar de reden dat dit opviel was dat je gelijk in beeld hebt met wie je gesproken hebt. “Oh, ja dat is hij”.

 

Het is belangrijk om op te vallen, alleen dan onthouden personen waarmee je gesproken hebt jou. Dit opvallen kun je in heel veel dingen doorvoeren. Ook in zoiets als een visitekaartje.

 

Ikzelf had nog geen visitekaartjes, omdat ik pas 1,5 maand geleden begonnen ben met de opzet van dit bedrijf. Met prioriteit ligt nu niet bij visitekaartjes en logo’s bedenken. Feit was wel dat ik voor het grote evenement geen visitekaartjes had. Hoe ga ik dit nu oplossen in combinatie met opvallen (dacht ik bij mezelf)? Uiteindelijk ben ik gekomen op een kaartje cq bon. Gewoon geprint op kleurpapier. Dus niet de kwaliteit van een visitekaartje.

 

Om op te vallen heb ik een actie gekoppeld aan het kaartje. Rechtsonder had ik op elk kaartje een cijfer geschreven. Als ik het kaartje aan iemand gaf, vertelde ik erbij dat ze met dit kaartje kans maakte op een gratis video voor hun bedrijf. De trekking zou dinsdag 8 oktober 2013 zijn. Zo gezegd, zo gedaan. Afgelopen dinsdag de trekking gedaan. Dit op video gezet en online gezet.

 

Ik had 59 kaartjes uitgedeeld. Circa 28 personen hadden het filmpje gisteren (8 oktober 2013) gezien. Ik haal hier even 10 personen af (misschien is het filmpje ook bekeken door personen die geen kaartje hadden). Uitgaande van door 18 personen bekeken, hebben mijn kaartjes dus een kijkrendement opgeleverd van 30%. Via het filmpje heb ik kijkers naar mijn website getrokken.

 

Hieronder het filmpje van de trekking:

Over de schrijver
Reactie plaatsen